Teraz jest 26 lis 2024, 10:43

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 140 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 24 lis 2011, 20:35 

A więc tak u mnie w services.msc nie ma żadnej usługi noszącej nazwę: "UPnP Device Host" albo "SSDP Discovery" tak więc traktuję te punkty tak jakby były wykonane. Wyłączenie znajdywania sieci nic nie dało. Bo i tak gra wyrzuca ten sam błąd, innymi słowy lipa.

PostNapisane: 24 lis 2011, 21:09 

Te usługi nazywają się nieco inaczej, ale na pewno są. Ale ja u siebie spróbowałem tej metody i guzik z pętelką. Wciąż wywala.

PostNapisane: 25 lis 2011, 00:20 

@szefu666
Szukaj usługi "UPnP..." oraz "SSDP" po prostu w polskim systemie operacyjnym to się nazywa po polsku ale skróty są te same ; ]
np "urządzenia hosta UPnP" czy coś w tych klimatach
@LoganTheBadWolf
Przykro mi że u Ciebie ten sposób nie działa, jeśli o mnie chodzi kombinowałem na wszystkie sposoby, dałem sobie kilka dni przerwy po czym znalazłem ten sposób i *POOF* 4 rundy na różnych serwerach od deski do deski bez jednego dc...

PostNapisane: 25 lis 2011, 13:25 

Ano i niestety przez to w ogóle nie mogę grać. A niezbyt uśmiecha mi się reinstalacja gry. To wszystko generalnie zaczęło się gdy DICE wypusciło patcha. Sporo naprawił, ale też skopał równo PB.

PostNapisane: 25 lis 2011, 15:15 

MrM napisał(a):
@szefu666
Szukaj usługi "UPnP..." oraz "SSDP" po prostu w polskim systemie operacyjnym to się nazywa po polsku ale skróty są te same ; ]
np "urządzenia hosta UPnP" czy coś w tych klimatach
@LoganTheBadWolf
Przykro mi że u Ciebie ten sposób nie działa, jeśli o mnie chodzi kombinowałem na wszystkie sposoby, dałem sobie kilka dni przerwy po czym znalazłem ten sposób i *POOF* 4 rundy na różnych serwerach od deski do deski bez jednego dc...

Tak właśnie szukałem i nie ma tych usług u mnie :D
Więc pozostaje czekać na poprawkę poprawki.

PostNapisane: 25 lis 2011, 20:34 

Witam
Mam ten sam problem a mianowicie kopiłem grę zaraz po premierze grałem z 2 tygodnie może trochę dłużej no i pewien czas temu było update no ale działało mi dalej dobrze a nagle parę dni później tak z dnia na dzień zaczęło mnie z każdego serwera co ok. 30sec/2min wywalać. Próbowałem wszystkiego co pisaliście tu, wszystko związane z PB, reinstalka gry itp. nic nie pomogło według was trzeba czekać na update z myślą ze to naprawią? czy może kombinować dalej z tym i jeśli już to jak?

PostNapisane: 25 lis 2011, 20:50 

Ja juz stracilem nadzieje xD Oni maja nas w dupie ;) po prostu jak masz problem to jest twoja wina nie ich, mimo ze to ewidentnie ich wina to i tak wina lezy po stronie użytkownika :D ehh. Ja probowalem kazdej magi wlacznie z reinstalacja systemu ale i tak lipa bo nie dziala, nawet zapytalem moja szklana kule oraz udalem sie do wrozki niestety to nawet nie pomoglo. Co do czekania na patcha to wierzycie w to ze wyjdzie on niedlugo? :D nic bardziej mylnego zobaczcie kiedy byla premiera i ktory jest dzisiaj wtedy bedziecie wiedziec o co chodzi xDD jednym slowem dice nas olalo i ma nas w dupie :D
Wybaczcie za moja specyficzna ironie w tym poscie oraz podniosly ton wypowiedzi ale ja juz nie wytrzymuje :)

PostNapisane: 25 lis 2011, 21:43 

szefu666 napisał(a):
zobaczcie kiedy byla premiera i ktory jest dzisiaj wtedy bedziecie wiedziec o co chodzi

Minął miesiąc, w międzyczasie wyszło kilkadziesiąt łatek do serwerów i battleloga i jeden czy 2 poważniejsze patche do clienta, ty myślisz że pół giga poprawek robi się od tak?

PostNapisane: 25 lis 2011, 22:33 

@Mofixil
Ludzie zapłacili ciężko zarobione pieniądze (ostatecznie przez rodziców, ale wiadomo że na pewno nie spadły z nieba). Mają prawo domagać się DZIAŁAJĄCEGO produktu! DICE (Srajs) może sobie wydawać i 50 GB poprawek, i co z tego skoro ludzie dalej nie mogą grać? Nie życzę Ci źle ale jak kiedyś zakupiona za 100 czy nawet 70zł gra nie będzie Ci działać z nie Twojego powodu, może wtedy się zastanowisz czy warto bronić wielkie koncerny lejące ciepłym moczem na swoich klientów kiedy ci zakupili już ich produkt...
@szefu666
Jeżeli masz windows 7 praktycznie musisz mieć:
"Host urządzenia UPnP"
"Odnajdywanie SSDP"
Specjalnie wyszukałem jak te konkretne funkcje się nazywają, jeżeli ich nie znajdziesz to nie mam pojęcia jak Ci pomóc
@do wszystkich ; p
Podany przeze mnie sposób działa, ale po wyłączeniu komputera ustawienia się resetują, i wszystko należy powtórzyć przy każdym odpaleniu PC-ta. Serdecznie pozdrawiam ; )

PostNapisane: 25 lis 2011, 22:40 

Tak dla scislosci nie kupilem gry za kase rodzicow tylko za swoja xP wiec prosze mnie nie obrazac ;) po prostu w google wyszukalem to forum i widze ze ludzie maja podobne problemy jak ja i dla tego tutaj pisze i wymieniam sie swoja opinia. Bo chyba o to chodzi w forach dyskusyjnych.

PostNapisane: 25 lis 2011, 22:46 

@szefu666
Odpowiedź wyżej nie była do ciebie. Z resztą fakt że ktoś się uczy i dostaje od rodziców pieniądze nie jest jakąś hańbą, szczególnie jak ktoś jest niepełnoletni. Mój wywód miał na celu ukazanie że każde pieniądze trzeba najpierw zarobić, potem za te pieniądze kupujemy produkt który ostatecznie okazuje się nie wart tych pieniędzy. Do ciebie była odpowiedź pod "@(twój nick)" czyli jakich funkcji masz szukać, bo mam wrażenie że po prostu ich nie widzisz, podałem Ci dokładną nazwę tych funkcji żeby łatwiej ci je było znaleźć...

PostNapisane: 25 lis 2011, 22:53 

MrM napisał(a):
@Mofixil
Ludzie zapłacili ciężko zarobione pieniądze (ostatecznie przez rodziców, ale wiadomo że na pewno nie spadły z nieba). Mają prawo domagać się DZIAŁAJĄCEGO produktu! DICE (Srajs) może sobie wydawać i 50 GB poprawek, i co z tego skoro ludzie dalej nie mogą grać? Nie życzę Ci źle ale jak kiedyś zakupiona za 100 czy nawet 70zł gra nie będzie Ci działać z nie Twojego powodu, może wtedy się zastanowisz czy warto bronić wielkie koncerny lejące ciepłym moczem na swoich klientów kiedy ci zakupili już ich produkt...

Doskonale rozumiem twoje zdanie i po części je podzielam, ale nie zgadzam się z tym że DICE to lenie, źle wybrali datę, a wiadomo że pośpiech niczemu nie służy. Może tego nie widać ale zapewne ktoś tam próbuje połatać te wszystkie dziury, a ten kto zna tytuł bez błędów od dnia premiery, niech da znać.
Kochany BF2 też kosztował swoje, do teraz nie połatali niektórych błędów, kto na to marudzi? (No, prócz tych którzy nie potrafią ich wykorzystać)

PostNapisane: 25 lis 2011, 23:02 

@Mofixil
A więc niech zgoda będzie wśród nas graczy ; D. Wiem że przelewam na forum całą moją złość. Po prostu historia mojego grania wygląda tak że miałem jakieś 3/4 pcty, potem konsole x360, i teraz mam znowu PCta. I coraz częściej żałuje tej decyzji... w konsoli: wkładasz płytkę z grą i... grasz! Na PC nawet bardzo dobrym (nie szczędziłem raczej) wcale to już tak kolorowo nie wygląda. Na Pc lepsza grafika, klawiatura z myszką (fpsy) ale co z tego kiedy gra mi po prostu nie działa? Chociaż z tego co wiem DICE jest wyjątkowo uzdolnione i nawet konsolowcy mieli z bf3 problemy (szczególnie ps3), więc ot takie pocieszenie :P.

PostNapisane: 26 lis 2011, 00:48 

Pocieszę cię, bo pomimo tego, że tę opcję mam wyłączoną to i tak mnie pukbuster wywala z serwera i mam dokładnie ten sam bład co wcześniej się nim chwaliłem ^^
Tak więc problem nadal aktualny...

PostNapisane: 26 lis 2011, 03:49 

Włączenie usługi UPNP w opcjach routera powinno naprawić problem.

ul. Iłżecka 26
02-135 Warszawa Polska

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 140 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2