Teraz jest 26 lut 2025, 16:03

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
PostNapisane: 1 gru 2011, 22:55 

A gdzie to włączyć? Bo niezbyt mi się uśmiecha granie na serwerach z cheaterami.

PostNapisane: 2 gru 2011, 12:00 

W ustawieniach routera, to nie jest nic powiązanego z Punkbusterem.

PostNapisane: 2 gru 2011, 12:59 

NO to skucha, bo odłączyłem routera, a dalej dzieje się to samo.

PostNapisane: 2 gru 2011, 20:11 
Zbanowany

Tez nie moge wbic na zaden server ,, game got disconectet u kicked.. bla bla,,, co jest???

PostNapisane: 2 gru 2011, 22:32 

Myślałem nawet, że może skoro problem może tkwi w mojej pudełkowej wersji i instalacji z płyty, to może spróbuję odinstalować grę i ściągnąć ją przez Origin, ale pewnie zaraz się odezwą ludzie, że mają BFa3 w wersji elektronicznej i dzieje się to samo.

PostNapisane: 2 gru 2011, 23:08 

a ja proponuje wejść w orgin i kliknąć "napraw instalację " mnie kilka razy pomogło na to diconected

PostNapisane: 3 gru 2011, 00:00 

Próbowałem naprawiania, nie poamga.

Ale udało mi się znaleźć doraźne rozwiązanie. Znalazłem je w najwyżej ocenianych komentarzach w tym video: http://www.youtube.com/watch?v=raUapfKocUs

W skrócie jak to u mnie działa (dwa pierwsze punkty wykonujemy tylko raz):
1. Wchodzimy na tą stronę: http://www.gamefront.com/files/7408160/ ... _Installer i ściągamy plik.
2. Uruchamiamy go jako administrator i instalujemy
(dalszą część trzeba powtarzać przy każdym wejściu na serwer)
3. Gdy chcemy dołączyć do gry nie czekamy aż się załaduje i wtedy się włączy, tylko od razu maksymalizujemy grę, jak się pojawi na pasku.
4. Gdy gra się załaduje, natychmiast wchodzimy w opcje i wyłączamy PB.
5. Jak już trochę pogracie, możecie go włączyć z powrotem.

Sprawdziłem na serwerze, gdzie chwile wcześniej mnie wywalało. Działa. Jak u was po wejściu w opcje pb jest wyłączony, to spróbujcie go przestawić. Jak i tak wywali, to wejdźcie jeszcze raz i wtedy wyłączcie.

Jak już mówiłem, metoda jest niestety doraźna, bo trzeba tak robić za każdym razem, ale to zawsze coś. Nie mogę niestety dać gwarancji 100% skuteczności, bo mi i tak niektóre serwery wywalają.

[EDIT]
I jak zwykle, potencjalnie najskuteczniejsza metoda przy powtórzeniu zawodzi -.-

PostNapisane: 3 gru 2011, 01:57 
Zbanowany

nie działa ta opcja

PostNapisane: 6 gru 2011, 19:57 

Na forum battleloga ktoś rzucił taki sposób rozwiazania problemu:

Cytuj:
Zrestartuj komputer.
Pobierz PBsetup z tąd - http://evenbalance.com/index.php?page=pbsetup.php [evenbalance.com]
Opcja - For All Games
Zostaw włączonego Battleloga na wyszukiwarce serwerów.
Teraz włącz singla wejdź w opcje "Rozgrywka" i wyłącz tam PB wyjdź do menu głównego (zapisz zmiany) wejdź jeszcze raz w opcje i uruchom PB znowu, Zapisz.
Teraz Zainstaluj pobrany plik i zaczną pobierać się pliki od PB
Jak program się włączy dodaj Battlefielda 3 i kliknij "Check for Updates"
Wyskoczy pewnie że masz już zaktualizowanego PB.
- - - Nie wyłączaj jeszcze programu - - -
Teraz włącz komendę uruchom i wpisz services.msc
Znajdź proces PnkBstra.exe
Ustaw Uruchom poczekaj chwilę aż wszystko się skończy robić.
Teraz już powinieneś dołączyć do serwera.

Ja jeszcze nie próbowałem, bo niedawno wróciłem i jeszcze aktualizuję grę. Spróbujcie wy i powiedzcie, czy działa.

PostNapisane: 8 gru 2011, 13:49 

Witam,
również mam problem w wywalaniem z serwera, tyle że u mnie nie mogę wbić się nawet na serwery bez PB. Mapa ledwo się załaduje, powrót do battleloga i komunikat "wyrzucono cię z gry" - i tyle. Wczoraj rano jeszcze grałem, ok 9:30 był kick z tym właśnie komunikatem, i teraz jest tak cały czas. Próbowałem już wszystkiego co tylko znalazłem, napisałem do EA ale jak na razie czekam. Jeśli ktoś wpadnie na jakiś pomysł, to chętnie go wypróbuję. No i jeżeli EA odpisze i rozwiąże problem, od razu powiadomię w tym temacie.
P.S. gra to pre-order z gram.pl

Jak na razie pozbyłem się problemu komunikatu "wyrzucono cię z gry". Wywaliłem z komputera wszystko co związane z battlefield-em, czyli grę, orgin i wtyczki do przeglądarki. Pobrałem orgin, zainstalowałem ponownie i następnie instal gry. Pobrała się najnowsza aktualizacja (3,9GB), uruchomiłem battlelog-a, pobrałem wtyczki do przeglądarki i...połączyłem się z serwerem bez żadnego problemu. Mam nadzieję że u innych też da radę naprawić grę tym sposobem. Powodzenia!

Ostatnio edytowano 8 gru 2011, 17:04 przez Sokar44, łącznie edytowano 1 raz
Łączenie postów

PostNapisane: 8 gru 2011, 16:19 

Jak na razie pozbyłem się problemu komunikatu "wyrzucono cię z gry". Wywaliłem z komputera wszystko co związane z battlefield-em, czyli grę, orgin i wtyczki do przeglądarki. Pobrałem orgin, zainstalowałem ponownie i następnie instal gry. Pobrała się najnowsza aktualizacja (3,9GB), uruchomiłem battlelog-a, pobrałem wtyczki do przeglądarki i...połączyłem się z serwerem bez żadnego problemu. Mam nadzieję że u innych też da radę naprawić grę tym sposobem. Powodzenia!

PostNapisane: 8 gru 2011, 17:00 
Moderator forum

Discoverypol napisał(a):
Tez nie moge wbic na zaden server ,, game got disconectet u kicked.. bla bla,,, co jest???

Już chyba wiem dlaczego :) Masz Global Bann.
Obrazek

Ciekawe tylko za co :lol:

PostNapisane: 20 gru 2011, 22:44 

Cóż mam pewien pomysł, ale potrzebna mi będzie pomoc kogoś, kto nie ma problemów z "No package Flow". Otóż, czy mógłby ktoś taki zapakować i wrzucić na jakąś stronę z rodzaju megaupload wszystkie swoje pliki PB, czyli folder pb Battlefield 3 i PnkBstrA.exe i PnkBstrB.exe (jeśli by się dało). Przy odrobinie szczęścia da to jakiś efekt.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 2