Teraz jest 26 lis 2024, 10:51

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 140 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 27 lis 2011, 21:31 

Nie ma to znaczenia ;) Bo czy z routerem, czy bez niego i tak mnie rozłącza :)

PostNapisane: 27 lis 2011, 22:46 

Mam nadzieję, że nie chodzi o to, że Vista jest za słaba na bf'a 3. Z jednej strony vista zabiera więcej pamięci Ram, bo prawie 1 Gb, ale w końcu to jest system, który zatwierdzili w wymaganiach.

PostNapisane: 28 lis 2011, 17:39 

Ech już nawet próbowałem reinstalacji gry z ręczną instalacją PB. I du -.- Dalej to samo -.- DICE i PB daje ciała na całej linii.

PostNapisane: 28 lis 2011, 18:51 

Witam... moze mi ktos prosto i zwiezle wytlumaczyc dla czego od paru dni nie da sie poprostu grac w ta gre ? gre mam kupiona normalnie w sklepie... wersja pudelkowa z przedsprzedazy.. do tej pory czasem zdarzylo sie ze cos mnie rozlaczylo z serwera itp.. ale od paru dni to jest juz jakas kpina.. albo komunikat . przepraszamy cos poszlo nie tak.. albo ze zostalem wykopany przez EA albo administratora albo ze zerwane polaczenie... moze ktos mi cos pomoze bo trace juz pomysly... punkbuster zaaktualizoany gra tez. sterowniku najnowsze wgrane.. co jeszcze moge zrobic w tej sprawie ? Licze na pomoc .. // szkoda tylko ze cos czuje ze raczej tylko sily nie czyste moga pomoc wiekszosci graczy... :)

PostNapisane: 28 lis 2011, 19:35 

robredo29 napisał(a):
Witam... moze mi ktos prosto i zwiezle wytlumaczyc dla czego od paru dni nie da sie poprostu grac w ta gre ? gre mam kupiona normalnie w sklepie... wersja pudelkowa z przedsprzedazy.. do tej pory czasem zdarzylo sie ze cos mnie rozlaczylo z serwera itp.. ale od paru dni to jest juz jakas kpina.. albo komunikat . przepraszamy cos poszlo nie tak.. albo ze zostalem wykopany przez EA albo administratora albo ze zerwane polaczenie... moze ktos mi cos pomoze bo trace juz pomysly... punkbuster zaaktualizoany gra tez. sterowniku najnowsze wgrane.. co jeszcze moge zrobic w tej sprawie ? Licze na pomoc .. // szkoda tylko ze cos czuje ze raczej tylko sily nie czyste moga pomoc wiekszosci graczy... :)

Odpowiedź, a raczej jej brak na poprzednich 4 stronach.

PostNapisane: 29 lis 2011, 23:57 

@Tadecki
Zgodziłbym się z Tobą praktycznie w 100% gdyby pod hasłem "błędy" były ukryte znikające tekstury, head shoty z 2 kilometrów, czy nawet sporadyczne disconnecty bez powodu. Ale w tym wypadku znaczy to po prostu tyle że ludzie nie mogą grać w bfa, myślę że to może ich jeszcze bardziej zniechęcić do marki niż nawet przesunięcie premiery... którą nawiasem mówiąc zapowiada twórca pewien swojego projektu, a nie społeczność graczy.

PostNapisane: 30 lis 2011, 11:13 

Ech po prostu coraz lepiej. Zainstalowałem grę na drugim kompie, tyle, że na tej samej sieci. I to samo -.- Albo mam dupnietego neta, albo ten PB, który mam na płytce, jest trefny -.-

[EDIT]
LOL nie wiem jakim cudem, ale spróbowałem metody Doktora House'a gdy wszystko zawodzi, czyli spróbowałem na raz wszystkiego. I podziałało. Odblokowałem porty, przeinstalowałem PB, z usunięciem folderu, wszedłem najpierw na serwer non-pb, poprzestawiałem ustawienia punka, wszedłem na serwer pb z wejście ręcznym (gdy się w battlelogu ładowało, jak wszedłem ręcznie, bez czekania na zakończenie) i podziałało. Pograłem bez jakiegokolwiek wywalenia z gry, wyszedłem dopiero sam. Nie wiem na jak długo to starczy, ale najwyżej powtórzę ostatnie kroki, bo to chyba one podziałały głównie.

[EDIT2]
Guzik, tamten serwer to był chyba fuks -.- Albo po prostu BF i PB mają u mnie alergię na Operację Metro XD

[EDIT3]
Sprawdziłem na zupełnie innym necie. Serwery wchodzą i nie wywala. O ile nie wprowadzono dziś jakiejś poprawki serwera i PB, to znaczyłoby tyle, że to samo połączenie jest winne i w nim trzeba szukać przyczyny problemu.

PostNapisane: 2 gru 2011, 11:39 

Ja na swoim PCcie mam ten problem (naprawiam go przez wyłączanie UPnP i SSDP). Kolega przyszedł do mnie z laptopem, dałem mu passy do ORIGIN ściągnął TEGO SAMEGO bfa i grał na mojej sieci wi-fi czyli tez TEJ SAMEJ. I go nie wywala, więc od razu mówię że u niektórych coś w komputerze jest nie tak, i nie zależy to od wszego internetu czy kopii gry.

PostNapisane: 2 gru 2011, 13:22 

No jasne na obu różnych kompach mam coś nie halo, że nie działa ta sama kopia na tej samej sieci, ale jak podłączyć się do innej sieci, to od razu nie ma problemu? I teraz szukaj tego problemu, bo PB i DICE głównie dało ciała, bo jakoś dotąd nigdy mi się nie zwalił PunkBuster aż do tego stopnia. Kurde za 2 tygodnie Back to Karkand, a my dalej się z tym będziemy bujać -.-

W dodatku całkowite odłączenie UPnP i SSDP nie pomaga, mimo, że odłączyłem router.

[EDIT]
Myślałem nawet, że może skoro problem może tkwi w mojej pudełkowej wersji i instalacji z płyty, to może spróbuję odinstalować grę i ściągnąć ją przez Origin, ale pewnie zaraz się odezwą ludzie, że mają BFa3 w wersji elektronicznej i dzieje się to samo.

[EDIT2]
Cóż udało mi się znaleźć doraźne rozwiązanie. Znalazłem je w najwyżej ocenianych komentarzach w tym video: http://www.youtube.com/watch?v=raUapfKocUs

W skrócie jak to u mnie działa (dwa pierwsze punkty wykonujemy tylko raz, pozostałe przy każdym wejściu na serwer):
1. Wchodzimy na tą stronę: http://www.gamefront.com/files/7408160/ ... _Installer i ściągamy plik.
2. Uruchamiamy go jako administrator i instalujemy
3. Gdy chcemy dołączyć do gry nie czekamy aż się załaduje i wtedy się włączy, tylko od razu maksymalizujemy grę, jak się pojawi na pasku.
4. Gdy gra się załaduje, natychmiast wchodzimy w opcje i wyłączamy PB.
5. Jak już trochę pogracie, możecie go włączyć z powrotem.

Sprawdziłem na serwerze, gdzie chwile wcześniej mnie wywalało. Działa. Jak u was po wejściu w opcje pb jest wyłączony, to spróbujcie go przestawić. Jak i tak wywali, to wejdźcie jeszcze raz i wtedy wyłączcie.

Metoda jest niestety doraźna, bo trzeba tak robić za każdym razem, ale to zawsze coś. Nie mogę niestety dać gwarancji 100% skuteczności, bo mi i tak niektóre serwery wywalają.

[EDIT3]
I jak zwykle, potencjalnie najskuteczniejsza metoda przy powtórzeniu zawodzi -.-

PostNapisane: 4 gru 2011, 13:24 

ma ktos moze juz jakis sposob na to ? albo jakies info o jakims update w ktory by miala byc latka co by to naprawila cos juz wiadomo?

PostNapisane: 4 gru 2011, 17:03 

Na razie prowadzę akcję spamowania Twittera BF filmem z tym problemem. Przyłączysz się?

PostNapisane: 4 gru 2011, 19:40 

hmmmmm......

a może to jest tak:
macie internet w sieci która przydziela wam swoje numery IP a wychodzi w świat tylko jednym. Ktoś kto korzysta z usług waszego dostawcy internetowego odwalił coś przez co dostał bana na niektóre serwery i objawia się to tym, że nikt wychodzący na świat przez IP dostawcy nie zagra tam.

mam nadzieje ze jasno się wyraziłem

PostNapisane: 4 gru 2011, 22:56 

WeedSurfer napisał(a):
hmmmmm......

a może to jest tak:
macie internet w sieci która przydziela wam swoje numery IP a wychodzi w świat tylko jednym. Ktoś kto korzysta z usług waszego dostawcy internetowego odwalił coś przez co dostał bana na niektóre serwery i objawia się to tym, że nikt wychodzący na świat przez IP dostawcy nie zagra tam.

mam nadzieje ze jasno się wyraziłem

I tak nagle wszystkim dostawcom sieci na świecie, w dniu, w którym wyszedł patch, zablokowano serwery? Sorry, ale teoria do kosza.

PostNapisane: 5 gru 2011, 10:03 
Moderator forum

Podejrzewam ze problem tkwi w bf3.exe. Walczylem z PB caly weekend, probujac juz kazdych mozliwych sposobow, podlaczajac internet na kazdy mozliwy sposob. Bez skutku.
PB to dwa glowne pliki - PnkBstrA.exe i PnkBstrB.exe.
Pierwszy ma za zadanie nadzorowac jaka gra jest uruchamiana, aktualizowac PB i odpalac stosownego PnkBstrB.exe. Aktualna wersja 1034 (lub 1038, nie pamietam)
Drugi wlasnie, jest plikiem nadzorujacym konkretna gre i on komunikuje sie bezposrednio z Master Serverem. W przypadku BF3 jego wersja to 2279.

Oba pliki komunikuja sie z gra poprzez interfejs Loopback IPV4 (wg Microsoft - Sprzezenie Zwrotne), czyli z adresem IP 127.0.0.1 (localhost).
Sprawdzalem czy w moim przypadku PnkBstrB.exe jest zalaczany poprawnie - jest, czy komunikuje sie z Loopback - tak, transmisja pakietow na zewnatrz - tak. Nie mam pojecia dlaczego proces bf3.exe nie potrafi rozpoznac ze PnkBstrB jest polaczony i sie z nim komunikowac. Po prostu nie dziala. Dlatego mysle ze to gra, nie PB...
Ale moze byc tez druga strona medalu - serwery R10 maja spiep*ona komunikacje z bf3.exe i nie widza w pakietach wychodzacych od nas wlasnie sygnalu od PnkBstrB...

PostNapisane: 5 gru 2011, 13:52 

Pozostaje tylko mieć nadzieję, że w jutrzejszym patchu to naprawią. Jak nie to będę DICE wszędzie spamował, by to naprawili.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 140 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2