Teraz jest 26 lut 2025, 16:28

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: 3 gru 2011, 12:03 

co za ludzie :lol:
ten błąd jest tak prosty - folder z zainstalowaną grą nazywa się "Battlefield ™ " to wystarczy " ™ " usunąć i po sprawie :D

PostNapisane: 4 gru 2011, 15:03 

mam podobny problem. wszystko chodzilo bez problemu, a od jakis 2 tyg (jakos tak) po 3-10 minutach gry bf3 wiesza sie i blad 'program przestal odpowiadac'

i folder normlanie nazywa sie battlefield 3 bez TM "C:\Program Files\Origin Games\Battlefield 3"

moja specyfikacja
AMD Phenom II X4 945 3.0GHz
DDR3 4GB 1600MHz Kingston
MSI Radeon HD5770 1GB HAWX
ASUS M4A77TD-PRO
Dzwiek zintegrowany realtek z plyty glownej albo zewnetrzna dzwiekowka od steelseries v2 7.1
Dysk WD500gb Green
System Windows 7 Homepremium 32bit
Zasilacz Chieftec 500W z certyfikatem 80PLUS

Problem z temperatura jest nie mozliwy !!
Obudowa SilentiumPC Gladius 600 z wiatrakiem 12cm przod oraz tyl
Chlodzenie procesora to SilentiumPC Fortis z dobrze nalozona pasta Artic Silver V na ktorym proc nie przekracza temperatury 45*C w stresie
Chlodzenie karty graficznej jedne z najlepszych jakie mozna bylo dostac na radka 5770 w zeszlym roku.
Do tego wszystkiego dobrze wentylowana obudowa.

Ogolnie z kompem nigdy nie mialem zadnych problemow, w zadnej grze. Tak bylo napoczatku z BF3. Moglem grac po 10-12h dziennie nawet I NIC! az nagle PACH! i po kilku minutach gra sie wywala !

Czytalem, ze mogl to byc problem z dzwiekiem (surround on/off) bez roznicy. Gra reinstallowana. System reinstall 2 dni temu. Zainstalowany swiezy directx 11, aktualne sterowniki do radeona ze strony amd. wszystkie sterowniki do plyty glownej aktualne ze strony ASUS'a. Komp skanowany antyvirami w poszukiwaniu virusow i nie znalazlo zadnych konkretow.

Zaluje, ze nie moge grac w bf'a bo to bardzo dobra gra, a wkurzajace jest gdy wydane pieniadze leza na pulce i sie kurza bo nie mozesz z nich skorzystac do rozrywki :(

Czekam na jakies propozycje co z tym zrobic. linkami do starych postow na forum. juz z kilku sprobowalem i wciaz nic. jesli uda mi sie uruchomic dam znac i napisze jak to zrobilem !

PostNapisane: 6 gru 2011, 02:12 

Witam

Zrobiłem dwie rzeczy
Zainstalowałem sterowniki nvidii beta 290.36 a menu programu Origin w "skonfiguruj Origin" -> Ustawienia -> "W grze" odznaczyłem opcję "Włącz Origin w grze". Po tej operacji spokojnie pograłem 20 minut i wyłączyłem BF3 bo już późno a jutro do pracy ;-)
Wentylator na karcie zaczął pracować spokojnie i zniknęły problemy. Gra się normalnie ładuje, po śmierci bez problemów wgrywa ostatni stan itd. Jak w starym, dobrym COD 5 :-)

Moja konfiguracja to MB Asus P8Z68-V Pro Gen3, Core i-7 2600K, Asus GF GTX560 Ti i 8GB ram @1600 dźwięk Asus Xonar DX, a wszystko pod Windows 7 HP 64bit.

W sumie to zrobiłem 3 rzeczy. Zainstalowałem jeszcze to: http://www.nvidia.pl/object/nvidia_syst ... 06_pl.html

Nie mam pojęcia, który zabieg był decydujący. Podejrzewam, że wyłączenie tego Origina. Może ktoś to sprawdzi przy próbach uruchomienia swojego BF3

Mam nadzieję, że komuś to pomoże.

PostNapisane: 6 gru 2011, 14:46 

PioPac odpisz czy pomogło

PostNapisane: 6 gru 2011, 17:05 

Teraz problem z odpaleniem, bo nie puści bez aktualizacji, która nawet nie wiem czy się ściąga! Po ściągniętych bajtach to raczej nie :/ W menadżerze gry wyświetla się tylko :instalowanie gry"
EA chyba sobie nie radzi z "nowoczesnością", którą usilnie chce narzucić swoim klientom! Sprzedają miliony kopii gry zablokowanej przed pracą bez najnowszej aktualizacji, a później pewnie ich serwery nie radzą sobie z obsługą takiej liczby graczy. Jak ja bym tak pracował, to nie miałbym żadnej pracy. Założę się, że z wersjami pirackimi nie ma takich jaj :evil:

Wczoraj przed tymi zabiegami gra wywalała się po kilku minutach i zawsze przy próbie załadowania stanu gry po śmierci. Po tym co opisałem działała idealnie do czasu wyłączenia. Jak widać, dzisiaj nie jestem w stanie jej odpalić bo tym razem jakieś badziewie o nazwie Origin to uniemożliwia bez aktualizacji, która jakoś nie następuje.

EDIT:
Pomogło wyłączenie sieci... Jakby nie mogli zapytać czy życzę sobie aktualizacji. Chyba nie mam ochoty mieć więcej do czynienia z EA!

EDIT:
Dłuższą chwilę się bawię i nie ma problemów.

PostNapisane: 7 gru 2011, 23:19 

tez mialem ten problem udalo mi sie go rozwiazac poprzez wylaczenie calkowite Firewall-a w windowsie a uwierzcie siedzialem aktualizowalem stery wgrywalem latki i wczesniej nic nie pomagalo haha no i nie do konca pomoglo pogralem jakies 2 godziny i znow ale mysle ze to windows moze miec cos do czynienia z tym problemem miedzy czasie wgrywalem witaminke dla win 7 i moze to to pomoglo kto to wie ale gdyby to byl problem samej gry to zapewne w latce mikolajkowej prawie 4 GB powinni to naprawic a tu dalej sie pojawia

PostNapisane: 8 gru 2011, 12:25 

gerber napisał(a):
tez mialem ten problem udalo mi sie go rozwiazac poprzez wylaczenie calkowite Firewall-a w windowsie

Kto normalny używa Windowsowego firewalla?

PostNapisane: 9 gru 2011, 01:37 

ja miałem widać nie jestem wyjadaczem i graczem jak Ty ;) ale mnie pomogły te 2 zabiegi co prawda co jakiś czas dalej sie wylacza ale co najmniej 2 godziny grania w multi wiec daje rade

PostNapisane: 10 gru 2011, 14:43 

Dzisiaj nie ma najmniejszych szans na uruchomienie tego g***. kilka razy po kilkunastu sekundach grania a teraz nawet nie wyświetli pierwszej klatki rozgrywki. Firewala mam nortona więc windosowy jest wyłączony a BF3 i origin mają w firewallu wyjątki więc problem nie w tym.

NIGDY WIĘCEJ EA!
&*@&#%^&#$

PostNapisane: 11 gru 2011, 00:12 

Dla osób, które nadal są dręczone przez "program przestał działać"
Zrobiłęm dwie rzeczy, które pozwoliły mi grać trzeci dzień bez żadnego wywalania :
Po pierwsze zrobiłem to :
1. Uruchamiamy wiersz poleceń w sposób podany w ppkt. a

a) koniecznie trzeba uruchomić wiersz poleceń z prawami administratora, czyli "start" -> "wszystkie programy" -> "akcesoria" i na "wiersz poleceń" klikamy prawym przyciskiem myszy i wybieramy "uruchom jako administrator".

2. Wpisujemy w wierszu poleceń: bcdedit /set increaseuserva 2500

3. Po wpisaniu poleceń wciskamy "enter".

4. Restart kompa.

5. Cieszymy się grą

Potem jeszcze w razie czego ściągnąłem program game booster i go odpaliłem przed grą.
Już gram całe trzy dni bez wywalania, mam nadzieję, że innym to też pomoże.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 2