Teraz jest 26 lis 2024, 13:23

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 140 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 5 gru 2011, 16:16 

A co jutro update? cos wiadomo co ma byc w tym updacie? maja to moze naprawic?

PostNapisane: 5 gru 2011, 16:58 

Patch będzie ważył 2 giga i będzie zawierał Powrót do Karkand, tak jak to było z Vietnamem do Bad Company 2. Z innych zmian:
Poprawki błędów:
√ Naprawiono problem z zegarem odliczającym odrodzenie, teraz pokazuje niebieską ramkę na starcie i po stracie punktu odradzania.
√ Naprawiono problem gdzie gracz, który dołączył do kolejki na koniec rundy i nie mógł nic zrobić widząc tylko screen odrodzenia aż do następnej rundy.
√ Naprawiono problem gdzie kamera zmienia się w perspektywie 3 osoby na killcamie, gdy killcam został wyłączony w ustawieniach serwera.
√ Będzie się dostawało surveillance ribbon za czujnik UGS.
√ Naprawiono brakującą linię obszaru walki na minimapie na Grand Bazaar (Mały Podbój).
√ Przeniesiony został punk odrodzenia czołgu w amerykańskiej bazie na Granicy Kaspijskiej, czołg nie zostanie zniszczony przez spadające drzewo.
√ Naprawiono problem, który powodował że można było oddać strzał z TV we własny helikopter i go zniszczyć.
√ Naprawiono problem podczas próby oddania strzału bez namierzenia celu.
√ Poprawiono czat, powinien być teraz nieco łatwiejszy do odczytania.
√ Naprawiono celowniki w kilku pojazdach, które nie prawidłowo pokazywały cel.
√ Naprawiono błąd z laserem do G17, który nie działał prawidłowo.
√ Dodane alternatywnych kolorów w HUDzie, aby pomóc daltonistom.
√ Dodano ustawienia interpolacji sieci. Pozwala to użytkownikom z dobrym łączem zmniejszyć opóźnienia.
√ Zwiększono promień ochrony spawna na TDM.
√ Naprawiono problem zasłony dymnej w pojazdach lądowych, pociski powinny omijać cel częściej.
√ Naprawiono problem, gdzie użytkownicy mogą korzystać z IRNV w każdym pojeździe.
√ Naprawiono kilka crashy i wzrosła ogólna stabilność.
√ Naprawiono problem, w którym gracz nie był w stanie ożywić dwóch graczy, których ciała były ułożone na sobie.
√ Można przypisać oś i używać jako wejścia cyfrowego. Dzięki temu możliwe jest dla gracza (na pc), aby przypisać jeden pedał gazu / hamulca.
√ Naprawiono problem z Kill Camem, gdy popełniamy samobójstwo na spadochronie.
√ Poprawiono radar, który pokazywał za dużo.
√ Naprawiono problem gdzie gra się zawieszała, gdy gracz nacisnął menu i tyldę w tym samym czasie.
√ Naprawiono problem gdzie można było zaobserwować zielone artefakty na ekranie.
√ Możesz teraz przypisać cykl broni.
√ Naprawiono problem ze spadochronem pozostającym w powietrzu, jeśli właściciel został zabity.

Bilans:
√ Naprawiono kilka broni dzięki czemu są one odpowiednio tłumione i ukrywane na minimapie podczas strzelania.
√ Poprawiono taktyczną latarkę, nie jest już tak oślepiająca na dłuższych odległościach.
√ Poprawiono zakres IRNV - przydatne tylko w bliskiej odległości.
√ Zwiększono liczbę dodatkowych granatów 40mm.
√ Miny są aktywne tylko 20 sekund po tym jak zginął gracz, który je zostawił.
√ Poprawiono kilka opisów broni, kalibru, i częstotliwości ognia. Bronie jednak się nie zmieniły.
√ M9 i MP443 mogą być jaki wyposażenie w przeciwnej frakcji (odblokowanie po 100 fragach).
√ Poprawiono rakietę naprowadzaną laserem, która nie trafiała w cele jeśli podążały za szybko.
√ Zmniejszono skuteczność Stealth w pojazdach lotniczych.
√ Zmniejszono obrażenia zadawane pojazdom opancerzonym i piechocie z dział AA.
√ Zwiększono obrażenia RPG i ochronie czołgu, zadawane przez pojazdy AA.
√ Lekko zmniejszono celność dla wszystkich broni w pełni automatycznych, optymalny to średni i długi zasięg.
√ Zwiększona celność przy strzelani długimi seriami z LMGs podczas korzystania z dwójnogu.
√ Lekko zwiększono zasięg pocisków 44magnum.
√ Zwiększono uszkodzenia na bliskich odległościach kul 4.6x30mm i 5.7x28mm.
√ Zwiększono czas przeładowania Mortara z 3.5sek do 4.8sek.
√ Zmniejszono celność przez dodanie tłumika do MP7, P90, PP2000, PP-19 i UMP45.
√ Zmniejszona skuteczność 12g amunicji FRAG gdy wyposażony w strzelby półautomatycznej i automatycznej.
√ Lekko zwiększono moc działek samolotów w stosunku do wszystkich pojazdów, zwłaszcza helikopterów.
√ Zmniejszona moc minigunów przeciwko samolotom i helikopterom.
√ Zwiększona moc Stingerów przeciwko samolotom.
√ Czas przeładowania flar w samolotach i helikopterach został zwiększony.
√ Dodany tryb pojedynczego strzału w AN94.
√ Lekko zwiększono odrzut M416 i usunięto tryb ognia Burst.
√ Poprawione spawny na TDM: Kharg Island, Grand Bazaar, Caspian Border, Seine Crossing, Operation Firestorm, Damavand Peak oraz Noshahar Canals.
√ Poprawiono zasięg przejmowania flagi Stacja benzynowa w trybie Conquest na mapie Caspian Border.
√ Poprawiono maksymalną wysokość pojazdu na Noshahar Canals.

O Poprawieniu problemu z PB nie ma wzmianki, ale jak sami widzicie, jest tu tylko mowa o poprawkach w samej rozgrywce, a nic o samej grze i serwerach.

P.S.
Tłumaczenie listy zmian pochodzi z portalu BattlefieldZone.pl i należy do jego tłumacza (czyli nie mnie)

PostNapisane: 6 gru 2011, 17:18 

I ku*** gówno zrobili... dalej wywala

PostNapisane: 6 gru 2011, 18:49 

co 3 minuty standardowo ma ktoś pomysł
Rozłączenie z grą: upłynął czas nawiązania połączenia z serwerem.

PostNapisane: 6 gru 2011, 19:02 

LoganTheBadWolf napisał(a):
Bilans:
Tłumaczenie listy zmian pochodzi z portalu BattlefieldZone.pl i należy do jego tłumacza (czyli nie mnie)

Lolololol, jaki bilans? Balans może?

PostNapisane: 6 gru 2011, 19:57 

Mofixil napisał(a):
LoganTheBadWolf napisał(a):
Bilans:

Lolololol, jaki bilans? Balans może?

EEE? Ja nie wiem, pytaj autora, nie mnie, jak tylko przekopiowałem tłumaczenie.

Co do problemu z PB, na forum battleloga ktoś rzucił taki sposób rozwiazania problemu:

Cytuj:
Zrestartuj komputer.
Pobierz PBsetup z tąd - http://evenbalance.com/index.php?page=pbsetup.php [evenbalance.com]
Opcja - For All Games
Zostaw włączonego Battleloga na wyszukiwarce serwerów.
Teraz włącz singla wejdź w opcje "Rozgrywka" i wyłącz tam PB wyjdź do menu głównego (zapisz zmiany) wejdź jeszcze raz w opcje i uruchom PB znowu, Zapisz.
Teraz Zainstaluj pobrany plik i zaczną pobierać się pliki od PB
Jak program się włączy dodaj Battlefielda 3 i kliknij "Check for Updates"
Wyskoczy pewnie że masz już zaktualizowanego PB.
- - - Nie wyłączaj jeszcze programu - - -
Teraz włącz komendę uruchom i wpisz services.msc
Znajdź proces PnkBstra.exe
Ustaw Uruchom poczekaj chwilę aż wszystko się skończy robić.
Teraz już powinieneś dołączyć do serwera.

Ja jeszcze nie próbowałem, bo niedawno wróciłem i jeszcze aktualizuję grę. Spróbujcie wy i powiedzcie, czy działa.

PostNapisane: 6 gru 2011, 20:37 

ktos juz testowal ten sposób? mam zamiar to sprawdzic ale to dopiero później i tez napisze czy u mnie pomoglo

PostNapisane: 6 gru 2011, 23:21 

Dupa sposób nie działa, ale też nie jest zbyt jasno objaśniona.

A jedyne na co było stać DICE, gdy zacząłem spam na Twitterze, to
Cytuj:
@loganthebadwolf ^MP Thank you for your feedback. We are working on a solution.
Cóż teraz niech ktoś spróbuje mnie przekonać, że tak naprawdę nie znaczy to "Od******* się, zapłaciłeś, mamy cię głęboko w z***, że ci gra nie działa, bo chcemy się za twoje pieniądze po wylegiwać na Karaibach"

PostNapisane: 6 gru 2011, 23:39 

Sprawdzilem ten sposub jak narazie gralem 10 minut i skonczyla sie runda i nie wywalilo tera zagram jeszcze jedna ala runde i jak nic nie napisze to znaczy ze to zadzialalo u mnie !! :)

Własnie mnie wyjebalo pogralem ponad 5 minut i "Rozłączenie z grą: Zostałeś wyrzucony z gry." :/ sprobuje jeszcze raz i napisze jakie rezultaty

PostNapisane: 6 gru 2011, 23:55 

Rodzos napisał(a):
Sprawdzilem ten sposub jak narazie gralem 10 minut i skonczyla sie runda i nie wywalilo tera zagram jeszcze jedna ala runde i jak nic nie napisze to znaczy ze to zadzialalo u mnie !! :)

[Edit1]Własnie mnie wyjebalo pogralem ponad 5 minut i "Rozłączenie z grą: Zostałeś wyrzucony z gry." :/ sprobuje jeszcze raz i napisze jakie rezultaty

Ostatecznie stwierdzam ze ten sposób nie działa... wtedy to musialem miec jakies szczescie ze dzialalo dluzej :/

PostNapisane: 7 gru 2011, 09:34 
Moderator forum

A u mnie juz dziala :) I nie naprawilo tego EA, tylko ja :)
Szukalem sposobu na logowanie bledow PB i znalazlem go na Forum getsatisfaction.
Ponizej wklejam sposob (po angielsku), ktory doprowadzil mnie do naprawy bledu.
Generalnie najpierw mialem problem ze startowaniem uslugi PnkBstrA.exe - niby byla uruchomiona, ale gra szukala jej w windows\system32 a nie w SysWOW64. Skopiowalem tam wiec pliki exe i poszlo. Pozniej byl problem z posta ponizej - "Not Connected to a Server". Tu troche powalczylem i okazalo sie ze moj provider mial problemy z gatewayem blokujacym pingi. Poprawili cos i zaczelo dzialac :)
Polecam!

Cytuj:
Scaur 6 days ago
For 2 weeks I was suffering this issue. No help from EA and Evenbalance.
So what you should do is

1. Go to your PB folder and create a plain text file "pbcl.cfg" in it (use a text editor like "Notepad", make sure it has no additional '.txt' extension). Put the text "pb_logtofile 1" as a single line to it. Then save the file and join a PB enabled server. After getting kicked, you should have a file "pbcl.log" in the PB folder.

2. Open it with notepad
If there is written something like this
pb_LogToFile = 1 (0=No, 1=Yes)
Changing PunkBuster homepath to C:\Users\YOURNAME\AppData\Local\PunkBuster\BF3\pb\
you shoud go to C:\Users\YOURNAME\AppData\Local\PunkBuster\BF3\pb\ and find "pbcl.log" in that PB folder.

3. Mine text inside pbcl.log was with this
pb_LogToFile = 1 (0=No, 1=Yes)
Attempting to resolve master1.evenbalance.com
Resolved to (15)
PunkBuster Client (v2.279 | A0) Enabled
Game Version

Not Connected to a Server

PB Services socket initialized
Connected to Server 176.31.157.36:25200
PnkBstrA successfully loaded PnkBstrB
PnkBstrB service installed and started successfully

Not Connected to a Server

Not Connected to a Server If you see this it is time to do next thing

4. Run CMD and next command
pathping -n www.google.com
(or IP of the server you were kicked from It can be found in txt file from the previous item)
there you will see list of nodes 7-18 the signal from your pc have to pass to connect the server.
Next thiss command will chek if there is a packet loss on each node (you will have to wait up to 500 seconds)
Pay attention 0% of packet loss is exellent 1% is acceptable but more then 1% is bad and likely can cause punckbuster to kick you
First three IP's are yours If you have packet loss there it is time to fix your router
Fourth IP packet loss may be caused by bad cable you connected to your providers equipment.
5,6 node If you have loss there It is time to call your provider and ask WTF!? If they say everithing is OK they are mrazishes and you'll have to look for enother provider as I did.

Hope it will help you.
P.S. sorry for mistakes didn't have practice for long.

PostNapisane: 7 gru 2011, 11:10 

Wczoraj do 21 byłem WQRW...ny ale zrobiłem ten myk z aktualizacją PB tak jak jest w tym temacie
viewtopic.php?f=152&t=40310 wkleiłem plik .exe do folderu PB i sam wybierałem ''Browse'' ścieżkę do głównego katalogu + uaktualniłem pliki językowe, sam nie wiem czy to konieczne ale dwóch plików PL mi brakowało w jednem z folderów.
Przykład jak to zrobić znajdziecie na forum, albo ktoś tutaj podrzuci to jest link do bloga jak sie te pliki językowe umieszcza.

Pozdrawiam i do zobaczenia na polu walki.

PostNapisane: 7 gru 2011, 11:35 
Moderator forum

A po co chcesz uaktualniać pliki językowe :stupid: No chyba że zaoszczędziłeś i masz ruską wersje :D
Sprawdźcie czy firewall wam nie blokuje PB.

PostNapisane: 7 gru 2011, 12:44 

Mianowicie, pisalem tutaj o wielu waszych problemach, podawalem rozwiazania. I dopadl mnie jeden moj uciazliwy problem.
Przez miesiac czasu nie mialem zadnych problemow z gra. Ani po paczach, zadnych crashow wywalaniania, przechwalilem chyba. Dzisiaj pierwszy raz w nocy wywalilo :

Rozłączenie z grą: wyrzucił Cię PunkBuster. Podany powód: PunkBuster kicked player 'Akashari' (for 2 minutes) ... Violation (IGNORING QUERIES) #9006

Od tego momentu od okolo 2:00 w nocy wywala mnie co minute z tym powodem. Przekopalem setki tematow. z Aktuzalicaja pb, aktuzalizacja sterow, wywaleniem pb zainstalowaniem go od nowa, sprawdzeniem routera - przekonfigurowaniem od nowa,

Jakie moga byc inne przyczyny jeszcze ? ;/

pomoglo wylaczenie i wlaczenie pb w singlu

PostNapisane: 7 gru 2011, 16:24 

Sokar44 napisał(a):
A po co chcesz uaktualniać pliki językowe :stupid: No chyba że zaoszczędziłeś i masz ruską wersje :D

Polska wersja kupiona w empiku, chyba z desperacji podmieniałem pliki językowe.

Ale cieszyłem się do czasu jak widać, znów witam pulpit, fajnie się ładuje,wyskakuje Playing wchodzi w grę, pojawia się lekki napis ''ZAPISYWANIE'' i ta kropeczka ładowania na dole - zwiecha no i gra się wyłącza. A w okienku pisze: Game disconnected: you were kicked from the game http://zapodaj.net/images/46bb82ab3167.png

Za to coś dziwnego zauważyłem.. w teście Pnk. wyszło coś takiego (nie bardzo się na tym znam) więc może to normalne, ale mi się wydaje że nie skoro wyskakuje błąd ''NO'' a .txt to chyba nie .exe . Więc może w tym leży problem? Możecie sprawdzić czy macie te pliki .exe u siebie, czy też .txt bo jeśli też .txt to jestem spokojny, ale zastanawia mnie to.

http://i44.tinypic.com/icrzx2.png

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 140 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2