Teraz jest 29 cze 2025, 22:40

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 302 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 21  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 6 gru 2011, 22:40 

Może już jakiś chamski dalmierz laserowy?

PostNapisane: 6 gru 2011, 22:53 

tez moglby byc... przy odleglosciach rzedu 500m i wiecej to ma juz cos spore znaczenie... przy 1km head shotcie to trzeba parabolą walić.

PostNapisane: 7 gru 2011, 20:43 

macie racje lornetka by sie przydala jak i ostrzał z moździerzy chociaż support go ma.A co do odbijania swiatla to myśle że DICE dobrze zrobiło bo czasem wnerwia gdy snajper zdejmuje kolesia za kolesiem a nie wiadomo gdzie on jest i to realistyczne.

PostNapisane: 8 gru 2011, 19:28 

Oj tam, oj tam. Wcale nie trzeba kampić z wyborowcem, żeby zdejmować jednego po drugim :D
Ja polecam na strzelanie do 300-400 metrów zamek dwutaktowy. Ja już kiedyś zaliczyłem 5-6 headshot'ów bez odrywania oka od lunety 8)

PostNapisane: 11 gru 2011, 00:17 

No właśnie, zamek dwutaktowy to najlepsza rzecz dla snajpera. W każdym BF2 czy BC2 trzeba było odrywać oko od lunety po strzale (co zbyt realistyczne nie było i mnie niezmiernie irytowało), przez co często można było zgubić nasz cel. Jedna z nielicznych rzeczy przeniesionych z Call of Duty, za które nie mam za złe :) Szkoda jednak że jest na tym samym miejscu co bipod.

Co do tematu: w każdym BF grałem najczęściej snajperem, w to najlepszy jest oczywiście M98B, największy damage na bliskie dystanse, najmniejszy opad kuli. Z niego najczęściej korzystam, aczkolwiek na mniejsze mapy jak bazar czy sekwana preferuje SW98/M40A3 z lunetą 8x, 10 nabojów w zapasie jest bardziej pożyteczne.

Nie lubię automatycznych snajperek, ale SKS jest z nich najlepszy, głównie dzięki magazynkowi na 20 pestek. Używam z ACOGiem na bliskie dystanse.

PostNapisane: 11 gru 2011, 03:27 

Są jakieś klany snajperskie albo szkółki w BF3 ?

PostNapisane: 11 gru 2011, 13:58 

Dziękuję za opinie. Ja po teście 8x i 12x zdecydowanie lepiej gram z 12x na każdej mapie. Kwestia wycelowania przed zoomem. Jak się to opanuje gra się naprawdę świetnie.
Mam jednak kolejne pytanie: Gram na PS3 mam dodatek i odkryłem najnowszą broń L96 jakie są wasze opinie na jej temat?

PostNapisane: 12 gru 2011, 15:55 

Skąd wiadomo z ilu metrów się się heda trafiło, na koniec w tabelce jest ale w czasie gry czy to te dodatkowe punkty to metry :?:
bo ja jakiś cienki 183 m mam i nie wiem z czego

PostNapisane: 12 gru 2011, 17:24 

Tak, ten bonus za odległość to liczba metrów.

PostNapisane: 12 gru 2011, 23:24 

"nie jestem pewna" ? jesteś kobietą xD

No więc tak, największa odległość z jakiej trafiłem w głowe to 766,82 m z M98B. Najlepsze spoty to takie w których masz dominującą pozycje (dla jasności - gdzie jesteś wyżej niż przeciwnik) i gdzie nie można wejść, czyli takie gdzie można dostać się jedynie wyskakując z pojazdu latającego.
Jeśli chodzi o snajperki, zasada jest prosta jak wysikanie dziury w śniegu, z półautomatycznych można prowadzić szybki ogień, ale mają mały zasięg bezwzględny, to znaczy, że pocisk szybciej opada niż w przypadku karabinów powtarzalnych, w efekcie trzeba brać większe poprawki w zależności od odległości. Dlatego więc polecam karabiny powtarzalne, łatwiej trafić z dużej odległości a o to chodzi, jeśli chce się nawalić troche pkt. Warto spudłować kilka razy, żeby w końcu skasować 500 pkt za zabicie jednego gościa. Snajperem tylko w ten sposób da się zdobyć MVP. Dlatego ja preferuje M98B + zamek dwutaktowy.

Nie mniej jednak klasa "Recon" w BF3 to jest porażka, nie dość że kamuflaż jest po prostu - żaden, bo zabrali ghilie które w zabawie snajperem dawało ten klimat, to jeszcze słońce odbija się od lunety ! ja już pomijam fakt, że lunety snajperskie mają powłoki antyrefleksyjne, albo przynajmniej nakładki uniemożliwiające odbijanie się światła, ale słońce w lunecie odbija się nawet na mapie "Wielki bazar", gdzie pada deszcz, oraz na każdej innej w przypadku kiedy leżymy plecami do słońca xD no to jest po prostu śmieszne xD Następny gwóźdź do trumny snajpera to ruszanie się celownika nawet w pozycji leżącej jak gdyby nasz snajper miał padaczkę. Problemu w ogóle nie rozwiązuje dwójnóg, który po rozłożeniu na nierównej powierzchni, np. kamieniu, powoduje, że celujemy w naszą podpore zamiast z nad niej. Myśle, że wyczerpałem temat ;D jak coś to pytać.

PostNapisane: 13 gru 2011, 00:03 

@up
Co do lunety. Od czego masz Shift??

PostNapisane: 13 gru 2011, 00:34 

No jest, jest, używam. Chodzi mi o to, że luneta mogłaby nie kiwać się jednakowo kiedy leżymy i kiedy stoimy, bo doprowadza do tego, że snajperem zamiast leżeć i strzelać, czyli tak jak powinno być, lepiej jest stać za kamieniem i ruszać się prawo-lewo i zatrzymywać tylko do strzału bo to zwiększa szanse na przeżycie bo zauważeni i tak zostaniemy i tak zostaniemy.

PostNapisane: 13 gru 2011, 00:48 

=FPPL=kanka92 napisał(a):
"nie jestem pewna" ? jesteś kobietą xD

Tak :)

Bzdury Pan piszesz w ostatnim poście :) Bipod eliminuje kiwanie sie celownika w 100%, jeśli go rozłożysz
"Ruszanie w prawo i lewo za kamieniem" opisałam w moim poradniku do Bad Company link: viewtopic.php?f=143&t=38923

Wiele rzeczy możesz zastosować w BF3 :) Mam nadzieję ze trochę się Wam wyjaśni.

PostNapisane: 13 gru 2011, 10:26 
Zbanowany

Za jakis czas wezme sie za snajperke, znowu^^ W BC2 to klasa na ktorej zdobywalemm ostrogi^^. Ciekawa lektura - w zasadzie lektury (link z dzialu BC2). Dzieki Irina. BTW dzieki i Asmo, z ktorym grywamy po kilka razy w tygodniu i... Kazdemu zycze snajpera - nie rejkona (wtf dice?!) - w squadzie jakim jest on.

Pozdro dla Jednookich,
yoss

PostNapisane: 13 gru 2011, 11:48 

Po patchu to i ja pasnajpie ^^.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 302 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 21  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2