Teraz jest 19 lis 2024, 06:29

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: 9 gru 2011, 10:19 

hamsterOne napisał(a):
Dla mnie wątek ma wartość dydaktyczną bo zazwyczaj śmigam w przestworzach a tylko czasami w AAA lub czołgu. Jeśli z buta to tylko w drodze powrotnej do bazy po katapultowaniu. Dlatego ciekawy jestem:

1. W jakich konkretnie przypadkach w ogóle używacie pistoletów/rewolwerów?
2. Czy można nosić oprócz karabinu pistolety maszynowe, np P90?
3. Szybkostrzelność pistoletów / rewolwerów nad karabinami snajperskimi jest oczywista ale czy poza tym są one w czymkolwiek lepsze od pozostałych broni?

1. Jak się skończy amunicja w broni podstawowej, a nie ma czasu przeładować. Wyciągnięcie pistoletu zawsze trwa szybciej niż przeładowanie więc można dobić przeciwnika.
2. Nie. To nie CoD.
3. Dziwne pytanie. Nie są lepsze bo mają mniejszy zasięg niż broń podstawowa ale w niektórych przypadkach ich umiejętne użycie może być skuteczniejsze na polu walki. Weźmy pod uwagę taką sytuację, zachodzisz grupę wrogów od tyłu i masz ich wystawionych jak na widelcu. Użycie podstawowej broni (o ile nie masz tłumika) odkryło by Twoja pozycję na minimapie więc wyciągasz dajmy na to wytłumiony G17 i spokojnie celując w głowy zaliczasz trzy fragi, a przeciwnik nie wie nawet co się dzieje. Czasami przemieszczając się po mapie snajperem biegam z pistoletem bo w razie starcia 1 vs. 1 mam większe szanse na przeżycie niż z podstawowym karabinem snajperskim który nie zabija jednym strzałem jeżeli nie trafimy w głowę.

PostNapisane: 9 gru 2011, 11:02 

@sidh77
No tak, racja.

Trochę się pożalę:
BF3 to pierwsza moja gra tego typu oprócz... wcześniej spróbowałem trochę ET: quake wars. Tam "sidearm" miał większą rolę do odegrania. Jak wybrało się szturmowca z wyrzutnią to nie można było do tego nosić broni podstawowej, bo wyrzutnia to była broń podstawowa. A tutaj oprócz pistoletu mamy karabin(ek), i stingera, i do niego 3 pociski, i jeszcze kilka min :omg:

Co gorsza z całym tym kramem możemy wejść do myśliwca. Moim zdaniem pilot po wyskoczeniu z maszyny powinien mieć tylko broń krótką bo właśnie między innymi dla pilotów broń krótka jest.

PostNapisane: 9 gru 2011, 12:25 

hamsterOne napisał(a):
@sidh77
No tak, racja.

Trochę się pożalę:
BF3 to pierwsza moja gra tego typu oprócz... wcześniej spróbowałem trochę ET: quake wars. Tam "sidearm" miał większą rolę do odegrania. Jak wybrało się szturmowca z wyrzutnią to nie można było do tego nosić broni podstawowej, bo wyrzutnia to była broń podstawowa. A tutaj oprócz pistoletu mamy karabin(ek), i stingera, i do niego 3 pociski, i jeszcze kilka min :omg:

Co gorsza z całym tym kramem możemy wejść do myśliwca. Moim zdaniem pilot po wyskoczeniu z maszyny powinien mieć tylko broń krótką bo właśnie między innymi dla pilotów broń krótka jest.

To pograj jeszcze w podstawowe et oraz bf 1942.
Co do samolotow i tak ogolnie: to nie jest realistyczna gra...

DOGFIGHT POLISH JET CUP 2010

PostNapisane: 9 gru 2011, 15:42 

A mnie z kolei ciekawi jedna rzecz, skąd ludzie biorą pistolety z laserami :>?

PostNapisane: 9 gru 2011, 16:12 

Nrmalnie np w G17 jest automatycznie zamontowany laser.

PostNapisane: 9 gru 2011, 16:36 

hamsterOne napisał(a):

Sprawdź mod do bf2 o nazwie project reality.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 2