Walczyłem, Walczyłem a jak, przeczytajcie sami:
Kod:
1) Reinstall systemu ( Windows 7 64 bit z service pack 1) - choć po 1- wszej nieudanej instalacji gry stwierdzam, że to nie był główny problem.
2) Oczywiście wklepane w PC-ta wszystkie najnowsze stery + chipset driver - ( AMD_Chipset_V13254_51010008_XPVISTAWIN7), do GPU( 11.10 ATI - z 31.10.2011 roku) + cap 4 z tego rewiru i hydravision.
3) Zrobiłem aktualizacje bios do wersji 03.07 do płyty głównej M4A88t V EVO.
4) Standardowo zainstalowałem programy Asusa AI Suite 2 i Smart Doctora z Gamerem OSD do GPU Asusa 5850 TOP.
5) Zainstalowałem Battlefielda 3 Limited Edition z DVD + wszystkie aktualizacje łącznie z nowym Battlelogiem - (battlelog-web-plugins-1.102.0-retail-prod).
Aha i odinstalowałem Gamer OSD wraz ze Smart Doctorem.
6) Przeglądarka Mozilla Firefox v. 6.0.
I tu zaczęły się problemy, których przy wcześniejszych kilku instalacjach gry nie dostrzegłem, a mianowicie wyskoczyło okno przy końcu instalacji ( coś takiego -Bład konfiguracji direct x - błąd wenętrzny ...).
Po tym komunikacie gra się włączała po 2 uruchomieniu serwera lub restartu Origina wraz z Battlelogiem, ale występowały problemy, które wcześniej opisałem.
Nastpnie odinstalowałem sterownik karty graficznej w CCleaner i restart kompa w trybie awaryjnym.
Wyczyściłem wszystkie śmieci po sterach programem Driver Sweeper v. 3.0. - ( i tu chyba wpadłem na to, że również odinstalowałem stery chipsetu co robiłem za każdym razem przeinstalowując stery karty graficznej).
W samą grę nie ingerowałem, tylko ( czego wcześniej nie robiłem, zainstalowałem ponownie stery do chipsetu pł. głównej) + oczywiście sterownik do GPU. Nie aktualizowałem Directa x jak to wcześniej praktykowałem po reinstalce sterów GPU, tylko uruchomiłem grę i o dziwo moim oczom ukazała się kampania. Multi Player też działa bez zarzutów na wysokich ustawieniach i przede wszystkim nie wyrzuca do pulpitu Battleloga.
Pozostał jeden problem, nie wczytuje mi kolejnej mapy.. tzn po zakończeniu rundy po statystykach ''zapisywanie'' i CRASH.
Ma ktoś może na to receptę, a może to RAM nie daje rady uciągnąć zmiany mapy? Głupie pomysły mi już do głowy przychodzą.