Teraz jest 26 lis 2024, 12:54

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 140 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 16 gru 2011, 16:12 

I co poradzil sobie ktos juz z tym problemem kickowania z serverów? czy dalej cisza na ten temat?

PostNapisane: 16 gru 2011, 21:17 

Rodzos napisał(a):
I co poradzil sobie ktos juz z tym problemem kickowania z serverów? czy dalej cisza na ten temat?

No chyba widać, a raczej nie widać, skoro nikt nie opublikował rozwiązania, które byłoby potwierdzone.

PostNapisane: 16 gru 2011, 23:28 

Pisalem dzisiaj z jakims typem tam od bf3 na "Live Chat" w o tym problemie i powiedzial mi ze to dosyc popularny problem z tymi kickami i ze pracuja nad tym, oraz podal mi link do PunkBustera zebym pobral i zainstalowal i zapewnial ze bedzie mi dzialac a gdy to zrobilem i nie dizlalalo dalej napisal zebym skontakowal sie z supportem PB... a wiec ale gadal serio ze pracuja nad tym albo poprostu gadal zeby nie bylo a tak na serio to maja nas gleboko w dupie.?

PostNapisane: 17 gru 2011, 13:43 

Mi też na Twitterze napisali, że pracują nad tym. Dopóki nie zobaczę efektów tej pracy, to przyjmuję założenie, że napisali to byś się odwalił i dał im wylegiwać na Karaibach. Wolę być pesymistą i się mile zaskoczyć, chociaż do naprawienia tego buga powinni też dać jakąś rekompensatę za stracony czas i statystyki na graniu na serwerach z 90% szansą trafienia oszusta.

To ja mam pomysła XD Może wszyscy zaspamujmy Twittera BFa, że jeśli szybko tego nie naprawią, to wywalimy tę grę i przesiądziemy się na Modern Warfare 3? XD

PostNapisane: 17 gru 2011, 22:34 

Walczyłem, Walczyłem a jak, przeczytajcie sami:

Kod:
1) Reinstall systemu ( Windows 7 64 bit z service pack 1) - choć po 1- wszej nieudanej instalacji gry stwierdzam, że to nie był główny problem.
2) Oczywiście wklepane w PC-ta wszystkie najnowsze stery + chipset driver - ( AMD_Chipset_V13254_51010008_XPVISTAWIN7), do GPU( 11.10 ATI - z 31.10.2011 roku) + cap 4 z tego rewiru i hydravision.
3) Zrobiłem aktualizacje bios do wersji 03.07 do płyty głównej M4A88t V EVO.
4) Standardowo zainstalowałem programy Asusa AI Suite 2 i Smart Doctora z Gamerem OSD do GPU Asusa 5850 TOP.
5) Zainstalowałem Battlefielda 3 Limited Edition z DVD + wszystkie aktualizacje łącznie z nowym Battlelogiem - (battlelog-web-plugins-1.102.0-retail-prod).
Aha i odinstalowałem Gamer OSD wraz ze Smart Doctorem.
6) Przeglądarka Mozilla Firefox v. 6.0.

I tu zaczęły się problemy, których przy wcześniejszych kilku instalacjach gry nie dostrzegłem, a mianowicie wyskoczyło okno przy końcu instalacji ( coś takiego -Bład konfiguracji direct x - błąd wenętrzny ...).

Po tym komunikacie gra się włączała po 2 uruchomieniu serwera lub restartu Origina wraz z Battlelogiem, ale występowały problemy, które wcześniej opisałem.

Nastpnie odinstalowałem sterownik karty graficznej w CCleaner i restart kompa w trybie awaryjnym.
Wyczyściłem wszystkie śmieci po sterach programem Driver Sweeper v. 3.0. - ( i tu chyba wpadłem na to, że również odinstalowałem stery chipsetu co robiłem za każdym razem przeinstalowując stery karty graficznej).

W samą grę nie ingerowałem, tylko ( czego wcześniej nie robiłem, zainstalowałem ponownie stery do chipsetu pł. głównej) + oczywiście sterownik do GPU. Nie aktualizowałem Directa x jak to wcześniej praktykowałem po reinstalce sterów GPU, tylko uruchomiłem grę i o dziwo moim oczom ukazała się kampania. Multi Player też działa bez zarzutów na wysokich ustawieniach i przede wszystkim nie wyrzuca do pulpitu Battleloga.

Pozostał jeden problem, nie wczytuje mi kolejnej mapy.. tzn po zakończeniu rundy po statystykach ''zapisywanie'' i CRASH.
Ma ktoś może na to receptę, a może to RAM nie daje rady uciągnąć zmiany mapy? Głupie pomysły mi już do głowy przychodzą.

PostNapisane: 20 gru 2011, 22:43 

Cóż mam pewien pomysł, ale potrzebna mi będzie pomoc kogoś, kto nie ma problemów z "No package Flow". Otóż, czy mógłby ktoś taki zapakować i wrzucić na jakąś stronę z rodzaju megaupload wszystkie swoje pliki PB, czyli folder pb Battlefield 3 i PnkBstrA.exe i PnkBstrB.exe (jeśli by się dało). Przy odrobinie szczęścia da to jakiś efekt.

PostNapisane: 20 gru 2011, 23:04 
Moderator forum

Nie da ...

Rozwiązanie masz tu. viewtopic.php?f=152&t=40310

PostNapisane: 20 gru 2011, 23:38 

Sokar44 napisał(a):
Nie da ...

Rozwiązanie masz tu. viewtopic.php?f=152&t=40310

Czy wspominałem, ze wszelkimi dobrymi rady w stylu "uaktualnij PB, bla bla bla..." można się, za przeproszeniem, podetrzeć. Pierwsze co zrobiłem po pierwszy patchu to aktualizacja PB. Pierdyliard razy uaktualniałem i nic. PB wciąż jest włączony w grze. w services, PnKBstrA i B są włączone, nawet odblokowałem porty w zaporze Windows. I nic. No to się nie dziw, że szukam wszelkich rozwiązań rozwiązania problemu, bo od miesiąca nie mogę normalnie grać, tylko muszę grać na serwerach, gdzie jest 90% szans na spotkanie hakera, w dodatku nie idzie znaleźć serwera ze Squad Deathmatch (chce odblokować L85), a jak jeden znalazłem to jest pusty cały czas.

PostNapisane: 25 gru 2011, 21:47 

Mario02 napisał(a):
Jesli to było do mnie to tak, mam oryginał pudełkowy preorder z Gram.pl. Z tego wynika ze tez masz problem z PB bo własnie mnie wywalało z takim komunikatem, zupdate'owałem wczoraj PB i smigało ładnie na wszystkich serverach (pomijając wywały do pulpitu) zobaczymy jak bedzie dzisiaj.

Daj znać czy poradziłeś sobie z problemem wywalania na koniec rundy do pulpitu.
Dzięki.

PostNapisane: 27 gru 2011, 15:15 

ktos sobie poradzil moze z tym problem wyzucani z serverów na ktorych jest PB? czy dalej nic?

PostNapisane: 27 gru 2011, 18:33 
Moderator forum

Ok 2 miliony graczy poradziło sobie z tym problemem.

PostNapisane: 27 gru 2011, 23:48 

a rozwiazanie? jakies jest takie dobre ?

PostNapisane: 28 gru 2011, 13:12 

To ciekawe, że ja jakoś nie mogę sobie z tym poradzić, choć stosowałem już różne sposoby :P Może 2 miliony se poradziło, ale pozostałe cała reszta, a na pewno są tacy, którzy wciąż nie mogą nic zaradzić.

PostNapisane: 28 gru 2011, 23:28 

między innymi ja niemoge nic temu zaradzic :/

PostNapisane: 29 gru 2011, 00:03 
Moderator forum

Dostałem wczoraj nowy dysk SSD.
Postawiłem od nowa system , zainstalowałem od nowa gry

- Battlefield 2
- Battlefield 2142
- Battlefield Heroes
- BattlefieldPlay4Free
- Battlefield Bad Company 2
- Battlefield 3
- Medal o Honor
i wiele innych

I wyobraź sobie że u mnie wszystkie działają idealnie a PB znikąd mnie nie wywala. Błąd musi leżeć po Twojej stronie, to niekoniecznie jest wina EA.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 140 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2