Teraz jest 25 lis 2024, 01:49

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2 sty 2004, 21:06 

tak jak w temacie - mój battlefield nie widzi serverów :( Mam patcha 1.5 i orginalnego BFa. Moje lacze to 128 kbps

BTW ostatnio na multi grałem z pół roku temu i servery widział...

Czy któś wie co jest nie tak?

Z gory dziaks za odpowiedź,
Rozek.

Tytuł:
PostNapisane: 2 sty 2004, 21:39 

Masz orginała :?:
Zainstaluj sobie program The All-Seeing Eye na stronie głównej odnośnik
do działy Download i tak sobie leży ustyaw sobie moze dasz sobie rade i będziesz widział polskie serwery jeżeli masz The All-Seeing Eye to na firum było dużo razy i będziesz miał IP wszystkich serwerów polskich.
Jeżeli Ci to nie pomoże to kup orginał.

Tytuł:
PostNapisane: 2 sty 2004, 21:40 

mozliwe, ze Admin Ci poblokowal porty...w tym 14567 (standartwoy BFa) i mozliwe ze 14568...
musisz pogadac z Adminem...

Tytuł:
PostNapisane: 2 sty 2004, 22:02 

ale jeszcze jedno jest bardziej możliwe FIREWALL

Tytuł:
PostNapisane: 2 sty 2004, 22:56 

MK napisał(a):
ale jeszcze jedno jest bardziej możliwe FIREWALL

ja miałem firewalla i widział serwery pod ASE ale trzeba było wyłączyc go jak chciało się pograc na necie bo wyskakiewało Failed Connect to Server czy cos w tym stylu

Czy masz Firewalla? i powiedz jaki

Qba napisał(a):
mozliwe, ze Admin Ci poblokowal porty...w tym 14567 (standartwoy BFa) i mozliwe ze 14568...
musisz pogadac z Adminem...

ja opowiem cos z zycia codziennego mojego admina.OGRANICZYŁ TRANSFER DO 15 kb/s!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tytuł:
PostNapisane: 2 sty 2004, 23:50 

Mam orginał, ASE i GSA serverów nie widzi (ten ostatni to ostatnio cos czesto pada) firewall'a wylaczam (mam ZoneAlarm) - porozmawiam jeszcze z adminem odnośnie tych portów, może to pomoże....

BTW czy te dwa porty (14567 i 14568) wymienione wyżej to jedyne do odblokowania?

Tytuł:
PostNapisane: 2 sty 2004, 23:58 

gadaj z adminem "proś,szukaj , a otrzymasz"

też mam zonealarm

Tytuł:
PostNapisane: 3 sty 2004, 00:06 
Moderator forum

Rozek napisał(a):
BTW czy te dwa porty (14567 i 14568) wymienione wyżej to jedyne do odblokowania?

Tak, do znakomitej większości serwery na nich chodzą.

Tytuł:
PostNapisane: 3 sty 2004, 01:03 

E tam, gówno prawda co piszecie :P . Gosc już sobie poradził - wiechol po prostu mu powiedział (ale fakt trochę nagmotwałem, ale nawet ni eprzypuszczałem, że chodzi o tak banalny problem - mniejsza z tym) i facet bedzie wchodził na polskie servery.

Tytuł:
PostNapisane: 9 sty 2004, 23:36 

OK. Mam podobne wymiary jak twórca tego tematu, Rozek. Gra oczywiście orginalna (podać jakieś słowa, albo zdania?), patch 1.5, i łącze 128 kbps. Jak tylko włączam grę przez sieć, wykrywa około 30-50 serwerów z pingiem 9999 (dziewięc tysięcy itd). W Couter-Strike'a gram bez problemów, ale BF... wydałem 150 zł na tą giere (Deluxe razem z Road to Rome) i nie mogę grać po sieci. O ASE już doczytałem, ale jeszcze nie instalowałem. Czy prócz tego można jeszcze coś zrobić? Czy ktoś ma 128 kbps i może grać po sieci bez problemów? Bo może mam na BFa za słabe łącze? Będę wdzięczny za wszelkie porady.

Tytuł:
PostNapisane: 9 sty 2004, 23:46 
Moderator forum

Flagoon napisał(a):
OK. Mam podobne wymiary jak twórca tego tematu, Rozek. Gra oczywiście orginalna (podać jakieś słowa, albo zdania?), patch 1.5, i łącze 128 kbps. Jak tylko włączam grę przez sieć, wykrywa około 30-50 serwerów z pingiem 9999 (dziewięc tysięcy itd). W Couter-Strike'a gram bez problemów, ale BF... wydałem 150 zł na tą giere (Deluxe razem z Road to Rome) i nie mogę grać po sieci. O ASE już doczytałem, ale jeszcze nie instalowałem. Czy prócz tego można jeszcze coś zrobić? Czy ktoś ma 128 kbps i może grać po sieci bez problemów? Bo może mam na BFa za słabe łącze? Będę wdzięczny za wszelkie porady.

a ustawiles taka wartosc w ustawieniach polaczenia tam gdzie sie wyszukuje serwery? a poza tym przesortuj sobie serwery, wcisnij naglowek kolumny "ping" (pojawi ci sie strzalka)i zamiast 9999 (czyli wylaczonych serwow zobaczysz) np serwy z 20, 30, 59, aha i wiesz co? dokladnie takiego samego posta napisalem juz komus z pol roku temu ;)

Tytuł:
PostNapisane: 10 sty 2004, 00:04 

Te 9999 dotyczy wszystkich serwerów. Sortowanie wg PINGu opanowałem w CSie. Czasami udaje mi się uzyskać ping rzędu 400-700, ale nawet jeżeli uda mi się połączyć z serwerem, to i tak gra skacze bez ładu i składu. Raz udało mi się grać bez problemów, ale i tak zaraz miałem iść do szkoly. Wartość z prędkością mojego łącza jest podana poprawnie.

Tytuł:
PostNapisane: 10 sty 2004, 00:07 
Moderator forum

Flagoon napisał(a):
. Raz udało mi się grać bez problemów, ale i tak zaraz miałem iść do szkoly.

ua przesrane z ta szkola ;) ale plynie z tego cenny wniosek ze to moze niekoniecznie jest wina gry tylko lacza, pewnie to bylo rano i nikt nie ssal na kazie jak szalony, jakie masz lacze? masz jakichs przemilych przyjaciol z sieci jadacych non stop na kazie i innym p2p? wiesz BF potrzebuje troche wiecej wolnego pasma niz CS...ale na 128 tylko dla ciebie powinienes spokojnie grac

Tytuł:
PostNapisane: 10 sty 2004, 00:11 

No też tak podejrzewałem, ale łącze jest sztywne. Mam 128 non stop (prawie). I dlaczego CS jest wporządku (ping 80), a BF nie?

Tytuł:
PostNapisane: 10 sty 2004, 00:12 
Moderator forum

Flagoon napisał(a):
No też tak podejrzewałem, ale łącze jest sztywne. Mam 128 non stop (prawie). I dlaczego CS jest wporządku (ping 80), a BF nie?

ok co znaczy sztywne, dzielisz z kims czy nie? bo moze tylko ty myslisz ze nie dzielisz, rozne rzeczy sie dzieja, co to za provider?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2