Teraz jest 28 lis 2024, 17:30

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 21 gru 2011, 19:49 

Witam , mam w planach na dniach kupić sobie Batllefielda 3 , ale nie wiem czy nie będzie żadnych problemów i czy nie będzie żadnych zwiech . Ja mogę porównać sprzęt jedynie po cyferkach ^^ , więc mam do was prośbę , jak ktoś zna się na tym , by ocenił mój sprzęcik na podstawie gry.

Minimalne:
System operacyjny: Windows Vista lub Windows 7
Procesor: Core 2 Duo @ 2.0GHz
RAM: 2GB
Karta graficzna: DirectX 10 lub 11 kompatybilna Nvidia lub AMD ATI
Pamięć karty graficznej: 512 MB
HDD: 15 GB (wersja sklepowa) lub 10 GB (wersja cyfrowa)

Moje:
System operacyjny: Windows 7 Home Premium 32 bit
Procesor: Intel Core 2 Duo CPU E6750 2.67 GHz
RAM: 3GB
Karta Graficzna: Nivida GeForce GTS 450
Pamięć karty graficznej: 512 MB ( o to najbardziej się obawiam, choć mam kumpli, którzy grają też z kartami 512 i im śmiga, nie wiem jak będzie w moim przypadku )
HDD: Około 2 000 GB ^^

Dzięki wielkie z góry i pozdrawiam,
Juniorek.

Posta wrzucam po raz drugi po około dwóch tygodniach później , nie dodał się na stronę : < Nie wiem czemu :(:

PostNapisane: 21 gru 2011, 20:00 

Masz troszkę lepszą kartę graficzną ode mnie, troszkę bardziej wydajną, więc na średnich detalach myślę, że pociągniesz, tylko nie wiem jak z procesorem... Jakoś mnie nie przekonuje : o a co z zasilaczem?

PostNapisane: 21 gru 2011, 20:06 

To tyle dobrze, że karta powinna być ok , a co do procka , z tego co mi wiadomo (nie jestem obeznany za bardzo z kompami) procek jest do ładownia itd, więc mogę poczekać około minuty na załadowania mapy , więc o to się nie martwię . Co do zasilacza , nie wiem nic na jego temat , wiem , że jest z tyłu kompa ^^ Ale komp się włącza więc jest dobry :lol: A tak na poważnie to co zasilacz ma do wymagań gry? Bo wcześniej o niczym takim nie słyszałem.

PostNapisane: 21 gru 2011, 20:44 

Juniorek321 napisał(a):
procek jest do ładownia itd, więc mogę poczekać około minuty na załadowania mapy , więc o to się nie martwię .

LOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOL.
Trzepnij się w łeb, procesor to najważniejszy element pieca i to przez NIEGO wszystkie dane muszą przelecieć do reszty i z reszty wszystko leci do niego, daj znać z testem "tylko do ładowania" na Intel 80386 i GTX590.

PostNapisane: 21 gru 2011, 22:32 

Mofixil napisał(a):
Juniorek321 napisał(a):
procek jest do ładownia itd, więc mogę poczekać około minuty na załadowania mapy , więc o to się nie martwię .

LOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOL.
Trzepnij się w łeb, procesor to najważniejszy element pieca i to przez NIEGO wszystkie dane muszą przelecieć do reszty i z reszty wszystko leci do niego, daj znać z testem "tylko do ładowania" na Intel 80386 i GTX590.

Mówiłem , że się nie znam na kompach zbytnio , więc proszę bez takich :)

PostNapisane: 21 gru 2011, 22:35 

Juniorek321 napisał(a):
A tak na poważnie to co zasilacz ma do wymagań gry? Bo wcześniej o niczym takim nie słyszałem.

A o smażalni w kompie słyszał?
Jak masz za słaby, komp będzie się wyłączał, a jak do tego no-name to masz wielkie szanse że procesor, karta i możliwa reszta podzespołów będzie wysmażona i to idealnie, jedynie co brać, to jeszcze jakaś sałatkę, bułeczkę i obiad gotowy

(trochę obrazowo, aby ludzie to zrozumieli)

PostNapisane: 22 gru 2011, 14:04 

WoWo_Soldier napisał(a):
Juniorek321 napisał(a):
A tak na poważnie to co zasilacz ma do wymagań gry? Bo wcześniej o niczym takim nie słyszałem.

A o smażalni w kompie słyszał?
Jak masz za słaby, komp będzie się wyłączał, a jak do tego no-name to masz wielkie szanse że procesor, karta i możliwa reszta podzespołów będzie wysmażona i to idealnie, jedynie co brać, to jeszcze jakaś sałatkę, bułeczkę i obiad gotowy

(trochę obrazowo, aby ludzie to zrozumieli)

Ja zrozumiałem :)
Ale nie miałem nigdy problemów z tym.
Raz tylko mi się karta graficzna spaliła , GeForce 8800 , bo komp był włączony 2 dni i non stop się grało na zmianę z tatą i w końcu sam się wyłączył , otworzyłem klapkę , patrzę a karta pływa ^^

PostNapisane: 22 gru 2011, 18:09 

Po co durny offtop?

Swoją drogą wątek do zamknięcia, bo właściwy temat znajduje się tutaj:
viewtopic.php?f=133&t=39006

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2