hamsterOne napisał(a):
Nudno ciągle latać, więc schodzę na ziemię i próbuję reconem. Odblokowałem ostatnio te rozpoznawcze zabawki i powiedzcie mi czy da się jakoś uzupełnić straconego MAVa?
Próbowałem ostatnio na Caspian border sobie tym polatać. Bardzo fajna zabawa, ale niestety helki i myśliwce często mi go rozwalają. Potem w prawym dolnym rogu miga napis "przeładuj". Czy amunicyjna skrzynka od supporta zmaterializuje mi MAVa w inwentarzu?
Oczywiście alternatywą jest popełnienie samobójstwa albo rychłe poświęcenie swojego życia w walce ale chyba powinno jakieś inne rozwiązanie.
Jeszcze warto zgłosić do publicznej wiadomości jeden problem klawiszologii. Otóż gram z użyciem klawiatury numerycznej a kucanie miałem pod "strzałką w prawo" (nie na numerycznej tylko, obok numpad zero). Aby opadać MAVem w dół trzeba nacisnąć klawisz kucania. A tu niestety błąd - przy opadaniu jednocześnie kręci się w prawo, tak jakby klawisze kursora były przypisane do latania MAVem na stałe. Z pół godziny męczyłem się nad różnymi konfiguracjami klawiszy i niestety musiałem zmienić klawisz kucania na "strzałka w dół".
MAVa można uzupełnić ze skrzynki supporta. Co do latania nim to osobiście widzę sens robienia tego podczas grania w Szturm bo przy podboju na niewiele się przydaje (chyba że podczas przejmowania flagi odpalimy go sobie żeby nam oznaczało wrogów na mapie. Nawet nie trzeba w nim siedzieć wystarczy go uruchomić i wcisnąć "E" aby go opuścić bo jak leży na ziemi to tez działa). Miałem kilka rund w Szturmie (zwłaszcza gdy byłem po stronie atakujących) gdzie na początku gry kładłem się na ziemi odpalałem MAVa i latałem cały czas nad przekaźnikami spotując przeciwników. Nikogo nie zabiłem ani razu nie zaliczyłem zgona a uzbierałem ponad 2000 pkt. za Spot Assist plus dodatkowo punkty za kilka baretek Wsparcie Obserwatora. Fajna zabawa.
Co do ustawienia klawiszy to z tym wiele osób ma problemy, pewnych funkcji nie da się przypisać do niektórych klawiszy zarówno na klawiaturze jak i na myszce. Taka karma.

Sorki że post pod postem ale nie było sensu edytować bo nikt by nie zauważył.
Mały przykład jak może być użyteczny MAV. Nie ruszając się z miejsca, nie ginąc ani też nikogo nie zabijając miałem najlepszy wynik w rundzie (baretka Najlepszy Gracz) 3590pkt (razem za odznaczenia wpadło mi na koniec 8890pkt.). Dwie takie rundy i medal Wsparcie Obserwatora a razem z nim 10000pkt. sam wpada do kieszeni.
Voilà!Nie wiem czy każdy wie ale MAV'em można niszczyć wrogie MAV'y, czujniki ruchu, SOFLAM'y oraz Radio Beacon snajpera. Wystarczy nakierować celownik i wcisnąć LPM.