Teraz jest 6 lip 2025, 18:11

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 302 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 21  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 13 gru 2011, 21:21 

Irina-:- napisał(a):
Bzdury Pan piszesz w ostatnim poście :) Bipod eliminuje kiwanie sie celownika w 100%, jeśli go rozłożysz
"Ruszanie w prawo i lewo za kamieniem"

Nie napisałem, że nie eliminuje problemu kiwania :P chodzi mi o to, że czasami jak rozłoży się go na pochyłym kamieniu to rozkłada się, w powiedzmy, połowie, zamiast na szczycie i przez celownik widzimy kamień zamiast to co jest za nim ;D oczywiście, że eliminuje problem kiwania się celownika, ale co z tego skoro jeden problem zamienia na kilka ? - jeden wyżej opisany i np. zmniejsza mobilność, zanim "się rozłożymy" to ofiara zdąży zwiać, albo na pewno każdy miał taką sytuacje kiedy ofiara będąca w ruchu uciekła, bo nie można było obrócić się już dalej w prawo lub lewo ;) - reasumując - więcej z niego szkody niż pożytku.

PostNapisane: 13 gru 2011, 22:52 

Nie powiedziałbym. Masz kąt ostrzału ok 30-45 stopni.
Szkoda, że nie można mieć 12x+bipod+dwutakt. :(

PostNapisane: 15 gru 2011, 23:47 

co tam nowego z L96 bom ciekaw, a jeszcze nie mam unloka
dobre to to?odrywa części i zostawia samą głowę.. czy normalka - kaszanka?

PostNapisane: 16 gru 2011, 00:18 

Odblokowałem, broń naprawdę dobra. Broń ma bardzo podobną prędkość pocisku jak i jego opadanie do M98B no i wydaje się być bardziej mobilna.

PostNapisane: 17 gru 2011, 20:33 

Co do bipoda bardzo dobrze, że go dodali, gdyż w bc2 trochę nie realistyczne, że luneta się nie kiwała.Gdyby nie było bipoda a luneta by się kiwała i tylko można by było ją uregulować na chwilę to bym sobie nie wyobrażał strzelania na duże odległości.
Mój rekord 1162 m na Gulf of Oman z lotniskowca U.S do żurawia na którym siedział snajper.

PostNapisane: 17 gru 2011, 20:41 

co do L96 odblokowalem , wymaxowalem , ale wydaje sie lekko slabsza niz m98b. Przewaga to 11 strzalow... z mojej perspektywy jednak co 4-5 strzalow spokojnie przeladowuje.

PostNapisane: 18 gru 2011, 01:54 

m95b + x12 + stojak. Oman lotniskowiec - budowa 1285.06m 1275m 1257m 1010m. 4 kile i prawie 5k w kieszeni.
m40 +x12 + stojak . Podobnie
sw-98 +x12 + stojak. Podobnie

http://imageshack.us/photo/my-images/205/beztytuutzm.png/

PostNapisane: 18 gru 2011, 02:03 

simoon1 napisał(a):
m95b + x12 + stojak. Oman lotniskowiec - budowa 1285.06m 1275m 1257m 1010m. 4 kile i prawie 5k w kieszeni.

runda wygrana czy przegrana ... ?

PostNapisane: 18 gru 2011, 13:25 

Raczej wygrana, ale nie pamiętam

PostNapisane: 22 gru 2011, 11:46 

no fajnie masz killa z 1000m, tylko jak w ten sposob pomagasz teamowi, gdy znajdujesz cholernie daleko od flagi/mcoma i albo w ogole go nie widzisz albo jestes za daleko by ustrzelic typa ktory wlasnie uzbraja mcoma/przechwytuje flage? Recon ma wspierac druzyne z daleka, a nie nabijac sobie punkty. Przez takich graczy ludzie strasznie klna na snajperow. Sam tez gram snajperem, ale od swojego teamu daaawno nie slyszalem zlego slowa? Dlaczego? Bo jestem nie 1000m od teamu a 100-200-250m, moge spotowac i w kazdej chwili ustrzelic nawet ruchomy cel. Co do bipoda. Moim zdaniem bez sensu. Aby rozlozyc bipoda musisz lezec badz znalezc odpowiednia podpore, a wtedy nie mozesz sie ruszac, co od razu oznacza headshota. Uwielbiam grac rush na demevand peak szczegolnie u obroncow. Wchodze ma wieze i do lezacych snajperow strzelam jak do kaczek. Wystarczy zastosowac jedna prosta sztuczke. Wychylam sie na sekunde, szybko ogarniam pole walki i chowam sie. Jeszcze raz sie wychylam tylko np po drugiej stronie okna, niecale pol sekundy hs i znowu sie chowam. Proste, prawda? Efekt: ze 3 dni temu wlasnie na demavand peak 50-8, jak znajde raport to sie pochwale

battlelog.battlefield.com/bf3/battlereport/show/11220661/1/233753162/

Jesli ktos ma ochote sie troche zdenerwowac to zapraszam na PURE!

PostNapisane: 22 gru 2011, 13:13 

@UP: Dobrze prawisz :)

Ja jak gram snajperem to biegam razem z kumplami. Czemu? Proste, z mniejszej odległości łatwiej trafić heada i po prostu gdzy tylko widzimy, że celują w nas snajper to od razu dostaje kulke między oczy. Karabinem to byśmy się męczyli, a gość i tak by zwiał :)

Jedna z moich lepszych gier ostatnio. Grałem razem z kumplami na Metro, druga baza. 2 kumpli broniło tego tunelu po lewej stronie, to ja postanowiłem, że nie będę nikogo wpuszczał po prawej stronie. Tak też się stało. Jednak największą frajdę miałem pod koniec - atakujący w akcie desperacji zadymili tunel i uwierzcie mi - nic nie sprawia takiej zabawy jak strzelanie w głowę przez dym gdy widzi się tylko spota i/lub błysk w lunecie wrogiego snajpera :)
http://battlelog.battlefield.com/bf3/en ... 197315861/

PostNapisane: 23 gru 2011, 13:20 

Nudno ciągle latać, więc schodzę na ziemię i próbuję reconem. Odblokowałem ostatnio te rozpoznawcze zabawki i powiedzcie mi czy da się jakoś uzupełnić straconego MAVa?

Próbowałem ostatnio na Caspian border sobie tym polatać. Bardzo fajna zabawa, ale niestety helki i myśliwce często mi go rozwalają. Potem w prawym dolnym rogu miga napis "przeładuj". Czy amunicyjna skrzynka od supporta zmaterializuje mi MAVa w inwentarzu?

Oczywiście alternatywą jest popełnienie samobójstwa albo rychłe poświęcenie swojego życia w walce ale chyba powinno jakieś inne rozwiązanie.

Jeszcze warto zgłosić do publicznej wiadomości jeden problem klawiszologii. Otóż gram z użyciem klawiatury numerycznej a kucanie miałem pod "strzałką w prawo" (nie na numerycznej tylko, obok numpad zero). Aby opadać MAVem w dół trzeba nacisnąć klawisz kucania. A tu niestety błąd - przy opadaniu jednocześnie kręci się w prawo, tak jakby klawisze kursora były przypisane do latania MAVem na stałe. Z pół godziny męczyłem się nad różnymi konfiguracjami klawiszy i niestety musiałem zmienić klawisz kucania na "strzałka w dół".

PostNapisane: 23 gru 2011, 13:34 

simoon1 napisał(a):

... zapomniałeś dodać, że otrzymałeś również trudną do zdobycia beretkę "KAMPER DALEKOSIĘŻNY" oraz "Najsłabsze ogniwo w drużynie" ..... :omg:

PostNapisane: 25 gru 2011, 22:25 

hamsterOne napisał(a):
Nudno ciągle latać, więc schodzę na ziemię i próbuję reconem. Odblokowałem ostatnio te rozpoznawcze zabawki i powiedzcie mi czy da się jakoś uzupełnić straconego MAVa?

Próbowałem ostatnio na Caspian border sobie tym polatać. Bardzo fajna zabawa, ale niestety helki i myśliwce często mi go rozwalają. Potem w prawym dolnym rogu miga napis "przeładuj". Czy amunicyjna skrzynka od supporta zmaterializuje mi MAVa w inwentarzu?

Oczywiście alternatywą jest popełnienie samobójstwa albo rychłe poświęcenie swojego życia w walce ale chyba powinno jakieś inne rozwiązanie.

Jeszcze warto zgłosić do publicznej wiadomości jeden problem klawiszologii. Otóż gram z użyciem klawiatury numerycznej a kucanie miałem pod "strzałką w prawo" (nie na numerycznej tylko, obok numpad zero). Aby opadać MAVem w dół trzeba nacisnąć klawisz kucania. A tu niestety błąd - przy opadaniu jednocześnie kręci się w prawo, tak jakby klawisze kursora były przypisane do latania MAVem na stałe. Z pół godziny męczyłem się nad różnymi konfiguracjami klawiszy i niestety musiałem zmienić klawisz kucania na "strzałka w dół".

MAVa można uzupełnić ze skrzynki supporta. Co do latania nim to osobiście widzę sens robienia tego podczas grania w Szturm bo przy podboju na niewiele się przydaje (chyba że podczas przejmowania flagi odpalimy go sobie żeby nam oznaczało wrogów na mapie. Nawet nie trzeba w nim siedzieć wystarczy go uruchomić i wcisnąć "E" aby go opuścić bo jak leży na ziemi to tez działa). Miałem kilka rund w Szturmie (zwłaszcza gdy byłem po stronie atakujących) gdzie na początku gry kładłem się na ziemi odpalałem MAVa i latałem cały czas nad przekaźnikami spotując przeciwników. Nikogo nie zabiłem ani razu nie zaliczyłem zgona a uzbierałem ponad 2000 pkt. za Spot Assist plus dodatkowo punkty za kilka baretek Wsparcie Obserwatora. Fajna zabawa.
Co do ustawienia klawiszy to z tym wiele osób ma problemy, pewnych funkcji nie da się przypisać do niektórych klawiszy zarówno na klawiaturze jak i na myszce. Taka karma. :(

Sorki że post pod postem ale nie było sensu edytować bo nikt by nie zauważył.
Mały przykład jak może być użyteczny MAV. Nie ruszając się z miejsca, nie ginąc ani też nikogo nie zabijając miałem najlepszy wynik w rundzie (baretka Najlepszy Gracz) 3590pkt (razem za odznaczenia wpadło mi na koniec 8890pkt.). Dwie takie rundy i medal Wsparcie Obserwatora a razem z nim 10000pkt. sam wpada do kieszeni.
Voilà!
Nie wiem czy każdy wie ale MAV'em można niszczyć wrogie MAV'y, czujniki ruchu, SOFLAM'y oraz Radio Beacon snajpera. Wystarczy nakierować celownik i wcisnąć LPM.

PostNapisane: 25 gru 2011, 22:41 

sidh77 napisał(a):
Nie wiem czy każdy wie ale MAV'em można niszczyć wrogie MAV'y, czujniki ruchu, SOFLAM'y oraz Radio Beacon snajpera. Wystarczy nakierować celownik i wcisnąć LPM.

To mav ma jakiś wihajster do atakowania :O?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 302 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 21  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2