Teraz jest 26 lut 2025, 18:51

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 6 sty 2012, 00:15 

Witam.

Mam problem, ponieważ gdy dołączam do gry, nie widzę ikonek broni przy wyborze klasy, a gdy zacznę grać, to nie mam żadnej z broni, tylko widzę stan amunicji każdej, ale żadnej rzeczy którą trzymam w rękach nie widać i nie da się strzelać, tak jakbym nie miał żadnej broni na starcie.

Sprzęt:
-8 GB RAMu Kingstona DDR3
-intel core i5-2310 CPU 2.9GHz i chyba 4 rdzenie
-NVIDIA GeForce GTX 550 Ti
-Windows 7 Home Premium 64 bit

Pozdrawiam, liczę na szybką odpowiedź.

PostNapisane: 6 sty 2012, 02:53 
Moderator forum

Najnowsze sterowniki są ?

PostNapisane: 6 sty 2012, 02:58 

285.62

PostNapisane: 6 sty 2012, 11:05 

Aktualizacje systemu robisz na bieżąco? Wklej screen'a z nimi.
Pobierz dodatkowo sterowniki beta 290.53, sprawdź temperatury programem: http://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html
Wklej screen z wynikami tutaj.

PostNapisane: 6 sty 2012, 15:56 

http://imageshack.us/g/190/21950544.png/

Nowe sterowniki nic nie pomogły.

PostNapisane: 6 sty 2012, 17:06 

Załamka, mam ten sam problem.
Dzisiaj kupiłem wersje pc i myślałem, że sobie przez weekend pogram, a tu lipa.
Wchodzę do gry, zgon, respawn po śmierci - widać celownik, nie ma broni, nie można strzelać. Problem znany od dłuższego czasu
http://battlelog.battlefield.com/bf3/fo ... 9894856/3/
Co ciekawe, skarżą się także użytkownicy konsol.

Póki co pieniądze wyrzucone w błoto, nie wiem co z tym zrobić, brak jakiegokolwiek rozwiązania.

mam geforce'a 280gtx, sterowniki najnowsze ( beta ).

PostNapisane: 6 sty 2012, 17:18 

Pytania zadajecie mistrzowskie... A co niby mają sterowniki karty graficznej i aktualizacje windy do tego, że nie można strzelać? Gdyby to był tylko bug graficzny wywołany hardwarem/softwarem to nie byłoby widać broni jedynie. Coś nie tak z plikami gry. W czym konkretnie leży problem to nie mam pojęcia.

PostNapisane: 6 sty 2012, 17:26 

no i problem w tym, że nikt nie wie i nie wiadomo jak go rozwiązać. i nie da się grać. po prostu jedna wielka tragedia.

Cytuj:
Coś nie tak z plikami gry

W takim razie opcja "napraw grę" w origin by coś wychwyciła, a wyskakuje mi, że wszystko jest ok.

EDIT:
Przejrzałem z 5 różnych stron,przeczytałem setki postów i problem jest dość powszechny, a najgorsze jest to,że dalej nie wiadomo jak to naprawić.

PostNapisane: 6 sty 2012, 19:42 

;( ale czasami mam tak, że przez 2 pierwsze życia mam normalnie dopiero za 3 respem mi broń znika. I Zobaczyłem, że w 3 misji w kampanii w 1 momencie dziej się to samo ;(

PostNapisane: 6 sty 2012, 20:26 

U mnie na początku wyglądało to tak, że pojawiałem się w grze, po tym jak zginąłem byłem bez broni. A teraz jest tak, że już na początku nie mam karabinu - czyli równie dobrze nie mam po co wchodzić na serwery. Strasznie jest to frustrujące, tym bardziej, że problem jest znany od dawna ( pierwsze posty na ten temat pojawiły się na getsatisfaction.com 2 miesiące temu ) a w dalszym ciągu nie ma rozwiązania. Co ciekawe, problem występuje na wszystkich platformach. Czasem na Xboxie pomaga przeinstalowanie gry i tekstur HD. Na kompie ludzie sami próbują coś z tym zrobić, niektórym pomaga przeinstalowanie gry na partycje systemową... Ale właśnie nie wszystkim. Kurde, ściągałem 15 godzin grę tylko po to, żeby przez kolejne 10 męczyć się z tak frustrującym problemem.

Najbardziej podobała mi się odpowiedź w jednym temacie - masz problem z bronią? - To znaczy, że masz za słabe łącze. :lol:

Pewnie, sklep DICE z duperelami z gry działa bez zarzutu, żeby nabić kolejne $$... Skoro wolą zajmować się czymś takim, a nie pracą nad poprawą gry, to ja chyba podziękuję...

PostNapisane: 7 sty 2012, 00:20 
Moderator forum

A macie oryginalne Windows ??

PostNapisane: 7 sty 2012, 00:23 

Sokar44 napisał(a):

No ba! Co za pytanie... na pewno mają. Niczym 99% naszego uczciwego społeczeństwa ;)

PostNapisane: 7 sty 2012, 01:32 

no oczywiście, że oryginalne...

Ale dziwne jest to, że jak gram jako pasażer na MH-6 little bird, to nadal nie widać broni, ale mogę strzelać....

Ostatnio edytowano 7 sty 2012, 01:45 przez Piospi, łącznie edytowano 1 raz
połączenie postów

PostNapisane: 7 sty 2012, 13:43 

Sokar44 napisał(a):

Bardzo dobre pytanie!
A graczy konsolowych, którzy mają IDENTYCZNY problem o co zapytasz? Czy telewizor duży, albo pad oryginalny?
Coś na poziomie tech supportu, który kazał mi wyłączyć zaporę windows, bo przecież to ona mi zabierała broń po zgonie :lol:
Problem, znany od bety, co więcej, od dnia premiery jest też zgłaszany w wersji "finalnej", a w dalszym ciągu brak rozwiązania.
Jest mi ciężko stwierdzić, co może być tego przyczyną, ale w końcu jestem zwykłym użytkownikiem - to devsi mają sztab ludzi, którzy powinien się tym zajmować. A skoro minęły dwa miesiące i w dalszym ciągu jest to nierozwiązane, to chyba jest coś nie tak. Tym bardziej, że gościu z live chata stwierdził, że oni pierwszy raz się spotykają z takim przypadkiem. Jak mu wrzuciłem linki do stron ea/getsatisfaction/battlelog na których ludzie zgłaszali to samo, to już się zamknął.

Siedziałem wczoraj nad tym cały dzień, dzisiaj pewnie będzie to samo. Tylko po prostu nie wiem co zrobić. Myślałem nad formatem, ale nie mam przy sobie płytki z winda. Reinstall gry też nie wchodzi w opcję - pobieranie z neta trwa za długo, a z tego co zdążyłem wyczytać, nie przynosi to żadnego rezultatu. Ktoś mi powiedział, że może mam za słabego kompa, dlatego tak się dzieje... No spoko, ale jak się zgłaszają ludzie z i7,8GB RAM, gtx580 i dyskami SSD i u nich występuje to samo... To chyba nie to :)
No i szacun dla kolesia, który przeinstalował system a potem 10 razy grę - szkoda, że nic to nie zmieniło i problem dalej jest :)

PostNapisane: 8 sty 2012, 11:38 
Moderator forum

Wiele takich problemów wynika na wskutek błędów popełnionych graczy. Dlaczego pytam o legalność Windows ??
Zdarza się że jakieś sterowniki do karty graficznej w pewnych określonych warunkach, mogą powodować konflikt z jakimś składnikiem Windows lub potrzebują nowej wersji jakiegoś innego programu. I tu przydają się poprawki z Microsoft które usuwają takie problemy.
Któraś z wersji sterowników wymagała nowej wersji Microsoft Visual C++ Redistributable i przy jej braku gra generowała kolejne błędy.
Pomyślcie co macie nie tak na kompach ... Czy np Wasze dyski SSD mają najnowszy firmware ?? Czy wasze dyski HDD nie maja bad blocków co może się nawet zdarzyć w niektórych konsolach.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2