Teraz jest 26 lut 2025, 19:08

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: 8 sty 2012, 16:01 

oliwerr napisał(a):
Coś na poziomie tech supportu, który kazał mi wyłączyć zaporę windows, bo przecież to ona mi zabierała broń po zgonie

Te rozwiązania supportowo-forumowe takie głupie nie są.
Problem występuje jednocześnie na konsolach i PC przyczyna może leżeć właśnie w jakości połączenia. Zresztą też zaliczyłem problemowy okres działania neta i jak w Twoim przypadku również pojawił się problem znikającej po respie broni, HUD-a czy elementów menu. Gdy nastąpiła poprawa jakości jego działania wszystko wróciło do normy bez grzebania w plikach systemu czy gry.

Zapora – jeśli klient nie umie sam dodać programu do wyjątków czy nie lepiej kazać ją całkiem wyłączyć do testów ?
oliwerr napisał(a):
No spoko, ale jak się zgłaszają ludzie z i7,8GB RAM, gtx580 i dyskami SSD i u nich występuje to samo... To chyba nie to

Jak pisałem w innym temacie posiadanie mocnego PC nie zapewnia z automatu umiejętności jego konfiguracji.

uzupełniając @Up
HDD – zwróć uwagę na na jego temperaturę jej wzrost również powoduje spadek wydajności i pojawienie się błędów odczytu.

Zresztą potrzeba trochę więcej danych Twojego kompa plus ustawienia, rozdzielczość i ilość FPS jaką osiągasz. Sprzęt pracujący na granicy możliwości potrafi generować niezłe "kfiatki" :wink: .

PostNapisane: 10 sty 2012, 17:26 

Sokar44 napisał(a):
Wiele takich problemów wynika na wskutek błędów popełnionych graczy. Dlaczego pytam o legalność Windows ??
Zdarza się że jakieś sterowniki do karty graficznej w pewnych określonych warunkach, mogą powodować konflikt z jakimś składnikiem Windows lub potrzebują nowej wersji jakiegoś innego programu. I tu przydają się poprawki z Microsoft które usuwają takie problemy.
Któraś z wersji sterowników wymagała nowej wersji Microsoft Visual C++ Redistributable i przy jej braku gra generowała kolejne błędy.
Pomyślcie co macie nie tak na kompach ... Czy np Wasze dyski SSD mają najnowszy firmware ?? Czy wasze dyski HDD nie maja bad blocków co może się nawet zdarzyć w niektórych konsolach.

Tak tak, wszystko wina złego użytkownika. Ale zanim zacznie się ocenianie z góry - pragnę przypomnieć, że ten sam problem występuje na konsolach. A tam raczej nie można mówić o zaśmieconym systemie itp. Do tego problem internetu odpada - gram na tym samym łączu na PS3 i problem nie występuje.

@Głos z krzaka
Nie wydaje mi się, żeby konfiguracja komputera była problemem, obecne ustawienia pozwalają na bieganie po mapach przy 40-50 fpsach, nic się nie przegrzewa, bo stale to monitoruje. Nie jest to też zwykły problem wyświetlania elementów - takie coś też było często opisywane - przy słabszych kompach czy łączach.
U mnie [ i u wielu innych graczy ] ten problem jest bardziej złożony. Bo nie dość, że broni nie widać, to także nie można jej używać - gra "nie reaguje" na PPM. Póki co sobie odpuściłem granie na PC, czekam na odpowiedź EA. Zwłaszcza fajnie to wygląda z EA.pl, telefon teoretycznie czynny 7dni w tygodniu - nikt nie odbiera.. Gwarancja odpowiedzi w 24h.... A może chodziło o 24 dni?:)

PostNapisane: 10 sty 2012, 18:08 

oliwerr napisał(a):
pragnę przypomnieć, że ten sam problem występuje na konsolach

No to ten sam soft i hard, a jednak różnie się dzieje bo u większości działa, czyli jeśli nie HDD lub zużycie sprzętu to przyczyny zewnętrzne (net? :twisted: ).
Jakby nie powiedzieć z powodu totalnej zgodnosci urządzeń PS ma jednak troszkę mniejsze wymagania :wink:

Brak reakcji na PPM też przypomina mi moje dawne problemy. Te 40-50 fps w szczycie czy w zadymie ? I najważniejsze - dalej nie podałeś rozdzielczości ani pozostałych parametrów. Bo wg niektórych źródeł w max HD, na wysokich, Twoja karta to średnio 30 fps na mocnym procesorze co jakimś wyuzdanym szaleństwem nie jest.
Czy nie wygląda to przypadeczkiem jak tu:
viewtopic.php?f=152&t=41226

Ale krótko i do rzeczy
Testowo wszystkie ustawienia grafiki na low + najniższa dopuszczalna rozdzielczość, z audio też nie szalej. Restart gry po zapisaniu i zmianie. Zabij wszystkie programy w "trayu", wyłącz aero, zaporę i antyvira. Bez śmiechu na niektórych gorszych konfigach te dwa ostatnie utrudniają życie PB. Więcej CPU dla PB = mniej dla reszty. Zdezaktywuj steama i wszystkie downloadery (jak używasz).
Na czas testu wypnij z routera /modemu wszystkie pozostałe urządzenia (telefon też o ile masz via modem). Jeśli postawienie nowego systemu nie wchodzi w grę to jedyna możliwość sprawdzenia.

.. i nikt Cię z góry, czy dołu nie ocenia :wink:
Piszemy więc staramy się pomóc.

PostNapisane: 11 sty 2012, 01:20 

Krótko i do rzeczy. Błąd wygląda tak.
http://www.youtube.com/watch?v=tTHAzv52ZlM

Sprawa też wygląda tak. Podpiąłem się pod temat innej osoby. Wcześniej spędziłem cały weekend, próbując rozwiązać problem. Przejrzałem forum na battlelogu, zagraniczne fora poświęcone B3. Wszystkie powszechnie znane teorie już przerobiłem i w dalszym ciągu nie brak rozwiązania. Spędziłem też dosyć sporo czasu na chacie z supportem na battlelogu i dlatego jestem przekonany, że sprzętowo jest wszystko ok.

A rozdzielczość? przetestowałem chyba wszystkie. Mam ustawioną teraz 720 - gra jeszcze w miarę dobrze wygląda, a chodzi płynnie. Wszystkie ustawienia na low.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 2