Teraz jest 26 lis 2024, 10:56

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 9 sty 2012, 21:55 

Witam, zachciało mi siępoprawić coś co dobrze chodziło, coś mnie podkusiło i zarobiłem taką podmianę, jeżeli BF 3 na 512 mb w 4830 chodziło dobrze to na 1gb w gtx 560 powinno conajmnie ciut , chodzić lepiej, ale mam same problemy, niby najpierw odinstalowałem wszystko co było w -odinstaluj program - z ATI w nazwie, potem w menedżerze urządzeń odinstalowałem 4830,,wyłączyłem komputer ,włożyłem kartę zainstalowałem wszystko, uaktualniłem sterowniki ,zaczołem grać - gra chodziła, ustawienia ultra, ale z biegiem czasu trzecia mapa i już nie mogłem wejśc wogóle na na serwery, pomyślałem zobaczę na pojedyńczej misjii, gram na najniższych detalach, gra staje, niby coś próbuje zapisać i wywala mnie z gry z komunikatem że coś poszło nie tak. coś zainstalować od nowa ? DX ? nie wiem ale przecież GTX 560 powinna lepiej chodzić od 4830 ....widzęże pod PPM mam nadal widoczny Catalyst Control Center, nigdzie tego nie widzę , nawet Revo tego nie widzi - jak to usunąć ? może się gryzie z GTX ?

PostNapisane: 9 sty 2012, 22:21 

A rejestr czyszczony był?

PostNapisane: 10 sty 2012, 23:15 

rejestr nie był czyszczony, w szale podnoszenia grafiki zrobiłem sobie szerokość widzenia na 80 gdy teraz zjechałem na 70 narazie zaliczyłem jeden bój z 6 gostkami bez problemów....

znalazłem program do czyszczenia pozostałości po sterownikach, jak narazie pogrywam i nawet na ultra ale chyba mam słby procesor bo przy szybkich ruchach myszki obraz robi się zamazany, dziękujęza pomoc chyba że ktoś będzie miał jeszcze jakieś propozycje, aha podkręciłem jeszcze kartę MSI afterburner-em , odrobinę...

PostNapisane: 10 sty 2012, 23:21 

xwielebnyx napisał(a):
chyba mam słby procesor bo przy szybkich ruchach myszki obraz robi się zamazany

Nie wiem do jakiego stopnia to występuje u Ciebie, ale w założeniu obraz ma robić się trochę rozmyty przy szybkich ruchach. To ma pogłębić efekt tak zwanego "realizmu".

PostNapisane: 10 sty 2012, 23:23 

tak ? no to może jest dobrze, pogram i okukam jak się gra, zobaczymy

PostNapisane: 11 sty 2012, 07:06 

fido2801 napisał(a):
xwielebnyx napisał(a):
chyba mam słby procesor bo przy szybkich ruchach myszki obraz robi się zamazany

Nie wiem do jakiego stopnia to występuje u Ciebie, ale w założeniu obraz ma robić się trochę rozmyty przy szybkich ruchach. To ma pogłębić efekt tak zwanego "realizmu".

Realizmu... No w realu jak szybko się obracam, to obraz mi się nie rozmazuje ^^

PostNapisane: 11 sty 2012, 07:42 

Polecam wyłączyć ten efekt rozmycia. Zbędny przesadzony bajer, który utrudnia grę. Dodatkowo przynajmniej u mnie zżera sporo zasobów pc.
Rly jest ktoś kto lubi ten efekt?

PostNapisane: 11 sty 2012, 11:14 

Satyr napisał(a):

Mnie się rozmazuje, ale tylko w piątkowe i sobotnie wieczory. Jakieś takie fatum mnie dopadło :D
Kto wie... może żołnierze w BF3 też na odwagę piją boski eliksir. Jak realizm to realizm. Choć z drugiej strony wtedy po stronie RU obraz powinien się rozmywać znacznie bardziej, o ile nie wyłączać.

A tak poważnie to może nie tyle efekt realizmu co poczucie pewnej dynamiki i prędkości w grze. Podobny efekt robili w NFS. Jak jedziesz 160 km/h w realu to nic się nie rozmywa, ale w grze daje to sporego kopa i uczucie prowadzenia rakiety na kółkach. W BF3 bardziej chodzi o dynamikę gdzie przy szybkich obrotach kamery, jakichś akcjach daje to wrażenie, że dzieje się to 2 razy szybciej, a więc presja i poziom adrenaliny jest większy. Tyle teorii. A w praktyce to jak kto lubi. Mnie to rozmywanie na pewno nie przeszkadza.

PostNapisane: 11 sty 2012, 20:13 

co może być przyczyną rwania gry ? jedna mapa - 64 graczy detale ultra i gra chodzi bez zająknięcia,ale już drugi serwer 6 graczy i nie da się grać rwie na karzdym kroku, a MSIAfterburner pokazuje mi że użycie GPU skacze wtedy od 99 % do 10 %

PostNapisane: 12 sty 2012, 00:24 

Satyr napisał(a):

To obróć głową nie patrząc w jeden punkt - ciekawe czy Ci się obraz nie zamaże.
A efekt swoją drogą faktycznie warto wyłączyć.

PostNapisane: 12 sty 2012, 22:16 

Panie i Panowie, trochę jestem rozczarowany na ATI 4830 BF 3 chodził stabilnie na najniższych ustawieniach 1920x1080 , sądziłem że jak wsadzę GTX 560 w tej samej rozdzielczości ustawienia conajmniej wysokie, do ultra też pójdzie stabilnie, a tu okazuje się że tak niby chodzi a jednak jakby tak zejść na niskie, to byłoby lepiej, -to po co ja wywalałem 700 zł, albo mam skopany sytem i tylko format pomoże ? niby odinstalowałem sterowniki od AMD, ponownie zainstalowałem do nvidi, tylko że coś mi zaostaje zawsze w rejestrze .......

PostNapisane: 12 sty 2012, 22:59 

Ja gram na GTX 560 Ti 1GB DDR5.
W multi na high idzie bez najmniejszego zająknięcia. Nawet na ultra śmiga, ale raz na jakiś czas są spadki FPS do 25/30, dlatego gram na high.

PostNapisane: 12 sty 2012, 23:11 

mam Gigabyte GeForce GTX 560 OC 1GB DDR5 PCI-E BOX ,może procek najsłabszy z tej konfiguracji- dual core E5300 2,60 ghz,ale na 4830 lepiej to brykało

PostNapisane: 12 sty 2012, 23:29 

Wersja bez "Ti" jest wykastrowana. Trzeba było dorzucić trochę ponad stówkę. Poza tym mówiłeś, że na radku grałeś na low a tu chcesz na high więc nie mów, że lepiej. Jak na tej ustawisz low to też będzie "brykać". No i oczywiście procek jaki daną kartę obsługuje też ma ogromne znaczenie.

PostNapisane: 13 sty 2012, 01:25 

no to trudno,dużych wymagań nie mam,a i w tym temacie to słabo się znam, dlatego ta karta, sądziłem że podoła ok zobaczymy, dzięki

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2