Witam
Na wstępie chciałem zaznaczyć że jestem tu pierwszy dzień i za pewne po publikacji tego posta pojawi się wielu którzy zarzucą że nie przeglądam forum i zaśmiecam forum czymś co już było. Ale wierzę że znajdą się ludzie którzy zechcą mi pomóc i będą wyrozumiali dla nowego forumowicza.
Problem jest dosyć złożony a może jest tak głupi że rozwiązanie okaże się banalne. Jestem fanem battlefield 2 od lat. Posiadam teraz edycje kolekcjonerską ze wszystkimi dodatkami. Razem z bratem uwielbiamy tryb coop no i po pewnym czasie zachciało się nam modyfikacji. Tak znaleźliśmy coop ultimate :
http://chomikuj.pl/k361/GRY/Battlefield ... p+UltimateLink i instrukcja do owego moda by zrozumieć problem :
Ultimate pack dla gry Battlefield 2 instalujemy po kolei od 1 do 5 na patcha 1.41 do katalogu z zainstalowaną grą/mods/ultimate , następnie zaznaczamy wszystko co znajduje się w katalogu ... /ultimate i kopiujemy zamieniając pliki do katalogu z zainstalowaną grą/mods/bf2 po wykonaniu tych czynności instalujemy Battlefield ranking mod (setup ranking bf2.exe) wskazując główny katalog z grą (uwaga! podczas wskazywania ścieżki instalator sam dodaje do ścieżki katalog battlefield 2 - należy go oczywiście ze ścieżki dostępu usunąć (nie katalog z dysku!!!) instalator następnie zapyta o nadpisanie plików - potwierdzamy i po instalacji uruchamiamy grę z nowo utworzonego skrótu na pulpicie, jeżeli nie tworzyłeś skrótu jest to plik w katalogu z grą o nazwie "Single and LAN BF2 MOD Ranking.exe" ) innym plikiem (np.bf2.exe) już gry nie uruchomi się prawidłowo. Mod jest oczywiście wersją beta, działa na wszystkich wersjach językowych. Intalujesz go na własną odpowiedzialność.
Dodatek dodaje większe mapy (64) w trybie Co-op możliwość włączenia większej ilość botów niż standardowo (pliki w katalogu z grą\mods\bf2 - AI_15bots.exe lub AI_31bots.exe lub AI_47bots.exe oraz więcej sprzętu (także inne tekstury niż standardowe)
Wszystko szło gładko. Instalacja każdej części Ultimate aż do momentu kiedy potrzeba było zainstalować BF ranking mod (setup ranking bf2.exe. I tu pojawił się problem. Szukałem tego moda w plikach z grą, nie ma, w necie są różne wersje i tak postanowiłem uruchomić grę bez tego ranking bf2.exe. No i niby wszystko grało aż do momentu kiedy utworzyliśmy tryb coop. Brat dołączył się do mojego serwera, ładowanie i gdy pojawiła się ikonka wejdz do gry wywalało go do menu głównego bf 2 z komunikatem że serwer nie pozwala na modyfikacje. Mamy te same wersje, dobre patche i ten sam przebieg instalacji i pytanie jest złożone.
Dlaczego tak jest i co trzeba zrobić by pozbyć się tego komunikatu ? To pytanie 1
Pytanie 2. Czy można ominąć ultimate i zainstalować jakiegoś prostego moda który umożliwi grę w coopie na mapach 64 ? BFSP64 mi nie chodzi więc on odpada.
Przepraszam za długość posta ale jesteście ostatnią deską ratunku. Proszę kogokolwiek o jakieś rady co zrobić. Pozdrawiam