Teraz jest 16 kwi 2025, 11:53

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 11 sty 2004, 23:07 

Panowie,

Ciekawi mnie czy slyszeliscie o tytułowej sytuacji? Tzn że ktoś zaciągnął się do klanu tylko po to by poznać jego taktykę, patenty etc a następnie "sprzedać" je nowemu/innemu klanowi. Ja sam nie gram w klanie, ale wydaje mi sie to możliwe, zważywszy na to że taktyka w tej grze odgrywa ogromną rolę. Myślę ze o zwycięstwie w rozgrywkach klanowych decyduje przede wszystkim właśnie odpowiednia taktyka i zgranie (umiejętność jej realizacji) a w dopiero drugiej kolejności skill indywidualny. Biorąc to pod uwagę wszelkie informacje na temat taktyki, kruczków i sztuczek mogą być bardzo cenne. Czekam na wypowiedzi lepiej zorientowanych czyli klanowcow ;)

Tytuł:
PostNapisane: 11 sty 2004, 23:13 

patrząc na zgranie naszej sceny to bardziej sądzę, że klany nie wykradają sobie nawzajem taktyk, ale nawet sobie je czasem "pożyczają", więc wiesz...

Tytuł:
PostNapisane: 11 sty 2004, 23:24 
Moderator forum

OBB*

*One Big Bullshit - między sobą walczymy tylko w jednej drabince i to sporadycznie (no, teraz doszedł Eastern Cup), więc wszystko opiera się raczej na współpracy aniżeli współzawodnictwie. Po za tym, wątpie, że któryś z PL klanów chciał stosować chwyty poniżej pasa. Bez jaj.

ps. No i nikt nie kampi w bazach czołgiem i nie wyzywa innych :P :wink: :lol: A to bardziej wkurza :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 12 sty 2004, 00:13 

yacub napisał(a):
OBB*

*One Big Bullshit - między sobą walczymy tylko w jednej drabince i to sporadycznie (no, teraz doszedł Eastern Cup), więc wszystko opiera się raczej na współpracy aniżeli współzawodnictwie. Po za tym, wątpie, że któryś z PL klanów chciał stosować chwyty poniżej pasa. Bez jaj.

ps. No i nikt nie kampi w bazach czołgiem i nie wyzywa innych :P :wink: :lol: A to bardziej wkurza :wink:

Owszem, tez odnosze wrazenie (a patrze na to z boku i obiektywnie) że na polskiej scenie BF panuje wyjatkowo dobra atmosfera wśród klanów, co jest o tyle cenne, że jeśli wziąć pod uwagę polską mentalność to rzadkość. Natomiast klanny z innych krajów nie zawsze grają fair i zaciekawilo mnie czy i takich sztuczek nie stosują, skoro posuwają sie do innych malo eleganckich praktyk :)

Tytuł:
PostNapisane: 12 sty 2004, 00:23 
Moderator forum

Jedrek Waleczny napisał(a):
yacub napisał(a):
OBB*

Owszem, tez odnosze wrazenie (a patrze na to z boku i obiektywnie) że na polskiej scenie BF panuje wyjatkowo dobra atmosfera wśród klanów, co jest o tyle cenne, że jeśli wziąć pod uwagę polską mentalność to rzadkość. Natomiast klanny z innych krajów nie zawsze grają fair i zaciekawilo mnie czy i takich sztuczek nie stosują, skoro posuwają sie do innych malo eleganckich praktyk :)

A zauważyłeś, aby jakiś obcokrajowiec grał w PL klanie BFa? Why? Bo mamy zbyt dużo własnych wymiataczy :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 12 sty 2004, 00:33 
Moderator forum

U nas kiedys gral Mace ale nie dlugo...z Anglii byl...
A co do szpiegow to slyszalem o takich syuacjach ale nie warto roztrzasac ich na forum...

PostNapisane: 12 sty 2004, 00:43 
Moderator forum

Jedrek Waleczny napisał(a):
Ciekawi mnie czy slyszeliscie o tytułowej sytuacji?

Nie. Polska scena BF1942 to scena przyjaciół, kumpli i wylewnego koleżeństwa. Klany wypożyczają między sobą graczy na budowę zwycięstwa i walki o wysoką pozycję w CB. Jak zapewne wiesz nie jednym już popsuli szyki.

Tu nie ma się o co bać. Nie jest to zbiorowisko 15-sto latków wychowanych na CSowych taktykach i podwórkowych metodach "zdobycia trzepaka".

Tytuł:
PostNapisane: 12 sty 2004, 00:55 
Moderator forum

Cytuj:
Polska scena BF1942 to scena przyjaciół, kumpli i wylewnego koleżeństwa. Klany wypożyczają między sobą graczy na budowę zwycięstwa i walki o wysoką pozycję w CB. Jak zapewne wiesz nie jednym już popsuli szyki.

===Tomy===[PL] a chcesz się załozyć że nie jest tak do końca ? :)

Tytuł:
PostNapisane: 12 sty 2004, 00:56 
Moderator forum

Garet napisał(a):
U nas kiedys gral Mace ale nie dlugo...z Anglii byl...
A co do szpiegow to slyszalem o takich syuacjach ale nie warto roztrzasac ich na forum...

W BF-ie komunikacja odbywa się zwykle na TS-ie. Bez znajomosci języka polskiego ciężko sie dogadać. A jak wiadomo to mało popularny jezyk za granicami naszego kraju.
Zaś co do szpiegów - od pewnego poziomu taktyki są tak podobne, że nie ma zbytnio czego wykradać. Poza tym jest Team Poland w którym wszyscy współpracują tworząc supermocne taktyki. Po co coś wykradać skoro tam jest dobra takta ogólnodostepna. Jedyne co mogłoby mieć wartość to znajomość różnych tricków, ale i one są znane wszystkim powyżej "pewnego poziomu wtajemniczenia".

Tytuł:
PostNapisane: 12 sty 2004, 00:58 
Moderator forum

[Night]MaX napisał(a):
===Tomy===[PL] a chcesz się załozyć że nie jest tak do końca ? :)

Ty to potrafisz wszystko popsuć :P

Tytuł:
PostNapisane: 12 sty 2004, 01:05 
Moderator forum

tyyyyyyyyyy nie wiem co paliłes zanim napisałes posta ale wiesz co ..... przyślij mi też :D też chcę wszystkich kochać :D

Tytuł:
PostNapisane: 12 sty 2004, 01:10 

Co do obcokrajowców to u nas grało dwóch szwedów : Diceman i Airhawk, a obecnie gra z nami ausriak Actionjackson :)

Tytuł:
PostNapisane: 12 sty 2004, 01:55 

Co do klanów to nie wiem, nie wnikam
Natomiast co do poszczególnych graczy to wiem i znam takich co grają (albo grali) w więcej niż jednym klanie, ba znam nawet co najmniej jednego, który zwiedził większość klanów (oczywiście w każdym jako inny człowiek).
Nie wiem po co to, może ktoś, kto tak robi jest zapobiegliwy i chce mieć zawsze jakiąś alternatywę? Nie wiem. Przecież można być oficjalnie w kilku klanach i tylko rozgrywki CUP-a dają wtedy konieczność wyboru na czas trwania imprezy.
Co do taktyk, to się zgadzam - po takim czasie grania ciężko odkryć coś zaskakującego, więc ten motyw raczej odpada.
Natomiast co do "solidarności" polskich graczy... Każdy ciągnie do swojego i jest to zupełnie normalne. Owszem, obcych to my zlejemy jak trzeba. Jak to w Szkocji - klany tłukły się między sobą, ale czasem wspólnie Angolom kota pogonili. A potem popili, poru... ;0 i znowu tłukli się między sobą. :lol:

I tym optymistycznym akcentem kończę... idę szukać miejsca w jakimś klanie pod zupełnie nowym nickiem :P

Tytuł:
PostNapisane: 12 sty 2004, 02:01 
Moderator forum

[Night]MaX napisał(a):
tyyyyyyyyyy nie wiem co paliłes zanim napisałes posta ale wiesz co ..... przyślij mi też :D też chcę wszystkich kochać :D

Dobra koniec WOŚP ... już Ciebie nie kocham :wink:

BTW: osobiście zbyt uogólniłem ... na swoim przykładzie: nie mam wrogów, mam samych przyjaciół ... a wszelkie kłótnie i waśni wewnątrz klanowe, spory w polskiej scenie nie są mi znane i nie chcę, aby były mi znane.

Tytuł:
PostNapisane: 12 sty 2004, 02:04 
Oldboy Battlefield.pl

ja np niemam wrogow
/me odwraca glowe i znaczaco patrzy na gore zmasakrowanych cial :twisted:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2