U kolegi mrc120 wina leży zdecydowanie po stronie kiepskiego sprzętu. I może pokazywać pierdyliard innych wątków że podobne objawy mają gracze z mocniejszymi maszynami, bo w jego przypadku ewidentnym źródłem problemów jest kiepski i słaby komputer.
Pamiętajcie że te same objawy może powodować wiele całkowicie różnych przyczyn. I wpisywanie magicznych komend (np. słynne No Smoke) nie spowoduje że nasz sprzęt zacznie działać jak i7 .
mrc120 napisał(a):
Bardzo brakuje mi opcji zmiany DirectXa na 10 dla kart, które mają ustawione na 11, ponieważ dałoby to KOLOSALNY wzrost klatek i może naprawiłoby problem.
Na jakiej podstawie tak twierdzisz ?? Gra jest stworzona tylko pod DX 11 i w tym konkretnym przypadku emulowanie niższych wersji DX przyniósł by tylko spadek FPS.
mrc120 napisał(a):
Znalazłem też kilka mniej istotnych "tweaków". Niektórym wysoki skok w wydajności daje ustawienie zgodności gry na Viste z dodatkiem service pack 2 - ponownie u mnie nie widzę zmian.
Takich "porad" znajdziesz więcej. I niektórych zadziała u innych nie. Trzeba mieć porządek w systemie i mieć np powyłączanych parę zbędnych usług w Windows i masz ten sam efekt
To że ktoś po angielsku na Battlelogu napisze jakąś pseudo "poradę" nie musi oznaczać że jest ona w jakikolwiek sposób przydatna.
mrc120 napisał(a):
Kolejna ustawienie to wyłączenie jednego procesora w grze. Jeżeli mamy procesor dwu rdzeniowy, dla cztero rdzeniowców wyłączamy 2 lub 3. U siebie zaobserwowałem wysoki spadek wydajności(do 20fpsów), ale jako tako ścin za bardzo nie miałem. Kolejnym sposobem jest ALT+TAB podczas gry podobno niweluje w jakimś stopniu przycinki, u mnie było gorzej.
Przeczytałeś to co napisałeś ?? W dwurdzeniowcu wyłączasz jeden rdzeń w grze która korzysta z obsługi wielu rdzeni ?? Jak takie bzdury chcesz pisać to już lepiej nie pisz ich na tym forum .
Pomyśl o nowym komputerze. Zniknie wiele Twoich problemów.