Teraz jest 26 lis 2024, 16:17

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 23 sty 2012, 00:37 

System operacyjny : Windows 7 Ultimate 64 bit
Service Pack:1
Ilość ram:4096
Procesor :AMD Phenom(tm) II X3 705e Processor (3 CPUs), ~ 2.5 GHz
Płyta Główna:Gigabyte GA-770TA-UD3
Karta graficzna: NVIDIA GeForve GTS 250
Wersja sterowników do karty dźwiękowej
Moc zasilacza : 500 W

Witam, mój problem pojawia się zaraz po włączeniu Battlefield'a i po załadowaniu mapy na multi albo na singlu . Grafika szaleje i nie wiem do końca czym to jest spowodowane . Na początku zniekształca postacie i tekstury , następnie ekran wygląda mniej więcej tak (http://imageshack.us/photo/my-images/86 ... uucpb.png/) i gra się zwiesza.Przy przeglądaniu internetu itp nic się nie dzieje , wszystko śmiga jak ta lala. Grałem w bf 3 już wcześniej na ustawieniach średnich i wysokich i nic nigdy mi nie crashowało gry jak teraz (przeszedłem kampanie i wbiłem 23 lvl na multi). Mam najnowsze stery do karty (ściągałem najnowsze wersje ze oryginalnej strony)i nic . Próbowałem na starszych lub na nowszych wersjach beta i dalej nic. Komputer mam czysty gdyż właśnie wczoraj wrócił z naprawy (czyszczenie systemu oraz wysłali mi kartę na gwarancję gdyż. zaciął mi się wiatraczek i karta się przypaliła )chłodzenie raczej działa dobrze (sprawdzałem palcem wszystkie podzespoły i były ledwo ciepłe) . proszę o pomoc gdyż komputer w naprawie był niecały miesiąc i myślałem że wszystko gra a tu taki babol... :(

PS. jak ktoś chce więcej screemów to wystarczy napisać

PostNapisane: 23 sty 2012, 00:50 

Fooley napisał(a):
(sprawdzałem palcem wszystkie podzespoły i były ledwo ciepłe)

Źle, wszystko wskazuje na smażące się GPU, to że wymiennik ciepła był ledwo ciepły nie znaczy że procesor się nie smaży.
Zamorduj GPU benchmarkiem i sprawdź temperatury w stresie.

PostNapisane: 23 sty 2012, 09:55 

Sprawdziłem temperaturę programem HWMonitor i zrobiłem screema ( http://imageshack.us/content_round.php? ... ad&newlp=1 ) i zdaje mi się że chodziło ci o TPMIN2 tam temperatura jest aż 80*C :shock: to chyba nie dobrze?

Przeczytałem w necie że to temperatura mostka północnego (nic mi to nie mówi) i że albo jest zepsuty albo coś z plytą główną albo zasilaczem :( Co powinienem zrobić ? :omg: Do serwisu czy da się jakoś inaczej ?

Ostatnio edytowano 23 sty 2012, 10:20 przez Fooley, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 23 sty 2012, 10:06 

Czy dobrze rozumiem że wymienili Ci karte graficzną czy ją naprawili? Może być w tym problem. Spróbuj zainstalować stery z płytki.
Ja miałem taki problem że tylko stery z płytki się nadawały, inne które ściągnałem dawały efekt mieszania się kolorów itd. Od tygodnia mam kartę w naprawie.
Najlepiej to idź do sklepu gdzie kupowałeś

PostNapisane: 23 sty 2012, 10:23 

luki44 napisał(a):
Czy dobrze rozumiem że wymienili Ci karte graficzną czy ją naprawili? Może być w tym problem. Spróbuj zainstalować stery z płytki.
Ja miałem taki problem że tylko stery z płytki się nadawały, inne które ściągnałem dawały efekt mieszania się kolorów itd. Od tygodnia mam kartę w naprawie.
Najlepiej to idź do sklepu gdzie kupowałeś

Kartka była w naprawie a raczej koleś wysłał ją na gwarancję gdyż mi się przepaliła (wiatraczek na karcie sie zablokował i nie było chłodzenia :( ) po paru tyg. mi ją znowu przysłał. Z sterami z karty próbowałem ale efekt ten sam :(

Edit:Uznałem że zadzwonię do pana informatyka który mi składał kompa i naprawia go gdy najdzie potrzeba. Uznał że kartę znowu dajemy do serwisu (ostatnio czekałem na nią ponad 2,5 tyg !! :omg: ) ale tak czy siak dzięki za pomoc :D

PostNapisane: 25 sty 2012, 16:26 

radze kupic nowa kartę i jak kupujesz kupuj nie "GTS' 250 450 tylko np 'GTX' 260 460 itd

te 250 450 to wersje okrojone kart GTS a GTX to wielka róznica

Strefa czasowa: UTC + 2