Otóż, dosłownie pięć minut temu(jak i kiedyś kilka razy) miałem taką sytuację: Lecę sobie helikopterem. Po jakiejś chwili latania nagle wybucham. BUM! Co ciekawe, nic mnie nawet nie namierzało, nic mnie nie trafiło. Jestem pewien też, że sam w nic nie walnąłem, albo przynajmniej nie walnąłem w nic widocznego, co posiada teksturę. Na ekranie wyświetla mi się - samobójstwo.
Tak więc skąd te samobójstwa znikąd? Cheater to na pewno nie jest. Gdyby to był cheater, wtedy sytuacja wyglądała by podobnie, z tymże zamiast samobójstwa widziałbym nick cheatera, że to on mnie zabił. Tak więc co? Jakaś komenda admina? To raczej też odpada, bo gdyby admin mnie zabił jakąś komendą, wtedy by pisało PECH, a nie samobójstwo. I powinien też napisać na czacie, za co mnie zabił. A poza tym, raczej by mnie nie zabił komendą bez wyjaśnienia, bo chciał sobie polatać, a nie chciał czekać aż mnie ktoś zestrzeli - takiego by nie zrobili adminiem, nie dawali by komuś admina w ciemno, a jeśli wykupił swój serwer, musiał być już wystarczająco dojrzały - przecież nieletnim serwerów nie dają. Tak więc przychodzi mi na myśl kolejna rzecz - dziadek lag. Ale lag też raczej odpada. Gdyby był lag, to na chwilę obraz i dźwięk by się zawiesiły, po paru sekundach by znowu działało płynnie, a tutaj działało płynnie cały czas. Tak więc tylko jedno przychodzi mi na myśl - musiałem pierdzielnąć o jakiś niewidzialny, nie posiadający tekstury obiekt. Tylko po co DICE umieszczało by na swych mapach takie obiekty? Nie wiem, ale tylko to mi przychodzi do głowy.
Dodam, że sytuacja ta miała miejsce dzisiaj na Firestormie, a chowałem się za górami na lewo od bazy Amerykańskiej, gdy patrzy się na Amerykańską bazę ze środka mapy. Kilka razy sytuacja miała też miejsce na Kaspianie w pobliżu anteny, czasem też na innych mapach. Sytuacje te zdarzają się bardzo rzadko, ale jednak czasem mają miejsce. I nigdy nie zdarzyło się to na środku mapy.
Tak więc, co powoduje te samobójstwa znikąd? Czy teza o walnięciu w niewidzialny, nie posiadający tekstury obiekt jest prawdziwa, czy samobójstwa znikąd są powodowane przez coś innego?
_________________ !STOP! forumowym nekromantom!Nie pomagam na pw. Od tego jest forum.Mój last
|