Teraz jest 22 lip 2025, 10:11

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 317 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 22  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 19 sty 2012, 12:50 

Dla wszystkich tych którzy nie wiedzą jak latać i jakie ulepszenia stosować polecam porady Diego z Elite Gamer Bros... http://battlelog.battlefield.com/bf3/user/diegorod/
Obejrzyjcie sobie jego tutoriale z serii 101, 102, 103... dotyczące zarówno heli jak i myśliwców:

http://www.youtube.com/watch?v=WhVsr_rm ... ature=plcp

Bez jego porad byłoby krucho, chodź nie stosuje się do wszystkich np. w myśliwcach używam flar zamiast gaśnicy. Za to proponowany przez niego zestaw Pilot/Gunner w heli sprawdza się w 100%. On lata na myszce, ja latam wyłącznie na klawiaturze (WSAD + strzałki). Czasem tylko łapę za myszkę w jetach jak wale do czołgów. Kupiłem Logitecja Extreme 3D Pro ale mimo wszystko wole klawiaturę + myszkę okazjonalnie na czołgi. W heli używam wyłącznie samej klawiatury.

F-35 jest do bani jeżeli chodzi o dogfight'y. Można z niego lądować do piechoty ale sterowanie jest kapryśne, po za tym jesteś łatwym celem dla LAV, RPG czy czołgu. Lepiej do niego nie wsiadać a jak wsiadać to tylko żeby ukraść Flankera. No chyba, że nie ma dobrego pilota w przeciwnej drużynie, który nie umie ciasno skręcać, to wtedy można się przemęczyć.

PostNapisane: 27 sty 2012, 10:02 
Zbanowany

witam!odświeże troche temat ,bo napewno jest tutaj spore grono pilotów oblatywaczy.Mam taką sprawe...Ostatnio zabrałem sie za Jety i odblokowałem sobie wszystkie dodatki(calkiem sprawnie poszło).Do walk powietrznych w moim przypadku najlepiej sprawdza się pokładowe działko.Z dodatków do walk z jednostkami naziemnymi bardzo przypasowały mi rakiety FFAR idealne moim zdaniem do zwalczania pojazdów.Równie dobrze w moim wykonaniu sprawdzają sie w walce z mniej ogarniętymi pilotami helikopterów. To taki wstęp co z czym zjadam.Chciałbym uzyskać kilka porad odnośnie używania pocisku P-Z i pytanie o perk \"skan wiązką\". Czy skan umożliwi szybsze namierzenie jednostki naziemnej? I pytanie odnosnie sposobu ustawiania maszyny,jaką pozycje obrać?Jak szybko lecieć? Samo namierzenie pojazdów sprawia mi ogromny problem bo na kamerze maszyna lata jakby wpadła w jakieś zawirowania,turbulencje.Do tego ciężko mi pogodzić odganianie pilotów maszyn i np.namierzenie celu naziemnego. Prosze o porady ludziska !!!

PostNapisane: 27 sty 2012, 15:37 

Daj sobie spokój z p-z, zanim podlecisz na tyle blisko do celu aby go namierzyć i wystrzelić rakietami ffar zdążył byś 2 serie wpakować. Do tego dmg p-z jest śmiesznie mały

PostNapisane: 27 sty 2012, 15:59 
Zbanowany

a ten skan wiązką?? daje to coś? czy tylko w połączeniu z P-Z ? z tego co napisałeś chyba zostane przy rakietach FFAR

PostNapisane: 27 sty 2012, 16:24 

Beam Scannig zmniejsza czas potrzebny na zablokowanie pocisku na celu.

PostNapisane: 28 sty 2012, 02:42 

Jety są ogólnie teraz op. Ogarniający gracz w samolocie robi niezły popłoch. Zdarzało się, że pilot miał staty 30-0 a reszta jego składu ledwie od 5 do 7 fragów. Latając zauważyłem 3 trochę irytujące kwestie.
Po pierwsze - nie którzy potrafią dwa razy ciaśniej skręcać ode mnie. Chociaż bardzo się staram (W - S - W - S) zwalniając i przyspieszając.
Po drugie - nie którzy potrafią strzelając z działka zabić mnie w 2-3 sec, co jest bardzo irytujące, ponieważ nie ma szans na unik itp, nawet jak zobaczę go na radarze chwile przed atakiem :/
Po trzecie - nie którzy potrafią unikać rakiety naprowadzane co jest po prostu niesprawiedliwe. Wówczas jest on praktycznie nie do zabicia.
Jak jety mają taką możliwość niech heli też ma jakiś przywilej, np. nagłe zejście w dół da nam szanse 50% na uniknięcie pocisku z javelina/ p-z.

PostNapisane: 28 sty 2012, 04:29 

1. żeby skręcać najciaśniej trzeba przede wszystkim ustawić się dokładnie prostopadle do mapy i zachować odpowiednią prędkość (coś koło 310 chyba)
2. jeśli się odpowiednio blisko ustawi za wrogiem tak, że wszystkie pociski trafią celu to faktycznie wystarczy króciutka seria do zniszczenia jeta.
3. w momencie jak przeciwnik robi uniki przed rakietami jest bardziej narażony na ostrzał z działka ;) aby wykonać taki unik trzeba mniej więcej wiedzieć skąd się do nas strzela, co by wykonać nagły skręt w odpowiednim momencie. W praktyce nie jest to takie łatwe

Podsumowując każdy pojazd jest OP jeśli siedzi w nim ogarnięta para/pilot. Do jego zniszczenia potrzebna jest współpraca randomowych ludzi dlatego wydaje się to tak ciężkie. Zdarzają mi się takie rundy jetem, że nikt nie próbuje mnie nawet namierzyć, stąd takie wyniki 30-0

PostNapisane: 28 sty 2012, 10:42 

dedoha napisał(a):
Podsumowując każdy pojazd jest OP jeśli siedzi w nim ogarnięta para/pilot. Do jego zniszczenia potrzebna jest współpraca randomowych ludzi dlatego wydaje się to tak ciężkie. Zdarzają mi się takie rundy jetem, że nikt nie próbuje mnie nawet namierzyć, stąd takie wyniki 30-0

Przyznam Ci rację z tym że ogarniająca ekipa może nieźle pocisnąć przeciwników, ale w końcu i oni w pewnym momencie nie mają szans. Dajmy na to ekipę w heli. Nawet jakbyś się bardzo starał unikać namierzanych rakiet i miał do dyspozycji ecm i flary gunnera to i tak po pewnym czasie pojedzie cię javelin na którego nie ma bata (ecm nie pomaga już na wystrzelony pocisk tylko na namierzanie) albo jet który w pewnym momencie zabierze Ci 90-100% hp helikoptera 1 serią!, a chyba nie mówimy tu o siedzeniu w bazie i robienie za artylerie :/. Z czołgiem jest podobnie. "Nierealna" prędkość samolotów powoduje że możesz wpakować nawet 2 serię rakiet ffar i dobić działkiem, strzelając z dużej odległości (w bf2 musiałeś przelecieć nad nim żeby zrzucić bomby, a wtedy mogłeś być zauważony przez innych). W bf3 dobry pilot w samolocie potrafi wszystko uniknąć i zniszczyć (oprócz piechoty), a na laser raczej trudno go złapać.

PostNapisane: 28 sty 2012, 12:02 

badejx napisał(a):
(ecm nie pomaga już na wystrzelony pocisk tylko na namierzanie)

(Pomijając fakt że był to definitywnie cheater który co sekundę spamował ECMem)
Sam widziałem co się dzieje z pociskiem Javelina namierzonym z i bez SOFLAMa na pojazd który uwolnił ECM, Javelin w miejscu zmieniał kurs i leciał gdzie mu się żywnie podobało.

PostNapisane: 28 sty 2012, 12:50 

Już sporo godzin przelatałem jako pilot w helikopterze i wiem że jak już wystrzeli pocisk z javelina już nie mam szans tego uniknąć ECM-em, jedynie zostaje mi spier*** za górkę itp. Nieraz zdarza się że minie mnie o 10 cm i wybuchnie przy ziemi.
Ogólnie to nie wiem czy bug czy tak ma być ale po zejściu z zasięgu lasera, a jeszcze pocisk mnie "goni" nie słychać pikania że pocisk się zbliża... Ciesząc się z uwolnienia, nagle dostajemy "bułe" ni z gruchy ni z pietruchy...

PostNapisane: 28 sty 2012, 15:19 

Mam do Jeta perk Below Radar - musze strasznie nisko latac czy na poziomie koron drzew to wystarczy?

PostNapisane: 28 sty 2012, 15:34 
Zbanowany

ja mam pytanie odnośnie samolotów. Mam wylatane już troche i ogólnie walka w powietrzu nie sprawia mi problemów. Jedna rzecz mnie zastanawia i zauważyłem to dopiero wczoraj. Pojedynkowałem się wczoraj z pewnym typem(ksywy nie pamiętam).Walka trwała runde ,gdyż jako jedyni w powietrzu wykazywalismy jakieś umiejętnosci(resztą nie było co sie przejmować).Często zdarzało mi się,że usiadłem mu na ogonie,zniszczyłem serią z działa.Gdy typek zorientował się że siedze mu dłużej na tyłku manewrował jak tylko mógł. nieraz ciasnym skrętem zdołał mi tak zamieszać że go gubiłem.To jednak nic.Podczas któregoś pojedynku miałem go już niemalże na talerzu,podczas manewru zakręcania gdy już miałem zasadzić mu z karabinka w tyłek jego maszyna dosłownie zawisła w powietrzu.tak jakby wrzucił wsteczny. w jednej chwili z myśliwego stałem sie ofiarą. dostałem w tyłek i było po mnie. Pytanie moje jak to zrobić?? (pamiętam z misji w singlu , że jest taki moment gdy samolot nagle zostaje w tyle i robi sobie pozycje do zaatakowania przeciwnika).Jest jakiś magiczny przycisk? Czy np może gość grał na Joysticku ? dodam że latam tylko i wyłącznie na myszce+klawiatura. strasznie mnie to zaciekawiło. spotkał się ktoś z czymś takim ???

PostNapisane: 28 sty 2012, 15:39 

mial f 35 on moze stanąc w zwisie

PostNapisane: 28 sty 2012, 15:40 

Mapa z dodatku? F35 wrzucajac mu S zwalnia az w koncu zawiesi sie w powietrzu

PostNapisane: 28 sty 2012, 15:43 
Zbanowany

nie nie nie ;) że f35B tak robi to wiem od czasów grania w battlefield2 . Dodam że było to na kaspianie i latał SU. byłem w szoku!!

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 317 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 22  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2