Teraz jest 24 lis 2024, 23:18

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 369 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 25  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 29 gru 2011, 12:50 
Moderator forum

no brawo jesli wedlug ciebiie nie ma roznicy miedzy 8 a 4 gb... SMIECH NA SALI!!!
odpal bf`a i zobacz ile ci ramu zabiera.... jak masz 8gb mapy sie beda wczytywac o wiele szybciej... widac ze nie czytales dokladnie testow na benchmarku... ilosc ram NIE wplywa na ilosc FPS a na szybsze ladowanie... poza tym odpal bf`a na tych 2 giga, spusc do paska i odpal jakis inny program.. powodzenia ;)

http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzj ... 15974.html

poza tym zalezy jak kto definiuje pojecie "komfortowa" gra - dla mnie to jak moge ustawic wszystko na full i gra bedzie dzialala bez zajakniecia... to jest komfortowe granie ;) a nie na low i modlenie sie czy laskawie gra odpali...

i tak mu te 2 giga nie pomoga...

PostNapisane: 29 gru 2011, 23:08 

Nie mówię o zatrzymaniu postępu, tylko o marnej optymalizacji.

(Patrz grafika w Crysisie 2, który jakoś chodzi w 60fps, a na tym samym kompie BF3 to ~20fps.)

PostNapisane: 30 gru 2011, 23:14 

Ja mam następujący problem: w drugiej misji, przed wyjściem z samochodu gra zacina się, ale dźwięk dalej leci. Nie reagują żadne klawisze. Czasami zdążę wyjść z samochodu, ale po kilku krokach jest to samo. Mam AMD ATHLON II x4 630 2,8GHz
4 GB ramu
grafika to: ATI Radeon HD 4800 Series.
Zmniejszyłem grafikę do niskich ustawień, ale to nic nie dało.

PostNapisane: 31 gru 2011, 01:47 

Anduvargal miałem tak samo, szukałem po necie odpowiedzi jak temu zaradzić, instalowalem nowe sterowniki lecz nic to nie dawało (nowy sterownik od Nvidii niby specjalnie dla BF3 tzn. 285.62 nadaje się do du.. u mnie grafa całkiem się popsuła w KAżDEJ grze po zainstalowaniu tego, wiec usunąlem i zainstalowałem z płytki, który był razem z kartą graficzną GF 450GTS tzn. 267.85 i gra działa. Na poczatku wyskakuje błąd ze stery są za stare, ale uruchamia się za chwilę) lecz tak musi być dopóki nie będzie żadnego patcha ze strony EA. Mi też gra się zacinała przy początku drugiej rundy (chyba z 10 razy), lecz poszło dalej :) zdarzy się że się zatnie później, ale włączam od początku i gram dalej, więc komu się tnie na tym etapie niech próbuje do skutku aż się uda

Powodzenia i Pozdrawiam

PostNapisane: 31 gru 2011, 05:15 

Ok, wielkie dzięki, spróbuję wszystkiego;)

PostNapisane: 13 sty 2012, 15:13 

Witam wszystkich. Mam taki sam problem jak wielu użytkowników tej gry. Jako legalny jej użytkownik zwróciłem się do oficjalnego suportu gry i zostałem olany. Napisałem 29. stycznia do nich i nic. Nigdzie nie znalazłem rozwiązania problemu zawieszania sterownika grafiki a EA milczy. Uważam to za pełną ignorancję i olewanie NAS graczy. Zachęcam Was do kampanii przeciwko tej firmie i do wezwania ich do jakiś działań. Nie po to mamy wolny czas i kupujemy ich produkty zeby potem marnować go na szukanie i rozwiązywanie problemów ich produktów. TO POWINNA BYĆ ICH ROLA

Poniżej treść informacji zamieszczonej przeze mnie na pomoc.ea.pl (do dzisiaj nie udało mi się do nich dodzwonić) :

Witam. Otrzymałem gre Battlefield 3 jako prezent. Na początku był problem z instalacją - uruchomienie gry wymagało pobranie aktualizacji 3.9 GB ( nigdzie na pudełku takije informacji nie było ze jest wymagane takie łacze do intenetu). Po instalacji tego update-u system informował ze nie jest gra zainstalowana wiec uruchomiłem aktualizację jeszcze raz. Wyczerpało to mój transfer i zostałem ograniczony przez operatora. Jeszcze raz podkreślam ze nigdzie informacji o wymaganiach na taki transfer nie ma - a update w takiej wielkości to jakiś żart. To jest pierwsza rzecz. Zabrałem kompa do pracy zrobiłem wszystko od nowa i udało sie - gra sie włącza. Ale po kilku chwilach wyskakiwał błąd directx - zrobiłem aktualizacje sterowników grafiki i komp sie zaczął po prostu restartować. siedzę od 3 godzin czytam po forach - robię te głupoty które tam są napisane i już mam dosyć - system mam sprawny.Wszystko legalne od lat. Używam komputera od 20 lat, mam wykształcenie techniczne i pracowałem w życiu jako informatyk, jestem właścicielem firmy produkującej i sprzedającej oprogramowanie i nie mogę uruchomić tej %^&%% gry. Telefon pomocy jest nieaktualny na stronie, drugi nikt nie odbiera mimo czekania 20 min. Myślę, że są to podstawy do wsciekłości i żadania zwrotu poniesionych kosztów i straconego czasu. Jak tak poważna firma (moja pierwsza legalna gra kupiona za ciezko zarobione pieniądze to NBA 97) można wydać taki chłam i tak go serwisować. Mnie moi klienci by spalili na stosie. Fora pełne błędów i wszyscy borykają sie z tym samym problemem. Już wole blizzarda. Proszę o konkretną odpowiedź i pomoc. Jestem gotów już nigdy nie kupić waszego produktu i obsmarować was na wszystkich forach, że o wstąpieniu na drogę urzędową już nie wspomnę. Masakra Panowie i Panie z EA. Dla pożadku - System Win 7 64 bit, 8GB RAM, Inter Core 2 Quad 8400; Ati Radeon 4870 1GB DDR3

PostNapisane: 13 sty 2012, 15:20 

elektronik13PL napisał(a):
Na początku był problem z instalacją - uruchomienie gry wymagało pobranie aktualizacji 3.9 GB ( nigdzie na pudełku takije informacji nie było ze jest wymagane takie łacze do intenetu). Po instalacji tego update-u system informował ze nie jest gra zainstalowana wiec uruchomiłem aktualizację jeszcze raz. Wyczerpało to mój transfer i zostałem ograniczony przez operatora. Jeszcze raz podkreślam ze nigdzie informacji o wymaganiach na taki transfer nie ma - a update w takiej wielkości to jakiś żart.

Kocham płacze z zerowym rozeznaniem w terenie :3
Te 3.9GB to nie był sam patch a cały dodatek Back to Karkand który MUSISZ mieć by nie dyskryminować tych którzy go mają i tych którzy go nie mają, ograniczanie desynców i wielkich pięknych modeli "BUY BACK TO KARKAND EXPANSION!".
Na dodatek bez stałego łącza to będziesz sadzić teleporty powyżej 8 graczy więc po co się męczyć?
Zawodowy informatyk powinien wiedzieć że mobilne łącze do gier się wcale nie nadaje.

PostNapisane: 13 sty 2012, 15:33 

Kolego to nie prawda - zanim zaczniesz krytykować zastanów się. przepływność łącza ( a mam na poziomie 1mbit/s) wystarcza do gry(aktualizację tą pobierałem 2h) natomiast limit transferu to zupełnie co innego. Poza tym ja wcale tego dodatku nie chciałem. Skupmy się też na tym że nie mogę grać wcale :)

PostNapisane: 13 sty 2012, 15:36 

elektronik13PL napisał(a):
Poza tym ja wcale tego dodatku nie chciałem.

Jest on wymagany by nie biegali po serwerach ludzie z modelem "MISSING".
Tu chodzi o ułatwienie życia tym którzy tego dodatku nie mają, tak samo jak w BC2 Specact, możesz sobie podnieść z trupa i nie mieć żadnych problemów z desynchami.

PostNapisane: 13 sty 2012, 15:43 

Ok. Do przeżycia ale i tak powinno to być za zgodą użytkownika lub powinienem być o tym poinformowany w momencie zakupu a nie zmuszony. Zresztą przede wszystkim mam pretensje ze gra nie działa a producent olewa mnie i wielu innych użytkowników. No musisz kolego się z tym zgodzić ze nie tak to powinno wyglądać

PostNapisane: 13 sty 2012, 15:51 

Zgadzam się, gra jest niedorobiona ale gdy przebijemy się przez problemy techniczne to całkiem porządny tytuł (przymykając oko na cheaterów).

PostNapisane: 31 sty 2012, 18:45 

Hej!

Przeczytałem prawie wszystkie wypowiedzi i u mnie d..a

Obniżenie częstotliwości z 900 Mhz na 800 (też na 750, czy 950)
Wpisanie polecenia bcdedit /set increaseuserva 2500
Odłączenie Realteka
Zmiana Przeglądarki: Exploter, Chrome, Firefox

Nic nie pomaga :'(
Dodam, że np na mapie Zatoka Omańska potrafi się w ogóle nie zacinać, a na mapie Granica Kaspijska, już po minucie.
Zainstalowałem na chwilę moją starą grafikę GTX 260 i wszystko było z grafiką OK (jak na jej możliwości).

Jestem już bardzo zdesperowany i zamierzam zmienić kartę graficzną. Jest jakaś, z którą nie trzeba kombinować i żeby można było grać na ultra?

Win 7 64 bit
Gigabyte GTX 560 Super OC
Asrock 870 Extreme3
Phenom II X4 960T
Geil 4 GB 1333 Mhz
Zasilacz Silver Power 700W

PostNapisane: 31 sty 2012, 19:08 

wheeler2 napisał(a):
Gigabyte GTX 650 Super OC

To już są customy GTXów z serii 6? O cholera.
Na tym GPU powinno ruszyć na ultra przynajmniej w średniej wielkości panoramie (od 1600 szerokości w górę bez burżuazyjności pokroju kiepsko wyglądającego AA, dla fanów polecam FXAA Injector).
Gra nie powinna ciąć na tym sprzęcie, jakie masz detale i jaką rozdzielczość?

PostNapisane: 31 sty 2012, 19:09 
Moderator forum

Cytuj:

Tej karty nie ma jeszcze w sprzedaży :stupid: Pewnie chodziło Ci o GTX 560.

PostNapisane: 31 sty 2012, 19:11 

Sorki, czeski błąd.

Mofixil napisał(a):
wheeler2 napisał(a):

To już są customy GTXów z serii 6? O cholera.
Na tym GPU powinno ruszyć na ultra przynajmniej w średniej wielkości panoramie (od 1600 szerokości w górę bez burżuazyjności pokroju kiepsko wyglądającego AA, dla fanów polecam FXAA Injector).
Gra nie powinna ciąć na tym sprzęcie, jakie masz detale i jaką rozdzielczość?

Super się nabija z kogoś... :/
Kombinowałem z różnymi rozdzielczościami. Dzisiaj jeszcze pokombinowałem ze sterownikami i teraz mi frezuje. Pozostaje mi tylko reset. Wcześniej, jak grafika zaczęła lagować, to jak ustawiłem wszystkie opcje grafiki na na minimalne, to nawet dało się grać. Rozdzielczość 1920x1080.

Czy z Radeonami też jest ten problem?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 369 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 25  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2