Teraz jest 18 kwi 2025, 13:42

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 2 lut 2012, 10:53 

Witam
Mam zamiar zakupić Battlefield'a 3 na PC lecz waham się gdyż nie jestem pewien co do wymagań.
Wymagania minimalne
* System: Vista Service Pack 2 32-bit
* Procesor: 2GHZ Dual Core (Core 2 Duo 2.4GHZ lub Athlon x2 2.7GHZ)
* Pamięć: 2GB RAM
* Dysk: 20GB
* Grafika AMD: kompatybilna z DirextX 10.1 z 512MB RAM (ATI Radeon 3000, 4000, 5000 lub 6000, wydajność ATI Radion 3870 lub lepsza)
* Grafika Nvidia: kompatybilna z DirectX 10.0 z 512MB RAM (Nvidia GeForce 8, 9, 200, 300, 400 lub 500 z wydajnością
Nvidia GeForce 8800 GT lub lepszą)
Mój sprzęt:
Windows 7 64bit
procesor AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 5000+~2,6GHz
Ram 2GB
karta graficzna NVIDIA GeForce 9600 GSO 512
zasilacz 500W

Ja się na takim sprzęcie nie znam ale system mam dobry, ramu wystarczająco, karta graficzna w porządku, tylko procesor...
Wymagania minimalne to 2,7GHz a ja mam 2,6.
I takie pytanie do osób które się na tym znają. Czy nie poszedłby mi BF 3 mimo tego? Wiem Wiem... Minimalne minimalne, ale zdarzyło mi się pare razy zagrać w grę do której wymagania miałem minimalnie mniejsze niż należy mieć, a śmigała bardzo ładnie. Procka nowego przecież nie kupie ze względu na 0,1GHz różnicy, jakby mi zabrakło więcej to może...

Nie muszę grać na jakiś dobrych ustawieniach, mnie by zadowalał BF jeśli by mi w ogóle poszedł, chociaż na minimalnych.
Słyszałem od kogoś, że bardziej liczy się karta graficzna niż procek, ale mnie to można wszystko wcisnąć. Przy okazji, teraz uwagę zwróciłem czy to bardzo się różni gdy karta graf. wymagana GeForce GT, a ja mam na końcu nie GT tylko GSO?

''Powyższe wymagania dotyczą trybu Multi, tryb single można czasem odpalić na dużo gorszym sprzęcie.''
Ja właśnie słyszałem, że na odwrót. Że to właśnie na multi są nieco obniżone wymagania. No to ma nawet sens bo w 1 rozgrywce jednocześnie gra 30-60 graczy to musi jakoś uciągnąć. Zależy mi tylko na trybie multi, single player mnie mało co obchodzi, przy BF'ie nastawiam się tylko na tryb z innymi graczami.

Proszę forumowiczów o pomoc gdyż nie jestem obeznany w tych sprawach, a jeśli pójdę i kupie battlefield'a 3 a mi nie pójdzie na moim sprzęcie, to przecież nie zwrócę im gry ze względu że ja mam za niskie wymagania bo mi nie zwrócą pieniędzy. To produkt musi być wadliwy nie sprzęt.

Dziękuję bardzo i proszę o wypowiedź paru obeznanych osób.

Ostatnio edytowano 2 lut 2012, 13:41 przez Puma137, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: 2 lut 2012, 12:31 
Moderator forum

Pokaz slajdów, może na pustym serwerze będziesz miał ok 30-40 FPS ale przy zadymie spadnie to do 10-15 i tylko będziesz się frustrował
Puma137 napisał(a):
'Powyższe wymagania dotyczą trybu Multi, tryb single można czasem odpalić na dużo gorszym sprzęcie.''
Ja właśnie słyszałem, że na odwrót. Że to właśnie na multi są nieco obniżone wymagania.

Musiał to mówić jakiś skończony imbecyl. Tak jak słusznie podejrzewasz, multi potrzebuje dużo więcej niż single.

Strefa czasowa: UTC + 2