Teraz jest 26 lis 2024, 08:54

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1024 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 69  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 28 sty 2012, 20:14 

Cytuj:
e tam nikt nie gra w BG42. Ja gram! :D

ale w multi czy single?

Cytuj:
Co do zbiegu okoliczności - coś mi się kojarzy, że chyba dochodziło do pożyczania modeli pomiędzy FHSW i BG42.

tak to prawda, ale oba Mausy są zupełnie niezależne, widzę to choćby po jarzmie armat, stąd mnie dziwi ta zbieżność. Chyba, że oskryptowanie czołgu wspólnie wypracowali, a to by mogło już stanowić wytłumaczenie :)

Cytuj:
Wg mnie camo twojego Mausa jest ładniejsze i do tego fajnie wybrudzone :)
Odwaliłeś kawał dobrej roboty - naprawdę respekt. Ja już nie raz próbowałem zacząć modelować co nieco pod FHSW - niestety brak czasu, chęci i cierpliwości.

dźkuję :oops:

PostNapisane: 28 sty 2012, 20:49 

Mr.J szacun!! naprawdę cud miód i orzeszki :)

PostNapisane: 28 sty 2012, 21:01 

ja w BG42 gram single, a jak ktoś na serwerze jest, to multi też lub przez chamacza z kolegami. A z BG42 do FHSW z tego co wiem, zapożyczono Nakajimę Ki-27 Otsu

PostNapisane: 6 lut 2012, 15:06 

Maus oficialnie gotowy :D

"Model & Skin by Mr_J"

Obrazek

Więcej informacji na DevBlogu.

PostNapisane: 6 lut 2012, 18:41 

a skrypt zrobiony? bo jak nie, to jest tylko model(a już mi się marzy script by HansKloss, ale to nie możliwe, bo znam się tylko na skrypcie zwykłego BF1942, nie pojmuję FHSW :wink: )

PostNapisane: 6 lut 2012, 19:09 

Czołg jest już ukończony w 100% włączając w to oskryptowanie :)
Technikalia zostały opisane na blogu, pozwolę sobie streścić je tutaj po naszemu:

Pozycja nr1:
- armata KwK 44 128mm L/51 , taka jak w JT
- armata KwK 44 75mm L/36.5, zaadaptowana z PzkpfW III Ausf. N z amunicją odłamkową oraz kumulacyjną [Gr.38 HL / C]

Pozycja nr2:
- MG34 7.92mm

Pozycja nr3:
- miotacz granatów do bezpośredniej obrony przed piechotą
- peryskop obserwacyjny dowódcy z możliwością dawania namiarów dla artylerii

Pozycja nr4:
- Otwory pistoletowe z tyłu oraz po bokach wieży (przełączanie się między nimi przy pomocy klawiszy A i D)

Pozycja nr5 i nr6:
- miejsca dla piechoty na tylnim zbiorniku paliwa

Screenshoty z gry, opublikowane na blogu pochodzą jeszcze z wersji pierwotnej, obecny wygląd Mausa to ten z obrazka zapodanego przez Slobodana.

PostNapisane: 6 lut 2012, 20:05 

Mr. J - jesteś mistrz :!:
Tylko teraz niech ktoś powie jak takiego odyńca rozwalić :?: Czy da się wogóle go zniszczyć ostrzeliwując czołowy pancerz?

PostNapisane: 6 lut 2012, 21:14 

slobodan napisał(a):
jak takiego odyńca rozwalić :?:

hmmm, polecam sprawdzony sposób: kit pilota + samolot * pikowanie - zrzut bomy na górę = złom z mausa 8)

PostNapisane: 6 lut 2012, 21:27 

Cytuj:
Mr. J - jesteś mistrz :!:

bez przesady, bo jeszcze uwierzę :P Szczerze i otwarcie przyznaję, że dopiero poprawki FHSWmana tchnęły nieco życia w tego klocka. Nie było tego dużo, ale jak to mówią diabeł tkwi w szczegółach.

Piechocie nawet jeśli uda się wdrapać na pancerz to niewiele tam zdziała, od frontu pewnie nie do ruszenia, z powietrza prędziej :)

PostNapisane: 7 lut 2012, 15:17 

e tam, przecież w tym super realistycznym FHSW bomba może rykoszetować :P tego to nawet Ratte nie rozwali, na to jedyny sposób to Ziping*
*Ziping- wymyślona przez gracza imieniem Zip grającego w klanie PTS1939, który gra w zwykłego BF1942 taktyka, która polega na wjeżdżaniu Shermanem w Tygrysa, co może spowodować podniesienie jego przodu, czyli unieszkodliwienie Tygrysa, bo nie będzie mógł strzelać w Shermana, przez co Sherman może rozwalić tygrysa. W przypadku użycia japońskiego czołgu Chi-Cha przeciw M10 w tej taktyce będzie skutkowało rozwaleniem M10(zakładając, że Chi-Cha dojedzie...) Mówimy tu o zwykłym BF1942, w modach nie ma to zastosowania

Ostatnio edytowano 7 lut 2012, 19:09 przez hanskloss, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 7 lut 2012, 15:53 

hans a ty tutaj przychodzisz żeby siać zamęt i denerwować innych użytkowników grających w FHSW ? czy po prostu nudzi się tobie i jesteś zwolennikiem FH?

PostNapisane: 7 lut 2012, 19:04 

nie, ja szczerze lubię FHSW bardziej od badziewia o nazwie Zapomniana Nadzieja 0.7, który jest niedopracowany, nierealistyczny, i którego duża liczba graczy gra z No Fog cheatem, czego dowodem jest rozwalanie tygrysem każdego czołgu który wyjedzie z bazy(raz, aby rozwalić tygrysa, który na Goodwood strzelał do bazy(był to w dodatku admin Pixelka!) musiałem z piechoty przejść około kilometr(w każdym razie daleko od zasięgu mgły z bazy) i wszedłem mu na tył, oddałem 4 strzały z PIATa, a potem dobiłem dopiero 1 Panzerfaustem i satchelem z zabitych infanterów wroga) na niektórych mapach
Dlatego wolę FHSW, bo to jest mod dla normalnych graczy, nie dla n00bków i czitków wszelakich, którzy się cieszą, bo mają Legiona 10.0 z czity.pl

PostNapisane: 7 lut 2012, 21:55 

No to dobrze że się rozumiemy 8)

PostNapisane: 8 lut 2012, 15:05 

@hanskloss
Jesteś bardzo aktywny w tym temacie (co jest dobre), tylko dlaczego nigdy nie widzę Cię na serwerze FHSWeu :?: Tylko nie mów że grasz w singla. :shock:

Cytuj:
e tam, przecież w tym super realistycznym FHSW bomba może rykoszetować

Wiem że bomba może podskakiwać na wodzie i płaskim terenie o ile się ją dobrze zrzuci. Ale o rykoszetowaniu bomb o pancerz czołgu to pierwsze słyszę.

PostNapisane: 8 lut 2012, 19:26 

w FHSW nie gram z pewnej, prostej przyczyny: nie mam kiedy ściągnąć, ale od poniedziałku mam(wreszcie :) )ferie, tak więc może w 1 dzień cały FHSW+ Fanmappack 6 do FH i te montly tweak mappacki będę mieć na dysku(straciłem to wcześniej przez wirusa, którego Avast przepuścił i musiałem robić format i nie mogłem nic odzyskać, a FH0.7 i BG miałem na starym kompie)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1024 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 69  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2