Teraz jest 19 lip 2025, 10:54

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 750 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 50  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 18 lut 2012, 22:35 

Witam
Mam problem z możliwością użycia odblokowanych na M4 i AK kolimatorami. Mam zaznaczone, że już zastrzeliłem odpowiednią liczbę osób nimi i kolimatory są już dla tych broni dostępne. Tyle, że nigdzie nie widzę możliwości ich użycia. Sprawdzałem już wiele razy we wszystkich możliwych miejscach przy wyborze ekwipunku ale ani w miejsce apteczki ani w miejsce defibliratora nie mam opcji wyboru kolimatora. Zresztą innych teoretycznie odblokowanych części też nie...
Jakaś podpowiedź?

Re down
Wielki dzięki....
Zaraz poszukam :)

Ostatnio edytowano 18 lut 2012, 22:46 przez Ignis77, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 18 lut 2012, 22:41 

Jakby ci to wytłumaczyć... Na samej górze tego okienka masz prostokąty z napisami: Wejdź do akcji, Drużyna oraz Dostosuj. Kliknij na ten z napisem "Dostosuj" i zaznacz klasę, którą chcesz grać. Masz tam dwa przyciski: Wyposażenie oraz Kamuflaż. Kliknij na przycisk "Wyposażenie". Tam, gdzie wyświetla się twoja broń kliknij na prostokąt "akcesoria". I voila.

Nie pomagam na pw. Od tego jest forum.

Mój last

PostNapisane: 19 lut 2012, 14:25 

MG36 z tego co zauważyłem, to ma wszystkie tryby ognia. A w battlelogu pisze, że ma tylko ogień ciągły. I tak też w grze powinien mieć tylko ogień ciągły. Twórcy nie dopracowali, zapomnieli, czy co?

Mój last

PostNapisane: 19 lut 2012, 14:48 

Antonio_@2 napisał(a):
MG36 z tego co zauważyłem, to ma wszystkie tryby ognia. A w battlelogu pisze, że ma tylko ogień ciągły. I tak też w grze powinien mieć tylko ogień ciągły. Twórcy nie dopracowali, zapomnieli, czy co?

Antonio, w battlelogu kłamią :lol: :lol: :lol: a tak na poważnie to kłamią pamiętam że w battlelogu jest napisane że Famas strzela ileś tam a w grze strzela ileś tam nie pamiętam dokładnie liczb ale wiem że tak jest :D

PostNapisane: 19 lut 2012, 17:23 

USAS12 na battlelogu ma tryb strzelania BURST.

PostNapisane: 19 lut 2012, 19:07 

Witam, chciałbym się dowiedzieć dlaczego jadać czołgiem, czołg przeciwnika 1 strzałem w przód mojego zabiera raz około 30% a nieraz prawie 70%. Czy czołg ma jakieś po prostu słabe punkty w które uderzając szybciej się go niszczy? Nie mówię tutaj o uderzeniu w tył bo to wiadomo że na 2 strzały schodzi.

PostNapisane: 19 lut 2012, 19:10 

A wtedy kiedy zabiera 70... Nie jest przypadkiem tak, że wtedy wydaje ci się że wali w przód, ale tak naprawdę trafia w wieżyczkę?

Ja też chciałem się coś zapytać: Można dostać medal za 20 godzin spędzonych w helikopterach. Czy chodzi tu o wszystkie typy helikopterów(łącznie z transportowymi), czy może tylko o szturmowe i zwiadowczaki? A może tylko o szturmowe? Mógłby mnie ktoś oświecić?

Mój last

PostNapisane: 19 lut 2012, 19:30 

Antonio_@2 napisał(a):
Ja też chciałem się coś zapytać: Można dostać medal za 20 godzin spędzonych w helikopterach. Czy chodzi tu o wszystkie typy helikopterów(łącznie z transportowymi), czy może tylko o szturmowe i zwiadowczaki? A może tylko o szturmowe? Mógłby mnie ktoś oświecić?

Wszystkie.

PostNapisane: 19 lut 2012, 20:24 

I szybciutko z ciekawości jeszcze jedno pytanie - gdzie dokładnie są hitboxy w śmigłowcach i myśliwcach? Gdzie najlepiej celować? Bo do śmigłowców domyślam się, że najlepiej strzelać w śmigło(ewentualnie w przednią szybę :D). A do myśliwców najpewniej strzelać po silnikach z tyłu. Mam rację?

Mój last

Ostatnio edytowano 19 lut 2012, 20:29 przez Antonio_@2, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 19 lut 2012, 20:29 

Antonio_@2 napisał(a):
I szybciutko z ciekawości jeszcze jedno pytanie - gdzie dokładnie są hitboxy w śmigłowcach i myśliwcach? Gdzie najlepiej celować? Bo w śmigłowcach domyślam się, że najlepiej strzelać w śmigło(ewentualnie w przednią szybę :D). A w myśliwcach najpewniej po silnikach z tyłu. Mam rację.

Jak jesteś taki kozak, że z czołgu potrafisz wycelować w konkretną część lecącej maszyny to celuj w głowę pilota od razu...
A tak w ogóle to latające maszyny chyba nie mają zróżnicowanych stref, w każdą cześć obrywają tak samo.

PostNapisane: 19 lut 2012, 20:38 

Antonio_@2 napisał(a):
I szybciutko z ciekawości jeszcze jedno pytanie - gdzie dokładnie są hitboxy w śmigłowcach i myśliwcach? Gdzie najlepiej celować? Bo do śmigłowców domyślam się, że najlepiej strzelać w śmigło(ewentualnie w przednią szybę :D). A do myśliwców najpewniej strzelać po silnikach z tyłu. Mam rację?

to ja szybko ci odpowiem że najlepiej celować w pilota :)

PostNapisane: 20 lut 2012, 11:44 

Witam mam dwa pytanka.
po 1.
Ostatnio grałem na Metrze 64graczy CQC no rpg/usas/m320 ale do rzeczy.
Moja statystyka na 17lvl, Supportem wyniosła 76:0 w około 1h...
Bardzo mnie zdziwiło, ponieważ gdy załapywałem Dead'a od wroga, koleś z mojego Teamu defibrylował mnie i nie zaliczał mi się Dead
Teraz moje pytanie, czy jeśli deadniemy i ktoś nas zdefibryluje to zalicza nam się dead?
po 2.
Dzisiaj zamierzam kupić B2K i pierwsze co odblokować Famasa.
Mam w związku z tym małe pytanko, jakie ulepszenia preferujecie do Famasa?

Tylko wyobraź to sobie sobie"

PostNapisane: 20 lut 2012, 11:56 

Cytuj:
Ostatnio grałem na Metrze 64graczy CQC no rpg/usas/m320 ale do rzeczy.
Moja statystyka na 17lvl, Supportem wyniosła 76:0 w około 1h...
Bardzo mnie zdziwiło, ponieważ gdy załapywałem Dead'a od wroga, koleś z mojego Teamu defibrylował mnie i nie zaliczał mi się Dead
Teraz moje pytanie, czy jeśli deadniemy i ktoś nas zdefibryluje to zalicza nam się dead?

Nie zalicza ci się dead - tak więc przy ogarniętym medyku w teamie możesz wyciągnąć staty ileśtam do zera. Ale temu, kto cię zabił zalicza już killa, nieważne czy zostałeś podniesiony defibrylatorem, czy nie.

Cytuj:
Dzisiaj zamierzam kupić B2K i pierwsze co odblokować Famasa.
Mam w związku z tym małe pytanko, jakie ulepszenia preferujecie do Famasa?

Ja preferuję celownik holograficzny, chwyt przedni i tłumik dźwięku. Ewentualnie można grać bez tłumika(holograficzny, chwyt przedni, a trzeci slot pusty), ale tłumik widocznie zmniejsza obrażenia tylko w przypadku strzałów ze snajperek z odległości kilkuset metrów. Tak więc możesz z czystym sumieniem montować tłumik do Famasa.

Mój last

PostNapisane: 20 lut 2012, 13:55 

Wielkie dzięki Antonio ;)
Pozdrawiam.

@Edit:

Mam pytanie, czy w tym linku chodzi o to, że gdy atakujemy broniami które mają w kolumnie "No" nie jesteśmy zaznaczeni na mini-mapie?
Link: https://docs.google.com/spreadsheet/lv? ... rue&gid=15

Tylko wyobraź to sobie sobie"

PostNapisane: 20 lut 2012, 16:09 

Tak, ale pamiętaj, że chodzi tylko o bronie wytłumione(swoją drogą ciekawe czemu nie ma AS VALa)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 750 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 50  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2