Teraz jest 17 lip 2025, 19:27

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 750 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 50  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 6 mar 2012, 22:34 

Axles napisał(a):
Doszedłem do wniosku, że to wina dzwięku, bo po wyłączeniu go w BIOSie problem znika, ale to rozwiązanie na krótką metę bo ciężko grać bez dzwięku.

Kup jakąkolwiek kartę dźwiękową, to wina integry Realteka.

PostNapisane: 7 mar 2012, 03:31 
Zbanowany

jakis czas temu pytalem, ktora mapa jest najbardziej wymagajaca graficznie, tzn jesli tam ustawimy grafe i nie bedze sie cielo, to na innych tym bardziej nie....

PostNapisane: 7 mar 2012, 08:42 

Mofixil napisał(a):
Axles napisał(a):
Doszedłem do wniosku, że to wina dzwięku, bo po wyłączeniu go w BIOSie problem znika, ale to rozwiązanie na krótką metę bo ciężko grać bez dzwięku.

Kup jakąkolwiek kartę dźwiękową, to wina integry Realteka.

Mofixil to cenna informacja dla mnie, tylko powiedz czy to sprawdzona informacja, były już takie problemy i karta graficzna to rozwiązała ?

PostNapisane: 7 mar 2012, 10:01 

Axles napisał(a):
były już takie problemy i karta graficzna to rozwiązała ?
Mowa tu o dźwiękowej, nie graficznej. Były takie problemy. Można tanio dostać dobrego soundblastera z allegro za kilkadziesiąt zł.

PostNapisane: 7 mar 2012, 10:51 

Tak, pisząc to myślałem o dźwiękowej właśnie, ale napisało się 'graficzna'.
Ok dziękuję, jak zadziała wiszę ci piwo :]

PostNapisane: 7 mar 2012, 11:08 

zanim będziesz kupował kartę, spróbuj może jeszcze pokombinować ze sterownikami, bo wiele osób (w tym ja) używa realteka na płycie głównej i jakoś działa
(chociaż przyznam że jest do d...)

PostNapisane: 7 mar 2012, 11:20 

Tylko co pokombinować, reinstalowałem je, odinstalowałem całkowicie, instalowałem standardowe windowsowe i to samo. Poza tym nie wiem czy wina jest w sterownikach które Windows w standardzie zawiera czy w tych dołączonych do sterowników do karty graficznej czyli: Realtek HD Audio.

PostNapisane: 7 mar 2012, 11:44 

A ja mam takie małe zapytanie dotyczące BMP/LAV. Otóż ciekawi mnie, czy pociski APFSDS-T zadają DMG piechocie tak jak main cannon,a jeśli tak, to czy ten damage jest większy, mniejszy czy taki sam jak main cannona. Pytam o to, bo chciałbym to odblokować i dołączyć do mojego zestawu używanego w BMP/APC, gdyż uważam, że taki zestaw z main cannonem najszybciej rozprawiają się z wrogimi pojazdami, a chciałbym wiedzieć czy piechota też od tego obrywa.

PostNapisane: 7 mar 2012, 12:34 

Axles napisał(a):
czy w tych dołączonych do sterowników do karty graficznej czyli: Realtek HD Audio.
-dźwiękowej*
Pozostaje w takim razie 2 razy powstrzymać się od zjedzenia dużej pizzy i za te pieniądze kupić przyzwoitą używkę SB audigy. Ja tak zrobiłem parę lat temu do komputera mojej małżowinki i karta sprawdziła się świetnie. Teraz też chyba tak zrobię tylko będę szukał czegoś z wyjściem optycznym... może jakiś xi-fi.

PostNapisane: 7 mar 2012, 12:51 

hamsterOne napisał(a):
Axles napisał(a):
czy w tych dołączonych do sterowników do karty graficznej czyli: HD Audio Driver.
-dźwiękowej*

No właśnie tutaj błędu nie było :)
W pakiecie sterowników do karty graficznej mam do wyboru sterownik dźwiękowej: Realtek HD Audio np:
Obrazek

Dlaczego tak jest?

PostNapisane: 7 mar 2012, 15:48 

>Sterownik 260.52
Dzisiaj mamy wersję 295.71, na dodatek panel Nvidii nie ma nic do Realteka, wyłącz ten syf BIOSem i menedżerem urządzeń, sterownika pozbądź się chociażby przez Revo.

PostNapisane: 7 mar 2012, 16:16 

Pokoloko1989 napisał(a):
A ja mam takie małe zapytanie dotyczące BMP/LAV. Otóż ciekawi mnie, czy pociski APFSDS-T zadają DMG piechocie tak jak main cannon,a jeśli tak, to czy ten damage jest większy, mniejszy czy taki sam jak main cannona. Pytam o to, bo chciałbym to odblokować i dołączyć do mojego zestawu używanego w BMP/APC, gdyż uważam, że taki zestaw z main cannonem najszybciej rozprawiają się z wrogimi pojazdami, a chciałbym wiedzieć czy piechota też od tego obrywa.

Jak najbardziej APFSDS-T zabija piechotę i niszczy budynki, tylko chyba nie ma splash dmg (a przynajmniej nie zauważyłem, żeby miał). A strzałów to potrzeba chyba 2 na piechotę.

PostNapisane: 7 mar 2012, 16:17 

jonek napisał(a):
Jak najbardziej APFSDS-T zabija piechotę i niszczy budynki, tylko chyba nie ma splash dmg (a przynajmniej nie zauważyłem, żeby miał). A strzałów to potrzeba chyba 2 na piechotę.

APFSDS-T to pocisk BEZ ładunku wybuchowego i służy do przebijania pancerza.

PostNapisane: 7 mar 2012, 16:31 

Mofixil pisałem przecież że to przykład, to screen znaleziony w Google, sterowniki mam najnowsze.
A co do sterownika Audio to mylisz się bo w pakiecie sterowników do grafiki (nie wiem jak innych ale do GTS 450) jest sterownik audio. Jak nie wierzysz, ściągnij sobie to:
http://www.nvidia.pl/object/win7-winvis ... er-pl.html

Nie musisz instalować, tylko odpal instalke i zobacz na początku.

Edit: Zresztą nie trza ściągać w opisie widnieje:
Cytuj:
HD Audio
Aktualizuje sterownik HD Audio do wersji 1.3.12.0.

PostNapisane: 7 mar 2012, 16:45 

Nvidia ma ten swój pseudosterownik, Realtek czy każda inna firma TEŻ ma osobny sterownik, wyłącz w usługach czy urządzeniach "NVIDIA HD SOUND" czy jakkolwiek się to zwie i powiedz czy dźwięk Ci zniknął, do teraz nie odkryłem wejścia słuchawek na GPU.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 750 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 50  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2