Siema,
Jeszcze do niedawna miałem p4 2,8ghz, gforce7600gs i 2gb ramu. BF2 chodził dobrze, bf2142 katastrofalnie.
Grałem w bf2 3lata (az do września, przesiadka na lepszą maszynę, zakup bc2 i bf3:)
Polecam ze względu na fajny klimat, dobre mapy(karkand,mashtuur,jalalabad,gulf of oman,harvest,blue pearl,itd.), możliwość łotania na 64 slotach.
Z unlockami bym się nie zgodził...Jest bieda, po 2 do każdej klasy,(pamiętam że jak się grało jako UN to kilka chyba każda klasa miała po jeszcze jednej broni) bez zabawy w różne celowniki, trzymajki itp.Grając jednak nie odczuwałem, że mi to przeszkadza, w ogóle super, że ktoś wymyślił coś takiego jak unlock:)
Ważna sprawa - możesz być komendantem, spotować, skanować,zrzucać paki,jeepy, dawać artylerie. Rangi lecą wolno, ale przynajmniej sie czuje, że sobie na nie zasługujesz...
Klimat - Araby gadają po arabsku, Chińczycy po chińsku. To naprawdę dużo daje,i szczerze mi tego w nowszych bf'ach brakuje.
Tak jak wcześniej Żołnierze pisali, serwerów jest dużo, a cziterzy wszędzie się trafiają.
Polecam serwery Gotland (przeważnie świadczyłem tam wyższego poziomu) i Super@ (chyba super@infantry clan czy jakoś tak, ale mają też serwery z pojazdami i do latania, poziom... powiedziałbym random), a także Francuzi mają kilka dobrych serwów.
I jescze serwer 2f4y oraz moof , ale na tym drugim tylko karkand 24/7.
Tu masz liste serwów, widać po niej (jest w czasie rzeczywistym), że ta gra naprawdę ma stałe i pokaźne grono fanów, a jak na kilkuletnią grę mającą młodszych kuzynów to bardzo dobrze o niej świadczy.
http://www.gametracker.com/search/bf2/1500/?
pozdr
hooah;)