Teraz jest 28 lis 2024, 19:32

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: W czym problem?
PostNapisane: 16 mar 2012, 10:22 

Witam.Mam problem.Otóż wywala mnie z multi po kilku minutach do przeglądarki.Robi się jak by screen i po chwili jestem w battellogu.Szukałem na forum i zrobiłem to co zalecano ale nic to nie pomogło.Jako przyczynę podaje mi błąd APPCRACH i dodatkowo nie mogę wyszukać rozwiązania w trybie on line gdyż po jakimś czasie przestaje to działać.Moim zdanie jest to wina raczej ramu.Mam słabe kości ddr2 3 giga i dlatego tak się dzieje.Reszta to procesor Inter Core Quad Q8400,gafika GTX 560OC i W7 32bit.W trybie kooperacji działa bez problemu,nie wywala mnie.Może można jakoś temu zaradzić żeby działało na tym co mam.Wymagania gry są duże ale u znajomych idzie na słabszym sprzęcie więc tak na prawdę nie mam pojęcia o co biega.Nie znam się na tym.Poniżej komunikat jaki otrzymuje po wywaleniu mnie.

http://imageshack.us/f/818/beztytuugof.jpg/

http://imageshack.us/f/9/678m.jpg/

PostNapisane: 16 mar 2012, 12:18 

Detale na minimum.

PostNapisane: 16 mar 2012, 14:45 

Jak detale na minimum?Zmniejszyć wszystko w grafice do niskiego poziomu?Rozdzielczość,cienie itp.To na co kartę kupowałem jak tak grac mogłem na starej?Chyba że coś zle zrozumiałem.

PostNapisane: 16 mar 2012, 15:25 

Trzeba było o tym myśleć nim zaczęło się grać na x86 i 3GB Ram, grze po prostu pamięci brakuje.

PostNapisane: 16 mar 2012, 20:34 

Kompa nie składałem pod BF bo nie jest to jakimś priorytetem.Po prostu wymieniłem kartę i procek nie koniecznie z zamiarem grania w te grę.Inne mi chodzą i nie ma aż takiej tragedii.Moim zdaniem przesadzają z wymaganiami w tych grach bo wychodzi na to że trzeba 2000zł. wyłożyć żeby można było było grać.No dobra ,ale to nie o tym mowa.Proszę mi powiedzieć czy przeinstalowanie systemu na w7 64 może coś zmienić.(niby zalecany)Mam możliwość dołożenia 1 giga ramu,było by 4 ale ciągle ddr2.Kupowanie nowej płyty odpada.Aż takim desperatem nie jestem.Dziwi mnie to że nie chce to chodzić.Kolega ma tę sama płytę,ta sama pamięć,procek Dual Core 3,2 i grafikę Radeon(jakaś taka dobra) i mu idzie więc jest to trochę dziwne.

Tak jeszcze dodam że widziałem desperata który zasuwał na gf9600 gt 3 ram.Co prawda klatek miał w porywach do 25 ale go nie wywalało :lol:

Ostatnio edytowano 16 mar 2012, 20:37 przez krolo76, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 16 mar 2012, 20:36 

Witaj w świecie BF3...
System x64 i dodatkowy GB ramu na pewno bardzo pomoże.

PostNapisane: 16 mar 2012, 20:48 

No tylko skąd kasy na 2giga ddr2 i pewności że to zadziała.

PostNapisane: 16 mar 2012, 20:58 

Skąd kasy? Cóż, trzeba było wcześniej pomyśleć na co wydawać. A tak to... poczekać... może za pół roku, może za rok tata znowu będzie łaskawy ci kupić dodatkową pamięć...

Nie pomagam na pw. Od tego jest forum.

Mój last

PostNapisane: 16 mar 2012, 21:08 

Ale rady dajesz.Będziesz miał rodzinę na utrzymaniu to inaczej poradzisz.Najpierw trzeba mieć tego "tatę" który ma dawać.Ja od swojego nigdy nic nie dostałem.Nie siedzę w grach tak jak wy bo komputer służy mi głównie do zarabiana na chleb a nie rozrywki.To co w nim wymieniłem to wymieniłem i nie miałem bladego pojęcia że ta gra wpadnie mi w ręce tym bardziej że nie planowałem jej zakupu ponieważ przestraszyły mnie jej wymagania.Skoro taki bystrzak jesteś to powiedz dlaczego idzie ona na,nie ma co się oszukiwać,na słabszym sprzęcie kolegi?Pewnie dlatego że ma wsadzonego radeona.

PostNapisane: 16 mar 2012, 22:00 

Pewnie dlatego że kolega nie ciśnie na ustawieniach wyższych niż pozwala jego sprzęt.

PostNapisane: 16 mar 2012, 23:33 

Właśnie wróciłem od niego żeby zobaczyć co on tam dokładnie ma i na jakich nastawach jedzie.Mo to co mówiłem.Identyczne kości ram,inny procesor i inna kartę.Ustawienia ma takie jak sam system ustawił po instalacji i podkręcaliśmy na ultra.No tu już brakowało fps-ów ale na własnych wszystko na full i nic nie wywalało.Tak że nie mam pojęcia.Jutro ram jego wsadzę i zobaczę co to da.

PostNapisane: 17 mar 2012, 20:12 

mnie to wygląda na crash sterowników grafiki , przeinstaluj je i sprawdz wtedy i zobacz czy przypadkiem karta ci sie nie przegrzewa

PostNapisane: 17 mar 2012, 21:53 

Ja też stawiam na buga ze sterami grafiki. Jeśli brakowałoby ramu to objawem byłoby mocne przycinanie gry a nie jej wywalanie. Windows pomimo iż można go zaklasyfikować do wirusów obsługiwanych myszką posiada coś takiego jak pamięć wirtualna i poprzez korzystanie z niej zobaczymy scinki a nie crashe.

Możnaby sie skusic zrobić przy uzyciu programu acronis lub czegos zblizonego backup partycji systemowej i postawic nowy system. Jesli nowy windows z zainstalowanymi takimi sterami do grafy, ktore (sprawdzone przez grono graczy bf3) dzialaja rozwiaze problem to jestesmy w domu. zabieg czasochlonny ale moze przyniesc efekt. w razie jakby problem pozostal zawsze mozna znow wrocic zrobionym wczesniej backupem.

PostNapisane: 17 mar 2012, 23:01 

Po co wciskać super kartę w słabego kompa? Teraz te twoje GTX560 pracuje co najwyżej jak GTX285.

PostNapisane: 17 mar 2012, 23:27 

Gdybyś maił możliwość zakupu bez podatku vat i marży byś się się nie zastanawiał.To po pierwsze.Po drugie nie masz absolutnie racji porównując moją kartę do tej 285.To dużo słabsza karta którą mam w innym kompie.
Dobra ,mniejsza o to.Co do sterowników.Instalowanych było ich różnych i nie rozwiązało to problemu.Karta się nie grzeje,nie ma takiej opcji.Przynajmniej tak wynika z testu.Gdyby była wina karty lub sterowników wywalało by mnie i z singla i trybu kooperacji a tam śmiga na ultra bez jakiej kol wiek przycinki.Tak że obstawiam na ram.W poniedziałek będę miał 2 giga ramu to się wyjaśni.Tak na marginesie dodam że dziś pograłem ponad dwie godziny zanim mnie wywaliło do przeglądarki.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2