Teraz jest 18 lis 2024, 00:32

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: 27 mar 2012, 13:36 

Trochę odkopię topic ale zaciekawiło mnie pragnienie dobrego ratio. Czy ktokolwiek serio wierzy w znaczenie tego parametru?

Przecież na to wpływa milion czynników i to często nie zależnych od samego gracza. Zgranie zespołu, przeciwników, styl gry, styl gry przeciwników itd itp

Osobiście lubię grać TDM na serwach gdzie na małej mapie jest dużo osób. Jeśli jednak na mapie dla 24osób gra ponad 30, to duża ilość śmierci jest nieunikniona, bo chociażby respawnujesz się co chwila komuś przy lufie ;) Statystyki psuje ale ja bawię się wtedy lepiej niż szukając wroga przez minutę.

Druga sprawa to wspomniany styl. Wyobraźmy sobie rusha gdzie drużyna atakująca skampiła i prowadzi ogień na długie dystanse. jeden z graczy jednak uparcie atakuje i zabijając 1-3 graczy po drodze biega do MCOMa, tam ginie z braku wsparcia i sytuacja się powtarza, aż w końcu udaje mu się cel wysadzić i pchnąć mapę.

Serio powiecie, że z powodu jego kdr 1,2-1,6 jest przeciętny podczas gdy reszta teamu z kdr 2-3 to mastachy? jest dokładnie na odwrót!

No ale ja może za dużo w różne gry grałem klanowo i zostało mi w głowie, że życie jednostki się rzadko liczy w grze zespołowej ;)

ps. Ale cholera jak się mylę to i na Omaha Beach była masa partaczy po stronie aliantów... :/

PostNapisane: 27 mar 2012, 15:15 

To zależy ...

Jedni grają dla statystyk (w tym K/D) inni dla zabawy, jeszcze inni by grać zespołowo i wspólnie osiągać cel ... powodów jest wiele.
Jak dla mnie K/D nic nie mówi o graczu.
Tylko pytanie co mogło by być wyznacznikiem określającym poziom gracza ?
Najprostsza sprawa to snajpier, 99% z nich kampi gdzieś i strzela sobie jak do kaczek, nic nie wnosi do gry, czyli K/D jak najbardziej.
Pozostałe klasy to już inna bajka, dochodzą do tego pojazdy. Za dużo czynników by wybrać jeden, jednak wystarczająco dużo by po prześledzeniu paru z nich dla danej klasy ocenić poziom gracza, tylko to wymaga czasu, więc lepiej pozostać przy K/D haha :D

PostNapisane: 27 mar 2012, 15:25 

Anor85 napisał(a):
Za dużo czynników by wybrać jeden, jednak wystarczająco dużo by po prześledzeniu paru z nich dla danej klasy ocenić poziom gracza, tylko to wymaga czasu, więc lepiej pozostać przy K/D haha :D

Jeszcze punkty! Punkty! Resać medykiem ile wlezie!

PostNapisane: 28 mar 2012, 16:16 

I rzucać ammo Suppem. Spawać spawarką. Spamować MAV'em.
Ale tak serio to polecam grać z kumplami z plutonu.

PostNapisane: 29 mar 2012, 12:06 

Grievous94 napisał(a):
Ale tak serio to polecam grać z kumplami z plutonu.

skypan napisał(a):
Ja tam mogę grać nawet z diabłem byle miał komunikator głosowy.
...i to jest konkluzja tego wątku.
@TheStrzelec10 właśnie zajrzałem na twój profil, masz tylko 3 znajomych. Wbij się do jakieś grupy, niekoniecznie klanu. Kup mikrofon albo headseta jak jeszcze nie masz. Będzie wówczas z kim pomykać czołgiem/helikopterem.

PostNapisane: 30 mar 2012, 23:47 

Proponuję kliknąć na czerwony link w moim podpisie. Gramy 4 fun a headset to u nas podstawa.

PostNapisane: 1 kwi 2012, 17:36 

- graj na serwerach do 28 graczy max, 32 to poprostu rzez jak sie nie ma pojecia o grze to bedzie wygladalo jak granie w COD
- graj powoli i ostroznie, to nie COD gdzie biega sie w kolko, wykorzystuj teren
- naucz sie map, znajdz swoja ulubiona badz 2 i na nich graj
- uzywaj pojazdow nawet jeepow do przemieszczenia sie z A do B ale staraj nie jechac glowna ciezka
- Rush/CQ, zalezy co lubisz, jeden to klasyczny tryb "attack n defend" zas drugi takie przeciaganie liny :)

PostNapisane: 2 kwi 2012, 00:18 

Anor85 napisał(a):
To zależy ...

Za dużo czynników by wybrać jeden, jednak wystarczająco dużo by po prześledzeniu paru z nich dla danej klasy ocenić poziom gracza, tylko to wymaga czasu, więc lepiej pozostać przy K/D haha :D

E tam. Score per minutes + ilość punktów za akcje drużynowe - i każdego oprócz kampy jesteś w stanie ocenić. Na ile gra nastawiony na siebie, a na ile na realizację celów. I już :)

PostNapisane: 19 kwi 2012, 18:35 

Możliwe że trafił na cheaterów których nie brakuje, sam czasami dostaje po tyłku

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 2