Teraz jest 18 lis 2024, 04:24

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 9 kwi 2012, 17:02 

Niby czemu nie kupować gier na allegro? Nie mówię oczywiście o używanych

PostNapisane: 9 kwi 2012, 17:12 

dedoha napisał(a):
Niby czemu nie kupować gier na allegro? Nie mówię oczywiście o używanych

Ja kupuję na Allegro praktycznie wszystkie gry, które mają lepsze ceny w sieci niż w sklepie. Omijam klucze, zagraniczne wersje oraz sprawdzam komentarze sprzedającego. I jeszcze się nie naciąłem na oszusta :)

PostNapisane: 9 kwi 2012, 17:20 

Ja zwykle kupuję w MediaMarkt, narzekać na ceny nie mogę bo choćby za BF3 dałem 89 zeta dzień po premierze.
Jednak byłbym wdzięczny za linki do dobrych, sprawdzonych sklepów z Allegro (tylko pudełka mnie interesują). Jeśli pojawi się jakaś odpowiedź to z góry wielkie dzięki! :)

PostNapisane: 10 kwi 2012, 00:10 

Ja powiem tak zarówno moje podzespoły do komputera jak i gry były kupione na allegro ( używane ) i jeszcze ani razu się nie zawiodłem na tym :) Wystarczy sprawdzić sprzedającego czy zajmuje się sprzedażą np: gier od dłuższego czasu czy też sprawdzić jego komentarze.Jeden raz miałem nie miłą sytuację gdy sprzedałem swojego 9800GTX+ kupujący odezwał się do mnie po 10 dniach od dostarczenia karty do jego domu z pretensjami że sprzedałem mu zepsutą kartę.Gdy zapytałem się dlaczego dopiero teraz się do mnie odezwał jego odpowiedz brzmiała "Nie miałem czasu sprawdzić wcześniej karty".... Straszył mnie policją więc odpłaciłem mu się tym samym i napisałem temu Panu że zgłoszę sprawę na policję o próbę wyłudzenia pieniędzy.Po tym @ przestał do mnie pisać no prawie... po jakimś czasie napisał mi " Zniszczę cię " po czym odpisałem mu że jak dostane jeszcze jedną grożbę to zgłoszę to na policje.Do dnia dzisiejszego mam spokój po jakimś czasie wyszło że ten delikwent robił już tak wcześniej z innych ludzmi na allegro.

Ostatnio edytowano 10 kwi 2012, 00:24 przez Zwiadowca, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 10 kwi 2012, 00:20 

Z doświadczenia. Ani razu nie naciąłem się kupując na Allegro. Jednak zapraszam do lektury wątku w dziale BC2. Są Sprzedający i spszedajoncy.

PostNapisane: 11 kwi 2012, 16:36 

dużo też kupuje kluczy na allegro, ale moja zasada jest taka, że kupuję u sprawdzonych firm lub sprzedawców i nie rzucam się na klucz który kosztuje dajmy 60zł a można kupić za 10zł...

Raz mi się udało kupić okazjonalnie kluczyk (gierka nie z serii battlefield), ale to od kolesia z forum (z innego forum) który sprzedawał klucze a zniżył mi cenę, ponieważ chciał mi udowodnić, że sprzedaje dobre klucze :wink:
I udowodnił mi :lol:

Po prostu na allegro kupuję się z głową i rozsądkiem, żeby nie dać się zrobić w jajo! :roll:

PostNapisane: 11 kwi 2012, 16:45 

Tylko wspomnę, że na originie można kupić kartą debetową. Wtedy karta musi posiadać kod CVC, CV2.

PostNapisane: 11 kwi 2012, 18:37 

Te tanie bfy z media markt to była promocja jakaś, czy normalna cena u nich? Albo może czy ktoś orientuje się gdzie można kupić tanio pewną wersję bf3 w tym tygodniu? (jakieś saturny, media markty itd.)

PostNapisane: 11 kwi 2012, 19:03 

Ta cena w MM to nie była żadna promocja, jak wspomniałem kupiłem nazajutrz po premierze. Zresztą zwykle w tym sklepie się zaopatruję i jeszcze się nie zdarzyło bym się do ceny nie uśmiechnął, zawsze taniej niż zakładałem. Może mam farta, może akurat w moim mieście taka cena... nie wiem. Ale obok w Empiku zawsze sporo drożej, co mnie swoją drową rozwala :)

PostNapisane: 11 kwi 2012, 23:40 

W Saturnie co jakiś czas jest BF3 za 80 złotych tylko trzeba trafić

PostNapisane: 12 kwi 2012, 01:08 

Do Empiku zachodzę tylko jak jestem z galerii w której ma swoje miejsce, ale ze względu na ceny poprzestaje tylko na patrzeniu (BF3-129zeta)
Przeważnie gry zamawiam z jednego sklepu w necie (http://www.3kropki.pl/) i oczywiście Allegro(za 80zł. znalazłem sklep).Nigdy nie miałem żadnego problemu.Nawet jak po wpisaniu klucza przy instalacji-po prostu nie przyjmowało go,grę wymienili mi bez żadnych problemów.Nie jestem zwolennikiem kupowania kluczy ze względu na wcześniejszy problem z grą w pudełku,że tak powiem,a dodatkowa bardzo podobają mi się elegancko poukładane na półeczce gry w pudełeczkach :P

PostNapisane: 12 kwi 2012, 15:35 

krolo76 napisał(a):
Nie jestem zwolennikiem kupowania kluczy ze względu na wcześniejszy problem z grą w pudełku,że tak powiem,a dodatkowa bardzo podobają mi się elegancko poukładane na półeczce gry w pudełeczkach :P

Ja tam kupuję klucze w promocyjnych cenach a później pudełka za grosze i też mam ładną kolekcję na półeczce ;)
Ja tam allegro nigdy się nie bałem kupuję tam i jest wszystko w porządku :D

PostNapisane: 12 kwi 2012, 18:34 

Podłączę się pod temat z jednym pytaniem. Czy jest możliwość kupna bf3 lub chociaż bf bc2 za sms(być może widzieliście na innym forum lub allegro jakies oferty) Z góry dzięki za odpowiedź.

PostNapisane: 12 kwi 2012, 19:06 

Nie ma.

PostNapisane: 12 kwi 2012, 19:35 

Obiadek napisał(a):
Podłączę się pod temat z jednym pytaniem. Czy jest możliwość kupna bf3 lub chociaż bf bc2 za sms(być może widzieliście na innym forum lub allegro jakies oferty) Z góry dzięki za odpowiedź.

Nawet jeśli to było by to bardzo nieopłacalne. Skąd w ogóle taki pomysł?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2