Teraz jest 17 lip 2025, 22:34

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 750 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 50  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 17 kwi 2012, 14:02 

Zaryzykuję stwierdzenie że na dużych mapkach na podboju nie wyciągnie się dużego SPM biegając na piechotę. Mój rekord to 1100 SPM na wake'u siedząc na działku w viperze i mając dobrego pilota; gdybym jeszcze dobrze strzelał z tv missile to by dało radę gdzieś ponad 1500.

Wyciągane punkty na minutę bardzo zależą od stylu grania. Przykładowo początkujący kierowcy i piloci którzy zainteresowani są głównie pojazdami mogą mieć słabiutkie SPM - Czekają długo w bazie na swój pojazd, a jak już go mają to brakuje im cela. Znam osoby mające 5h na jetach a wyciągające na nich 10 spm. Jeśli ktoś jest zdeterminowany a na początku mu nie szło to dobrze opanuje pojazd ale SPM będzie popsute.

PostNapisane: 17 kwi 2012, 14:16 

Moje SPM ostatnio oscyluje wokol 1000 a ja nawet nie uzywam broni palnej :) Szczegolnie zawiedzionym ostatnim patchem polecam serwery knife only i conajmniej 400 ticketow, bierzemy recona i kamuflujemy T-UGS'a w poblizu popularnego miejsca spotkan, potem podnosimy kit medyka i robimy wiadomo co. Jak giniemy to sie nie odradzamy od razu tylko czekamy cierpliwie pare dodatkowych sekund az ktos nas wskrzesi. Punkty, baretki, medale leca jak szalone! Wbrew pozorom na serwerach knife only tez trzeba grac z glowa.

Przed znerfieniem USASA i Claymore'ow mialem podobne SPM na kanalach jak mialem dobry dzien.

PostNapisane: 18 kwi 2012, 12:44 

sir_Paq napisał(a):
Moje SPM ostatnio oscyluje wokol 1000 a ja nawet nie uzywam broni palnej

No, nie wiem, jak to jest na tych, hm, niestandardowych serwerach (oprócz Metra 64 z 1000 ticketów), ale na niektórych, owym przykładowym Metrze, można nabijać zawrotne ilości. Sztuką jest wyciągać taki SPM przy normalnych grach, takich jak Podbój lub Szturm. I chyba każdemu dobremu graczowi od czasu do czasu zdarzy się 1000 SPM na grę. Natomiast znacznie trudniej jest mieć taki ogólny średni SPM ;)

PostNapisane: 26 kwi 2012, 12:25 

Co to jest "wygładzanie danych sieciowych", do czego to służy i jak ewentulanie jest to najlepiej ustawić? :)

PostNapisane: 26 kwi 2012, 12:46 

Od 25% do 50%, powyżej tych 50% nie widać absolutnie różnicy.
I DICE jedno samo nie wie po wuj to jest.

PostNapisane: 26 kwi 2012, 16:48 

PL_Huzar napisał(a):
Co to jest "wygładzanie danych sieciowych", do czego to służy i jak ewentulanie jest to najlepiej ustawić? :)

Nie wiem dokładnie jak działa to w BF3, napiszę więc na podstawie doświadczeń z Team Fortress 2.
W dużym skrócie - płynność tworzenia i animacji świata gry.
W mniejszym - dane (w postaci pakietów) lecą od graczy do serwera i z powrotem. Nie wiadomo dokładnie kiedy te dane przylecą, czasami mogą się zgubić (bo lecą zwykle po UDP) a co 16.6 milisekundy trzeba wyświetlić nową klatkę na ekranie. Wprowadzono więc dodatkowe opóźnienie, żeby animacje się nie rwały i wszystko wyglądało lepiej.
Obrazek

Jak ustawić? Nie mam pojęcia, opis kodu sieciowego BF3 jest chyba tajny i "nic nie wiadomo".
Jak to działa u konkurencji można dokładnie przeczytać tu:
https://developer.valvesoftware.com/wik ... Networking

PostNapisane: 26 kwi 2012, 16:49 

zzzz napisał(a):
opis kodu sieciowego BF3 jest chyba tajny i "nic nie wiadomo".

Ukrywają go bo to byłby obciach gdyby byle początkujący programista mógłby im poprawiony wysłać :D

PostNapisane: 27 kwi 2012, 15:46 

Czy jest możliwość przytrzymania w ręku granatu tak, aby wyrzucić go tuż przed wybuchem?

PostNapisane: 27 kwi 2012, 15:52 

dzienny napisał(a):
Czy jest możliwość przytrzymania w ręku granatu tak, aby wyrzucić go tuż przed wybuchem?

Nie, to nie Cod. Zresztą dobrze.

PostNapisane: 27 kwi 2012, 15:57 

A wiecie co? Podobno się da :)
Na gry-online był kiedyś taki poradnik "Battlefield 3: Jak rządzić w multiplayerze" i swojego czasu był on za darmo dla wszystkich. Czytałem go wtedy i tam było coś o tym, że da się "gotować" granaty, na pewno w grę wchodziło przytrzymanie PPM. Jak ktoś ma dziś dostęp do tego poradnika to niech sprawdzi :)

PostNapisane: 27 kwi 2012, 16:16 

PL_Huzar napisał(a):
A wiecie co? Podobno się da :)
Na gry-online był kiedyś taki poradnik "Battlefield 3: Jak rządzić w multiplayerze" i swojego czasu był on za darmo dla wszystkich. Czytałem go wtedy i tam było coś o tym, że da się "gotować" granaty, na pewno w grę wchodziło przytrzymanie PPM. Jak ktoś ma dziś dostęp do tego poradnika to niech sprawdzi :)

Ja mam dostęp, tylko nigdy nie chciało mi się tego czytać. Jak znajdę czas, to zerknę i dam znać. Chyba, że ktoś wcześniej to zrobi.

Do backbone:
A co tu cod ma do rzeczy? Czy nie można się o coś zapytać, aby w odpowiedzi nie usłyszeć porównanie z jedną bądź drugą grą.
Co do samego przytrzymywania granatu, to moim zdaniem, jest to na szkodę gry, jeżeli nie można przytrzymać.

Ostatnio edytowano 27 kwi 2012, 16:19 przez dzienny, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 27 kwi 2012, 16:17 

Granat da się przytrzymać. Wystarczy wybrać granat,który znajduje się pod numerem 5 i trzymać LPM, ale niestety nie da się
dzienny napisał(a):
wyrzucić go tuż przed wybuchem
.

PostNapisane: 27 kwi 2012, 16:22 

A gdyby przytrzymać jednocześnie LPM i PPM, albo trzymając PPM przytrzymać jeszcze LPM i dopiero puścić... Kurde, jakoś to było he he. Może potestuję dzisiaj albo dzienny sprawdzi :)

PostNapisane: 27 kwi 2012, 16:23 

Czy po dzisiejszym minipatchu zwiększyła się jakoś siła minigunów w transportowej helce, czy to po prostu przeciwnik miał szczęście, że mojego Havoca siedząc w Venomie strącił?

Nie pomagam na pw. Od tego jest forum.

Mój last

PostNapisane: 27 kwi 2012, 16:58 

Antonio_@2 napisał(a):
Czy po dzisiejszym minipatchu zwiększyła się jakoś siła minigunów w transportowej helce, czy to po prostu przeciwnik miał szczęście, że mojego Havoca siedząc w Venomie strącił?

Szczęście... :) przed patchem też strącali :mrgreen:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 750 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 50  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2