Teraz jest 12 lip 2025, 21:19

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 750 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 50  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 3 maja 2012, 10:34 

MP7 - dobrze mi się tym grało na TDM z US HOLO, latarką do oślepiania i powiększonym magazynkiem. Na rushu też pogram. Tak myślałem, że ktoś mi to poleci ^^

A spróbuję też pograć na rushu dwiema broniami, których dotychczas używałem tylko na TDM - chodzi mi o DAO-12 i o MK3A1 - spróbuję na Rushu - oczywiście na tych bardziej zurbanizowanych mapkach.

Nie pomagam na pw. Od tego jest forum.

Mój last

PostNapisane: 3 maja 2012, 11:40 

Takie jedno noobskie pytanie z mojej strony (woah, czegoś jednak nie wiem).
Jak rozbrajać MCOM nie patrząc na niego? Widuję masę graczy którzy tak robią a mnie ta sztuka nie wychodzi, gdy tylko tracę co najmniej 1/3 MCOMa z pola widzenia, przestaję rozbrajać.
Próbowałem z każdej strony w każdej odległości ale coś mi ta sztuka nie wychodzi.

PostNapisane: 3 maja 2012, 13:40 

M0fik ja zazwyczaj "tulę" się do mcoma i nie patrzę na niego. Jak się przestaniesz patrzeć w czasie rozbrajania to ci przestanie rozbrajać (chyba) na pewno jak zaczniesz rozbrajać nie patrząc na mcoma to zacznie rozbrajać (przynajmniej mi wychodziło). BTW fajny patent, żeby sprawdzić czy nikt nas nie zachodzi.

PostNapisane: 3 maja 2012, 14:59 

No to n00bska kwestia ode mnie: na jakich mapkach, ich ustawieniach i trybach (czy rush, czy squad rush) najłatwiej dostać odznakę atak na MCOM? Chcę sobie medal nabić, a mi rzadko wpadają. Nie chcę też grać jak idiota, że wchodzę na serwer 1p start i rozwalam przekaźniki :D to oznaka lamerstwa, np. mój kumpel jeździł czołgiem od flagi do flagi na pustym servie :stupid:

No więc gdzie grać?

PostNapisane: 3 maja 2012, 15:32 

Kwestia mapki to według mnie sprawa drugorzędna i odpowiedziałbym Ci - zagraj z kumplem/kumplami, oczywiście wszyscy z mikrofonami. W "szturm" gram najrzadziej ale jak przez długi czas grając solo nie byłem w stanie zdobyć tej baretki (podkładałem ładunki ale nie byłem w stanie ich obronić aż do wybuchu), tak gdy zagrałem ściśle współpracując i porozumiewając się z kumplem to i kilka wreszcie zdobyłem.
Generalnie - im mniej graczy, tym łatwiej zdobyć barętkę "za atak" oraz im więcej graczy, tym łatwiej zdobyć baretkę "za obronę", logiczna prawidłowość :)
Swoją drogą - szturm mi się wydaje najbardziej nastawiony na komunikację głosową ze wszystkich trybów.

PostNapisane: 3 maja 2012, 15:52 

Nie ma nic bardziej irytującego na rushu niż granie w lamerskim teamie, gdzie każdy kampi 100 metrów od M-COMa który trzeba rozbroić - i strzela radośnie do obrońców. Szkoda tylko, że ty jesteś jedyną osobą biegnącą to tego M-COMa. Nawet jeśli uda ci się dobiec i uzbroić - wpada do ciebie kilku obrońców i nie jesteś w stanie nic zrobić. Dlaczego? A bo te patafiany z twojego teamu zamiast osłaniać cię gdy uzbrajasz i bronić samego M-COMa, wolą kampić 100 metrów dalej i zdejmować(lub próbować zdejmować) obrońców z innej części mapy. Szkoda tylko, że uzbrojonego przekaźnika nie są w stanie osłonić.

Drużyna przegrywa, a ja mam nadzwyczaj lamerskie staty - z racji tego że sam jeden biegnę przekaźniki niszczyć.

Mój last

PostNapisane: 4 maja 2012, 12:27 

Antonio_@2 napisał(a):
Drużyna przegrywa, a ja mam nadzwyczaj lamerskie staty - z racji tego że sam jeden biegnę przekaźniki niszczyć.

Dlatego najlepiej wbić się do jakiejś grupy na TS'a i sprawa rozwiązana. Samotne granie może i jest dobre na początku, kiedy człowiek uczy się wszystkiego, ale potem staje się tylko powodem do frustracji. Zobacz sobie grupy/klany w tym temacie: http://forum.battlefield.pl/viewtopic.php?f=133&t=39173 i coś sobie wybierz. A jak nie będzie Ci pasować, to szukaj dalej :)

BF3 to gierka nastawiona bardzo na kooperację, za bieganie w drużynie generalnie dostaje się więcej punktów, mniej się ginie, a przede wszystkim jest więcej zabawy i wychodzą bardzo fajne sytuacje :)

PostNapisane: 4 maja 2012, 15:03 

@up: Należę właśnie do naszego forumowego FBPL, ale wczoraj jakoś grałem samotnie na rushu kilka razy, bo inni grali na mapce, na którą zwyczajnie nie miałem ochoty(Kaspijka na CQL).

Mój last

PostNapisane: 12 maja 2012, 20:55 

Cześć, co tak właściwie daje lepsza taśma w helikopterach zwiadowczych? Imo możemy dłużej strzelać, a według Symthica skraca czas przeładowania. Mam zwidy czy rzeczywiście zwiększa się czas strzelania do nagrzania karabinów?

PostNapisane: 12 maja 2012, 21:17 

W tym przypadku to to samo. Ciężko to wytłumaczyć ale w tym wypadku szybszy reload oznacza dłuższy ciągły ogień.

PostNapisane: 12 maja 2012, 21:57 

Jak się przegrzeją to szybciej się chłodzą, tyle o tym i jest to bezwartościowe.

PostNapisane: 12 maja 2012, 22:14 

Czy do medalu za 20 godzin w czołgach liczy się także czas spędzony w pelotkach i BWP?

Mój last

PostNapisane: 12 maja 2012, 22:19 

T90A i M1A2 Abrams tylko się wliczają.

PostNapisane: 12 maja 2012, 22:34 

Zwirbaum napisał(a):
T90A i M1A2 Abrams tylko się wliczają.

W BF3 jest T90 MBT (nie karkandowskie) i T90A (karkandowskie) no i ukochany M1 Abrams (bo taka nazwa widnieje w grze), każdy powinien być liczony, czołg to czołg.

Antonio_@2 napisał(a):
Czy do medalu za 20 godzin w czołgach liczy się także czas spędzony w pelotkach i BWP?

Przeca chyba są osobne medale dla AA i IFV D:

PostNapisane: 12 maja 2012, 22:41 

Ale w grze masz tylko właśnie T90A i M1 bodajże właśnie A2. MBT to oznaczenie skrótowe na Main Battle Tank. Więc T90MBT to nic innego jako T90 Czołg :P. W każdym razie zliczają się wcześniej wspomniane T90A i M1 Abramsy. BMP, LAV, BTR itd. nie wliczają się do medalu. Medalu na IFV (Infantry Fighting Vehicle) i AA nie ma.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 750 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 50  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2