Teraz jest 28 lis 2020, 22:31

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 13 sie 2012, 21:46 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 lip 2012, 07:38
Posty: 18
Lokalizacja: Tarnów
Nie wiem czy wiesz ale aby zastosowane były zmiany w AF, Texture, Mesh(siatka) i dekoracji terenu to trzeba grę zrestartować :D A z AF widać ogromną różnicę - zobacz na podłogę po ustawieniu x1 i x16. Na dalszym planie bardzo widoczna różnica :P


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 sie 2012, 22:08 
Offline

Dołączył(a): 16 cze 2012, 19:19
Posty: 35
To ze restart trzeba to wiem xD
Ale jednak mzoe slepy jestem zbyt duzej roznicy nie widze prz x1 a x4 np


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 sie 2012, 09:50 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 kwi 2010, 19:13
Posty: 459
Lokalizacja: DolnyŚląsk
Ile wziąłeś ramu gkwiatkowski817?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 sie 2012, 10:27 
Offline

Dołączył(a): 16 cze 2012, 19:19
Posty: 35
8gb wiecej mi nie bylo na razie potrzebne. Zastanawiam się jednak nad przeinstalowaniem windy na nowo po ten caly bloatware od intela i lenovo zajmuje wraz z systemem 2gb w pamieci.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 sie 2012, 10:47 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 kwi 2010, 19:13
Posty: 459
Lokalizacja: DolnyŚląsk
adrianpop16 napisał(a):
gkwiatkowski817 mam prośbę. Włącz frapsa ( nagrywanie ) i powiedz ile masz klatek na:
-wszystko na low
-mapa back to karkad, tryb duży podbój i najazd, 64 graczy
-mapa back to karkad, tryb duży podbój i najazd, 32 graczy


Mógłbyś to sprawdzić?? Byłbym wdzięczny. Frapsa pobierzesz stąd http://www.dobreprogramy.pl/Fraps,Progr ... 12500.html

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 sie 2012, 10:48 
Offline

Dołączył(a): 16 cze 2012, 19:19
Posty: 35
Sprawdze za pare godzin jak projekt ukoncze do roboty. Nie martw sie nie zapomnialem.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 sie 2012, 10:51 
Offline

Dołączył(a): 16 cze 2012, 19:19
Posty: 35
B2K ci nie sprawdze. Jedynie Caspiana moge bo premium bede mial za pare dni jak kase zdobedę.

(sorry za double post ale sie zapomnialem a nie wiem jak usunac posta)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 sie 2012, 12:53 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 kwi 2010, 19:13
Posty: 459
Lokalizacja: DolnyŚląsk
To weź wbij na caspiana i takie same kryteria jak podałem:
-duży podbój
-wszystko low i powyłączane
-64 i 32 graczy
- z włączonym nagrywaniem ( fraps )

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 sie 2012, 15:01 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 3 maja 2010, 02:46
Posty: 551
Ale co tu sprawdzać? Na low będzie 60 klatek może z minimalnymi spadkami czasem


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 sie 2012, 15:22 
Offline

Dołączył(a): 16 cze 2012, 19:19
Posty: 35
Jakbyś zgadł.
Uruchomiłem na caspianie 64(na serverze było pełno) low wszystko i nagrywanie w 30 klatkach bo tylko tyle jutube pokazuje w przegladarce.
Minimum 64 fps max 70-80
Sprobowałem na all high ustawieniach i najniższe bylo 40 fps najwyzsze 59.

Myślę ze satysfakcjonujace wyniki jak na laptop xD

Nigdy nie nagrywałem filmow z kompa jednaze jak zobaczylem ze 30 sekundowy filmik w natywnej rozdzalce ma 700-800 mb to nie chce wiedziec ile zajmuje filmik 30 min w stylu RockAlone2k.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 sie 2012, 15:38 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 kwi 2010, 19:13
Posty: 459
Lokalizacja: DolnyŚląsk
gkwiatkowski817 napisał(a):
Sprobowałem na all high ustawieniach i najniższe bylo 40 fps najwyzsze 59.



Ale miałeś włączone nagrywanie wtedy??

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 sie 2012, 15:56 
Offline

Dołączył(a): 16 cze 2012, 19:19
Posty: 35
Tak. Przez 30 sekund frapsowe.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 sie 2012, 16:12 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 kwi 2010, 19:13
Posty: 459
Lokalizacja: DolnyŚląsk
W takim razie biorę tego lapka. Dzięki za testy.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 sie 2012, 16:18 
Offline

Dołączył(a): 16 cze 2012, 19:19
Posty: 35
Hmm teraz wlaczylem nagrywanie podczas maxa i mialem 25 - 35 fpsow.
Nie rozumiem tego.

Ogolnie z techniczynch wskazowek do lapka to kupilem go bez systemu i mialem pewne problemy z jego zainstalowaniem. Nie wykrywało sterow z plyty cd/dvd. Ale wgralem te stery przez "Napraw System" i pozniej dos, przed nacisnieciem przycisku instalacji win7.
Instalka win8 bety ruszyla bezproblemowo jednak xD (i ten system zaraz skasowałem gdy sie dowiedzialem ze pelna wersja win 8 ma byc w pazdzierniku wiec wtedy zainstaluje)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 sie 2012, 21:09 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 kwi 2010, 19:13
Posty: 459
Lokalizacja: DolnyŚląsk
gkwiatkowski817 napisał(a):
Hmm teraz wlaczylem nagrywanie podczas maxa i mialem 25 - 35 fpsow.
Nie rozumiem tego.



Pewnie jakiś widoczek lub zadyma była.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL