Teraz jest 15 lis 2024, 20:39

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 24 sie 2012, 16:25 

Witam

Z takimi grami online mam pierwszy raz do czynienia,faq o origin,battlelog nic mi nie rozjasnilo.Prosze o pomoc

Mam taki oto kupon na gre,tylko tego wszystkiego nie rozumiem co mam dalej robic :stupid:
http://obrazki.elektroda.net/93_1345817565.jpg
Czy to jest kod tylko na sciagniecie gry,czy zalozenie konta do gry internetowej,czy moze na tamtej stronce dostane kod po wpisaniu tego kodu.
Nad bialym polem z kodem jest napis: This code allows the recipient to download one copy of the full version of Battlefield3* http://www.GeForce.com/getBF3

Wchodze na ta strone ,wybieram Polska i pojawiaja mi sie pola odnosnie emaila,nazwiska daty urodzenia i wybor kraju (ale Polski tam nie ma) -kupon pochodzi z normalnego polskiego sklepu internetowego dodawany do karty graficznej.

Moze mi ktos wytlumaczyc na co ten kod dokladnie jest i co mam zrobic(nie chce niczego zepsuc)

Pozdrawiam
Pixi

Ostatnio edytowano 25 sie 2012, 07:33 przez Sokar44, łącznie edytowano 1 raz
Zmiana wielkości obrazak

PostNapisane: 24 sie 2012, 16:49 

Mnie to wygląda na najnormalniejszy w świecie klucz do gry, w tym przypadku BF3. Tak więc po kolei:
1. Zakładasz konto Origin (podaj prawdziwe dane włącznie z datą urodzenia, a jeśli nie chcesz to przynajmniej takie, które będziesz pamiętał nawet jak Cie w środku nocy wiadrem zimnej wody obudzą) :)
2. Przez "Dodaj grę" w Originie i wpisując ten kod nabywasz swoją wersję BF3
3. Potem logujesz się na konto Battleloga (tymi samymi danymi co w przypadku Origina) i grasz.
Oczywiście po tym jak Ci się ściągnie gużo gigabajtów patchy, wszystko zrobisz dobrze, masz odpowiednio mocny komputer i spełniasz pozostałe techniczne wymagania :)

Edit:
Aha, jak nie masz 18 lat to prawdziwej dany urodzenia nie podawaj, dodaj sobie odpowiednią ilość :D

PostNapisane: 24 sie 2012, 18:06 

Dziekuje bardzo

to bedzie wersja polska?

Jeszcze mam jeden taki maly dylemat,klucz zostal mi przyznany w ramach "przeprosin" przez sklep komputerowy z ktorym byly przeboje i awantury podczas zakupu sprzetu (niestety trzeba bylo sie drzec do telefonu i to dosc mocno :| )
Kupon nie byl jakos zapakowany czy zaplombowany,zostal mi wreczony(dzisiaj) do reki "z wielkiej łaski".
Troche sie obawiam czy mnie nie sfrajerowali,jesli beda klopoty z rejestracja(klucz okaze sie wykorzystany) czy mozna sprawdzic kiedy byl zarejestrowany,na kogo i skad byla rejestracja?

pozdrawiam

Pixi

PostNapisane: 24 sie 2012, 18:15 

Pixi nie będziesz miał możliwości sprawdzenia takich informacji, ochrona danych osobowych itd. Co zresztą słuszne i zrozumiałe.
Widzę na tym kuponie "PEGI" więc to pewnie wersja europejska/unijna gry, a co za tym idzie język polski powinien być dostępny.
Najlepiej po prostu zainstaluj grę i wszystkiego się dowiesz w trakcie. Czy może wypytujesz tak szczególowe bo chcesz kupon sprzedać? :)

PostNapisane: 24 sie 2012, 18:16 

Jak jest wykorzystany to idziesz na Live Chat EA i przedstawiasz im sytuację, dostajesz nowy klucz a stary najpewniej zostanie zablokowany :D

Strefa czasowa: UTC + 2