Teraz jest 20 lis 2024, 01:20

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 29 sie 2012, 09:25 

Cześć, problem nie dotyczy samego Battlefielda tylko pieprzonego Origina.

Kupiłem grę, wszystko cacy, instaluję. Następnie rejestracja na Origin. Wszystko robię jak KARZĄ, jest w porządku. Potem pobieranie 16GB BF'a i w końcu, gdy już się wszystko zrobiło, z nadzieją że będę mógł grać, klikam na przycisk "graj". Hmm, pojawiło się jakieś okienko, spoko. "Aktywuj grę, podaj e-mail i hasło". No i tu się zaczął walec wiedeński... Podaję ciągle dobry e-mail, dobre hasło - du*a. Ciągle dziadostwo mówi mi że e-mail jest zły. Kombinuję, kombinuję, wpisuje e-mail wielkimi literami, zmieniam hasło na EA. Jest! Ale zaraz... "Nie można aktywować Battlefield 3 na tym komputerze za pomocą wybranego konta Origin. Odszukaj klucz aktywacyjny i aktywuj swoją grę za pomocą swojego konta Origin". Domyśliłem się o co chodzi. Może to jest idiotyczne, ale przy zmianie hasła na samym końcu (na EA) nie wpisałem swoje ID Origin. Dlaczego? Tu jest sedno sprawy. To dziadostwo mówi mi, że taki użytkownik nie istnieje, po prostu - nie mam konta. Kolega próbował mnie także dodać do przyjaciół i nic - pokazywało mu, że ktoś taki nie istnieje. I teraz pytanie, miał ktoś podobny problem z tym tym czymś? Mam nadzieję że nie wydrapię sobie oczu...

PostNapisane: 29 sie 2012, 12:54 

Witam

Nie mam dobrych wiadomości kolego niestety. Przeszedłem dokładnie podaną przez ciebie drogę. Wpisuję np: email i dostaję odpowiedź email nie istnieje więc klikam link odzyskiwanie hasła które ea games czy origin przysyłają dokładnie na podany email który według ich nie istnieje idiotyczne. Wpisuję ID do ea i origina otrzymuję info że id nie istnieje po czym na emaila dostaję link pomocy do odzyskania konta niestety nie aktywny po kliknięciu wyrzuca serwer info że są problemy techniczne. Rozwiązanie problemu: wysłałem ankietę w pomocy ea games a dokładnym opisem sytuacji odesłali info z numerem sprawy i że trzeba czekać w sprawie odzyskania konta. Czekałem 2 tygodnie dostałem odpowiedź że nie mogą dostarczyć informacji na temat odtworzenia konta bo nie mogą zweryfikować czy ja to ja czy może ktoś inny który się podszywa z zamiarem kradzieży konta. No i klapa po całości w zasadzie odtworzenie konta w chwili reinstalacji systemu lub zagubienia jest praktycznie nie możliwe. Rozwiązanie problemu 2: No niestety byłem zmuszony zakupić po raz drugi grę.
Origin zawsze był dziadowski niedorobiony od chwili zakupu były problemy czyli od listopada 2011.

PostNapisane: 29 sie 2012, 19:00 

Ech, no to szczerze mówiąc, faktycznie mnie nie pocieszyłeś. Chociaż już wiem, że nie ja jedyny mam taki problem. Może wypowie się ktoś jeszcze, jeśli wie o co chodzi z tym "tym tym".

PostNapisane: 30 sie 2012, 09:15 

Jeśli konto założyłeś na wiek poniżej 16 lat to musisz zrobić to co ja zrobiłem. Były te same objawy :).

Tu masz link:

viewtopic.php?f=133&t=44565

PostNapisane: 31 sie 2012, 20:40 

witam

dzięki z zainteresowanie i link ale co takiego zrobiłeś tak dla ciekawości.

PostNapisane: 1 wrz 2012, 01:35 

kozyyy napisał(a):
witam

Da fak

PostNapisane: 1 wrz 2012, 08:24 

Cytuj:
witam

Jakbyś przeczytał cały temat to masz tam rozwiązanie.

Cytuj:
Okej wszystko poszło bez problemu. Zadzwoniłem do pana koło 9.20 i odebrał po 15 sek czekania. Powiedziałem że pomyliłem się przy wybieraniu roku że przeskoczyło mi rok mniej bo zakładałem konto na szybko i zrozumiał to bez problemu. Powiedział że mam podać ID konta, e-mail, i 4 ostatnie literki kodu gry. Podałem wszystko i powiedział że to konto zostaje wyłączone ,a on mi podał nowy klucz dzięki któremu założyłem nowe konto. Co więcej powiedział mi żebym założył konto na +18 lat wtedy nie będzie już żadnych problemów z graniem online. Był uprzejmy i wszystko wytłumaczył. Założyłem konto wklepałem podany kod i wszystko śmiga.

Jeżeli komuś to by pomogło to się cieszę i podaje numer na jaki dzwoniłem do pomocy technicznej:

223970840

Nigdy nie mówcie że czegoś nie można zajęło to 4 min rozmowy. Wszystko zrobił na miejscu.

PostNapisane: 1 wrz 2012, 14:10 

Dobra, poleciałem na łatwiznę, panowie wymienili grę bez problemu :P Teraz jedynie co mnie czasem dobija, to to, że gra czasem się sama wyłącza... Dobra, dzięki przynajmniej za wyjaśnienie. Czołem.

PostNapisane: 1 wrz 2012, 14:50 

@UP to zaktualizuj sterowniki do karty graf.

Strefa czasowa: UTC + 2