Teraz jest 4 mar 2025, 07:52

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 15 wrz 2012, 16:24 

Siemanko czy jest jakiś sposób na pozbycie się tego niebieskiego filtra z gry? Tu macie porównanie: http://cdn.overclock.net/9/94/9496f5d0_bf3-alpha47.jpeg
Słyszałem coś że ludzie grzebali w sterownikach od kart graficznych ale nie jest to nigdzie wytłumaczone co i jak. Może ktoś z Was poradził sobie z tym?

PostNapisane: 15 wrz 2012, 16:29 

W google bylo

http://battlelog.battlefield.com/bf3/fo ... 167066453/

PostNapisane: 15 wrz 2012, 16:30 

W Nvidii jest to Vibrance (cyfrowa poświata), trochę pomaga, dla pełni efektu jednak warto capnąć jeszcze kontrast i jasność, ba, osobno balansy dla każdego z kolorów.
Najprościej jest użyć FXAA Injectora ale sprawa z nim i PB nie jest wciąż do końca wyjaśniona.

PostNapisane: 15 wrz 2012, 16:56 

Mofixil napisał(a):
W Nvidii jest to Vibrance (cyfrowa poświata), trochę pomaga, dla pełni efektu jednak warto capnąć jeszcze kontrast i jasność, ba, osobno balansy dla każdego z kolorów.
Najprościej jest użyć FXAA Injectora ale sprawa z nim i PB nie jest wciąż do końca wyjaśniona.

FXAA (obecnie w wersji 1.25 bo 1.3 nie przypadła mi do gustu) używam od dnia jego wyjścia i do tej pory nie uznałem ani jednego kicka za ten mod/addon do BF'a.
Co prawda FXAA ujmuje momentami nawet sporo fps'ów ale jeśli ktoś ma bynajmniej średniaka w klasie PC to IMO warto używać tego dodatku -zero ingerencji w pliki BF'a.

PostNapisane: 15 wrz 2012, 17:47 

Mazza napisał(a):
bynajmniej

bynajmniej to nie przynajmniej. Ile jeszcze osób będzie pisać takie bzdury na forach?

http://bynajmniej.pl/bynajmniej-to-nie-przynajmniej

PostNapisane: 16 wrz 2012, 23:53 

Na screenach wygląda nieźle, sam spróbowałem, na metrze też fajnie ale jak włączyłem pustynie to już było okropnie kolorowo, cukierkowo wręcz. Podziękuje zostanę przy niebieskim filtrze :) Chociaż to kwestia ustawienia pod siebie, można dużo realniejsze kolory osiągnąć pewnie.

PostNapisane: 17 wrz 2012, 11:10 

Zwykłe smaa zainstaluj to dodaje tylko sam efekt AA http://mrhaandi.blogspot.com/p/injectsmaa.html

PostNapisane: 29 wrz 2012, 19:13 

Hmmm a czy da się jakoś legalnie zmniejszyć promienie słoneczne?

PostNapisane: 29 wrz 2012, 20:26 

Hmmm a czy da się jakoś legalnie zmniejszyć promienie słoneczne?

nie wiem jak z tym ale słyszałem ,że Dice planuje zmiane z "ognista burza" na "siarczyste zimno" ale to dopiero plany. pustynny cieżki klimat ma zastąpić arktyczne powietrze ze Skandynawii i na teren który dobrze nam jest znany wraz z wyżem ma przyjść plejstoceńskie zlodowacenie.Oczywiscie to tylko koncepcja bo z tego co wyczytałem na razie Dice planuje obniżenie temperatury i rozrzedzenia powietrza by żołnierze oddychali swobodniej i łatwiej. Z tego co już wiemy klasa mechanika jest zbugowana.Tutaj najmniejsza wydajnośc z racji takiej ,że żołnierz nosi cieżkie sprzęty.Podobno ma powstać dodatkowy slot w którego miejsce można będzie wybrać nowy dodatek "INHALATOR".U większości miechaników wykryto kłopoty z oddychaniem w ciężkim terenie. straszne podejrzenie Astmy po stronie USA. Wszystko zapewne zostanie poprawione z następnym Patchem. Klimat sie ociepla,dziura ozonowa rośnie wiec nastawiaj sie na coraz mocniejsze promienie słoneczne. Dodam , że na słońcu coraz więcej rozbłysków wiec na razie proponuję gre w okularach z filtrem przeciwsłonecznym a w samej grze pozostanie Ci wybrać IRNV. na aktualizacje ze strony Dice pewnie będziesz musiał jeszcze poczekać.

pozdrawiam GORĄCO!!!!

PostNapisane: 30 wrz 2012, 18:08 

Nie wiem czemu, ale mi Niebieski Filtr się podoba :0
Dodaje "epickości" grze i się wydaje że grafika jest niepowtarzalna.

PostNapisane: 11 paź 2012, 08:25 

Ja może wrócę do tematu FXAA Injectora. Na Battlelogu DICE bredzi znowu o walce z cziterami i zapowiada banowanie za jakiekolwiek ingerencje w pliki gry. I tu pytanie do oblatanych w temacie:
Czy jest się czym przejmować? Do tej pory bany za FXAA to był taki trochę urban legend...

PostNapisane: 11 paź 2012, 15:52 

A jak ma niby Dice kogoś zbanować za to?tylko PB skanuje pliki a oni już kiedyś twierdzili że za fxaa nie będą banować,nie wiem jak za te tweaki od kolorów

PostNapisane: 11 paź 2012, 16:32 

MK napisał(a):
A jak ma niby Dice kogoś zbanować za to?tylko PB skanuje pliki a oni już kiedyś twierdzili że za fxaa nie będą banować,nie wiem jak za te tweaki od kolorów

Ta modyfikacja kolorów podmienia kilka plików w BF3...
A DICE zamiast stworzyć system nie wpuszczający na serwer bo MD5 mapy się nie zgadza woli rozdawać bany za pomocą niedziałającego PB, lol.

PostNapisane: 22 paź 2012, 16:25 

http://mp1st.com/2012/10/19/upcoming-ba ... r-grading/

NIE WSZYSTKO STRACONE!

PostNapisane: 24 paź 2012, 13:31 

Jaaaasne

http://www.cdaction.pl/news-29451/battlefield-3-opcji-podkolorowania-grafiki-jednak-nie-bedzie-ej-dice-o-co-wam-chodzi.html

To żeśmy dostali możliwość podkolorowania.

BTW
Patrzcie co znalazłem, lol
Obrazek

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2