Teraz jest 5 mar 2025, 20:06

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 8 paź 2012, 21:13 

Witam, jestem tu nowy więc uprzejmie proszę o wyrozumiałość. Zakupiłem oryginalną kopię BF3 PREMIUM EDITION, podczas instalacji na Origin wszystko idzie pięknie i gładko ale pod koniec instalacji kiedy jest 100% nagle wywala błąd: BŁĄD ODCZYTU PŁYTY: Podczas odczytu płyty wystąpił błąd. Spróbuj wyczyścić płytę i ponowić próbę instalacji. Jeśli problem nie ustąpi, pobierz grę ze swojej biblioteki gier.
Fajnie, mam pobierać 17GB co przy moim necie zajmie mi jakieś 10h :)
Dodam że napęd mam DVD/Blue-Ray.
Sprzęt też mam dobry, brat miał dokładnie ten sam problem. Macie jakieś porady? Gdzieś czytałem że można to naprawić klikając PPM na grafikę BF3 w Origin i "Napraw instalację" czy coś takiego, u mnie takiej opcji nie ma.
Jeśli ktoś spotkał się z takim problemem i w jakiś sposób go rozwiązał (bez konieczności pobierania gry) to proszę o pomoc.
Pozdrawiam!

PostNapisane: 8 paź 2012, 21:36 

Myślę że manewr zainstalowania gry z płyty i zatrzymania tego przy 98%, skopiowania/zmiana nazwy folderu BF3, anulowania instalacji i wklejenie/zmiany nazwy na poprzednią po czym potraktowanie tego naprawą może zadziałać.
Albo zostaw pobieranie i do roboty idź czy cuś.

Możesz też skopiować zawartość płyt na HDD i z tego zainstalować lub zamontować w wirtualnych napędach, nie powinien się wtedy pruć o błąd odczytu.

PostNapisane: 8 paź 2012, 23:37 

Zrobiłem jak doradziłeś, stworzyłem obrazy płyt ale to nie pomogło bo problem nadal ten sam, pozostaje mi jedynie ściągnąć grę, całą noc powinno wystarczyć :p
Dziwi mnie jedynie fakt że u brata to samo chodź on miał swoją kopię gry, także oryginalną.

PostNapisane: 9 paź 2012, 13:39 

damian1400 napisał(a):
Zrobiłem jak doradziłeś, stworzyłem obrazy płyt ale to nie pomogło bo problem nadal ten sam, pozostaje mi jedynie ściągnąć grę, całą noc powinno wystarczyć :p

Próbowałeś chociaż pierwszej metody z zawieszeniem, skopiowaniem, anulowaniem i wklejeniem zainstalowanej części gry i naprawieniem tego z poziomu Origin czy niewystarczająco wyraźnie to opisałem?

PostNapisane: 9 paź 2012, 16:28 

Nie nie robiłem tak, ale problem rozwiązałem, gra pobierała się całą noc i dzisiaj już gram, jeszcze tylko jedno pytanie, czy na Battlelogu na jednym koncie można stworzyć jeszcze jeden profil tak aby np. brat mógł grać na tym kodzie który ja wpisałem ale na własnym profilu aby miał własne staty?

PostNapisane: 9 paź 2012, 16:41 

Jeden wojak na jedno konto i jedną platformę.

PostNapisane: 9 paź 2012, 16:43 

Spoko, to tyle, dzięki ;)

Strefa czasowa: UTC + 2