Teraz jest 24 lis 2024, 22:22

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: 19 paź 2012, 09:52 

To, że działa znaczy tyle, że gra się uruchamia i już nie wywala, tak? No to fajnie, że aktualizacja sterowników pomogła (co zresztą na samym początku powinieneś zrobić) :P ale z tym "płynnie" to chyba przesadziłeś bo dla wielu jest to stałe 60 FPS, innym ze 35-40 wystarcza, a Ty jak masz średnio ze 25 na najmniejszych serwerach to maks. Zgadza się?
Pytam dla celów naukowych :)

PostNapisane: 21 paź 2012, 05:22 

Cóż maks to 30 fps na serverze gdzie jest 32 graczy ale nie wiem czemu czasem spada mi nawet do 6 fps :/ wiadomo sprzęt swoje i niczym bym się nie martwił gdyby nie to że w call of duty 4 mam to samo a nikt mi nie wmówi ze do CoD 4 mam za słaby sprzęt... chociaż może to kwestia temperatury bydlak ostatnio mi wyświetlił 93 stopnie na Procku i 92 stopnie na karcie graficznej co mi się nie podoba

a wracając do tematu płynnie miałem na myśli że jak na ten stary złom na którym gram to nawet ładnie chodzi spodziewałem się 15 fps a zazwyczaj poza spadkami jest 20-30 fps czyli i tak do dupy ale kogoś ubić się da :D

a jeśli chodzi o ubijanie no to muszę przyznać że od dawna nie dostałem tak w dupę jak w bf 3 :D Grałem głównie w serie CoD i gubię się trochę bo jak wiadomo te 2 serie różnią się między sobą ale z każdym pociskiem w tyłku czegoś się uczę :D

PostNapisane: 21 paź 2012, 09:50 
Spamer!

Silnik COD4'a jest strasznie archetypowy względem Frostbite 2 w BF3 :) Możesz spróbować rozebrać lapka i przeczyścić go jak się da, tylko czy warto?
#tip: ustaw grafikę na low i rozdzielczość natywną, będzie Ci się grało najlepiej + najwięcej będziesz widział, co pewnie wiesz z Coda :)

#5000. post i "spamer!" :lol: |czekałem od początku(:
kliknij i zarejestruj się -15% opłat transak. na najlepszej giełdzie kryptowalut

PostNapisane: 21 paź 2012, 10:25 

Zmianę grafiki już próbowałem i niestety bez skutku.

Najdziwniejsze ze to się dzieje od jakiegoś czasu bo kiedyś chodziło pięknie ping niby jest w porządku i nie wiem czy to wina dostawcy internetu czy może tego sprzętu bo się przegrzewa.

na Bf 3 i na CoD 4 działa ładnie a po chwili zaczyna się zacinać potem znowu ładnie potem znowu zaczyna się zacinać i tak aż można dostać nerwicy :/

Jakoś w lutym mam zamiar kupić porządną stacjonarkę mam nadzieje że już wtedy nie będę miał z niczym problemu :)

PostNapisane: 22 paź 2012, 14:31 

Duch1141 napisał(a):
Cóż maks to 30 fps na serverze gdzie jest 32 graczy ale nie wiem czemu czasem spada mi nawet do 6 fps :/

Wałkujemy to od tak dawna, że czasami nie mam już siły się powtarzać. Winnym tak drastycznych spadków FPS w BFie jest dwurdzeniowy procesor i nie przeskoczy się tego wkładając nawet najwydajniejszą kartę graficzną za 2 tysiące złotych. BF3 potrzebuje minimum 3 fizycznych rdzeniu na procesorze by móc jako tako komfortowo grać.
Oczywiście wysokie temparatury laptopa swoje 3 grosze też dokładają, to normalne, że jak coś się grzeje to jego wydajność spada. I właśnie wysokie temperatury są odpowiedzialne za spadki FPS w CoDzie. Bo w BF3 i tak byś je miał nawet jakby latop miał 20 stopni C w stresie :)

PostNapisane: 23 paź 2012, 12:58 

Huzar nie denerwuj się :D

Wiem że do bf 3 komp jest za słaby i przez co są spadki w bf 3 w lutym mam zamiar zainwestować z 2500 jakoś w porządnego kompa bo wnerwiająca jest sytuacja gdzie już mam kogoś rozwalić a tu 3-5 fps xDD

Najbardziej wnerwia mnie to że nawet w CoD nie idzie normalnie zagrać bo spadek fps a nie mam teraz kasy na przeczyszczenie tego grata a boje się rozebrać laptopa bo nigdy się ich nie tykałem xD

PostNapisane: 5 lis 2012, 01:09 

Rozwiązaniem problemu jest kupno karty dźwiękowej np Creative i problem znika :)

PostNapisane: 30 lis 2012, 08:41 

Witam.

Mam ten sam problem co założyciel tematu.

Moje PC:
-i5-650
-GTX 560
-MSI H55M-E23
-OCZ ZS 550W
-4GB DDR3 1333MHz

I mój problem jest w tym,że : Grając od lutego do zeszłego tygodnia Bf3 działał normalnie bez żadnych zwiech. Teraz gdy w zeszłym tygodniu zrobiłem formata to zainstalowałem sterowniki, Bf3 itp. Włączyłem mapę Szczyt Demawendu i po ok. 5 min. gra się zawiesiła i z głośników słychać było buczenie. Komp się tak zawiesił, że nawet go nie mogłem wyłączyć :/. Jedynie przycisk z tyłu obudowy pomógł.
Dodam, że mam Windows 7 64-bit
Karta dźwiękowa: Zintegrowana .

Gra do samego formatu działał po formacie już tak nie do końca.
Czy jakiś sterowników zapomniałem wgrać?
Proszę o szybką pomoc :).

Pozdrawiam.

PostNapisane: 30 lis 2012, 12:32 

#UP
Niech system zassie aktualizacje

PostNapisane: 1 gru 2012, 11:55 

Zrobiłem aktualizacje systemu ale problem dalej się powtarza :/ . Czy ma ktoś inny pomysł co to może być ?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 2