Teraz jest 24 lis 2024, 22:20

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 178 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12
Autor Wiadomość
PostNapisane: 27 wrz 2012, 15:29 

Sokar44 napisał(a):
Ukatrupienie UAC to najbardziej kretyńska porada jaką słyszałem ostatnio. Nigdy nie wyłączaj UAC oraz nie ufaj osobom, które podsuwają ci tak niedorzeczne pomysły.

Jak ktoś jakkolwiek myśli i się nie szlaja po wszelkich zakamarkach internetu a na włączenie byle flasha czy skryptu na stronie musi osobiście pozwolić to UAC chyba nie jest wymagany, ja nie ufam żadnym windowsowskim wynalazkom.

PostNapisane: 27 wrz 2012, 15:35 
Moderator forum

To co robisz z własnym Windows, nas nie obchodzi i pamiętaj, nie musisz sie szlajać po podejrzanych stronach by złapać infekcję. Ba, nawet nie musisz mieć odpalonej przeglądarki.
UAC nie jest 100 % skuteczny ale pomaga blokować niechciane instalacje.

PostNapisane: 27 wrz 2012, 16:07 

Sokar44 napisał(a):
UAC nie jest 100 % skuteczny ale pomaga blokować niechciane instalacje.

Owszem, ale między zaletami UAC jak możliwość zablokowania instalacji syfu a wadami jak trucie dupy o pierdołę jest jednak jakaś granica.
Rozumiem że niektórzy chcą się zabezpieczyć na każdy możliwy sposób ale na windowsie nie ma takiej możliwości, wirus może się dostać na milion sposobów i nie zawsze podszywa się pod instalator czy próbuje się zainstalować, a czegoś takiego UAC raczej nie wykryje.
Umiejętność myślenia to największa broń przeciw infekcjom.
A jak ktoś koniecznie chce zaufać windowsowym tworom to proszę bardzo, skoro tego chcecie...

PostNapisane: 27 wrz 2012, 17:52 
Moderator forum

Mofixil napisał(a):
A jak ktoś koniecznie chce zaufać windowsowym tworom to proszę bardzo, skoro tego chcecie...

Zawsze możesz grać na konsoli lub na linuksie. Nie podawaj nigdy porad, które moga więcej przynieść szkody niz pożytku. Jedno klikniecie w komunikat UAC jest mniej pracochłonne i mniej kłopotliwe niż późniejsza walka z infekcjami.

Koniec OT

PostNapisane: 27 wrz 2012, 18:13 

Sokar44 napisał(a):
Zawsze możesz grać na konsoli lub na linuksie. Nie podawaj nigdy porad, które moga więcej przynieść szkody niz pożytku. Jedno klikniecie w komunikat UAC jest mniej pracochłonne i mniej kłopotliwe niż późniejsza walka z infekcjami.

Start OT.
Aż tak nisko nie upadnę by grać na konsoli, a gdy linux przejmie przynajmniej połowę rynku gier, przesiadam się.
Możliwe że nie miałem racji ale jednak człek się uczy na własnych czynach, mnie brak UAC nigdy nie powodował problemów, było zazwyczaj na odwrót.
Koniec OT.

PostNapisane: 2 paź 2012, 11:01 

Poradzilem Sobie z tym problemem, teraz mam kolejny. Co kazda mapke ktora zagram wywala mi blad "PunkBuster kicked player “xxx”(for 0 minutes)No Packet Flow" wie ktos jak temu zaradzic?

PostNapisane: 2 paź 2012, 14:14 

Tonus91 napisał(a):
Poradzilem Sobie z tym problemem, teraz mam kolejny. Co kazda mapke ktora zagram wywala mi blad "PunkBuster kicked player “xxx”(for 0 minutes)No Packet Flow" wie ktos jak temu zaradzic?

Podłącz kompa prosto do internetów bez switchy, routerów i innych fifirifi.

PostNapisane: 28 paź 2012, 23:06 

Witam mam wielki problem z battlefield 3 grałem cały rok i nic nie było zrobiłem sobie przerwę 1 miesiąc wchodzę na server a tam taki błąd i to na każdym Rozłączenie z grą: wyrzucił Cię PunkBuster. Podany powód: PunkBuster kicked player 'DaroLECH' (for 0 minutes) ... RESTRICTION: Service Communication Failure: PnkBstrB.exe driver failure (PnkBstrK.sys) ffab Nie wiem co mam robić od razu mówię że nie pomaga przeinstalowanie ani ręczne ściąganie punkbustera ani nie pomagają mi rozwiązania na tej stronie http://battlelog.battlefield.com/bf3/pl ... 860422228/ . Proszę o pomoc. Chciałbym jeszcze dodać że w usługach mam tylko pnkbstrA.exe natomiast nie mam pnkbstrB.exe i tak samo w panelu sterowania tam gdzie daje się zapory.

PostNapisane: 28 paź 2012, 23:44 
Moderator forum

Próbowałeś ?
viewtopic.php?f=152&t=40310

PostNapisane: 29 paź 2012, 15:14 

Niestety to nic nie dało dalej ten sam błąd wszystko działało aż do przedwczoraj nie wiem nie grałem miesiąc i błąd proszę naprawdę o pomoc.

PostNapisane: 29 paź 2012, 15:29 

A próbowałeś odinstalowania całej gry i PB, wyczyszczenia pozostałości w rejestrze i zainstalowania na nowo wszystkiego z płyty z grą?

PostNapisane: 29 paź 2012, 16:11 

Niestety tak...

PostNapisane: 30 paź 2012, 20:59 

Nareszcie po 5 godzinach batalii udało mi się :P Trzeba było przekopiować pnkbstrK.sys do dysku C / użytkownik/appdata/bf3/ i tam :D Temat do zamknięcia.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 178 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12

Strefa czasowa: UTC + 2