Siemka, kiedyś sporo grałem w tego bfa, a kilka dni temu pomyślałem sobie że pogram trochę w pay 4 win, a tak dla zabawy i ku mojemu zaskoczeniu widzę więcej cheaterów niż gdziekolwiek indziej. Może nie jest to tak że połowa serwera używa czitów, ale czasem trafiają się nawet 2-3 osoby na jedna drużynę, na takich mapach jak sharqi gdzie runda trwa kilkanaście minut wyciągają staty np. 60/5, dziś spotkałem się z przypadkiem gracza z niemiec. Capował moją flagę, miał około połowę HP. Wylosowałem dziś w daily draw FN para mini (czy jak się to zwie), więc kiepskiej broni nie miałem, zaczynam do gościa strzelać, a on strzelił 3 razy z pistoletu (oczywiście jakiegoś tam elite veteran pro gold itp.) i ja jestem martwy, a miałem pełne HP.
Później zabił mnie jeszcze kilka razy, oczywiście same heady, bo nie sądzę żeby pistolet czyli broń zapasowa była w stanie zabić mnie kilkoma strzałami w korpus, gdy ja również ostrzeliwuję przeciwnika. Gostek połowę rundy latał z pistoletem, drugą połowę z jakąs bronią (nie pamiętam nazwy ale też kosił na pare strzałów). W tej samej drużynie był jeszcze jakiś medyk który na 100% miał aimbota, grał jak leszcz, 0 myślenia 2 razy zaszedłem go od tyłu i zabiłem bez problemu, ale mimo to nabił sobie staty ponad 50/do mniej niż 10.
W następnej rundzie kolega z Niemiec napisał że nie będzie w tej rundzie grał i jego team przegra, tak też się stało - wygraliśmy, a gra była dużo przyjemniejsza gdy nie pada się co chwile od typa który ma oko sokoła i ładuje tylko w głowę.
Czy tylko ja tak mam? Czy ta gra na prawdę już spadła na psy? Bardzo długo grałem w BFa 2, a nie przypominam sobie żebym spotkał jakiegoś cheatera, za wyjątkiem osób które przenikają przez ściany i kampią w budynkach do których nie da się wejść.
Nie wiem jakie ta gra ma zabezpieczenia, ale z pewnością nie są dobre, skoro ludzie bezkarnie cheatują, ale w sumie to dużo z nich pewnie płaci za grę, więc idą twórcom na rękę i może dlatego przymykają oko, bo gdyby nagle zrobić porządne zabezpieczenia i ukrócić cheaty, to wszystkie pr0sy z aimbotami przestałyby być pr0sami i nie zapłaciliby już za grę.
Poza tym ta gra sprawia wrażenie jakby miała więcej bugów od bety, raz na jakiś czas jakieś dziwne zwiechy, skoki pingu (celuję i nagle strzelam w zupełnie inne miejsce a odrzut broni jest nienaturalny itp.) Później po becie spotkałem się z sytuacją gdzie o wygranej nie decydowały umiejętności, ale to kto ile zapłacił za broń, dodatki, nawet skille można kupić - i wtedy przestałem grać. Ale nigdy nie było tak źle jak jest teraz.
I nie wyolbrzymiam, potrafię ocenić czy ktoś jest dobrym graczem i ma dobry plan, czy jest po prostu niemyślącym typem który ściągnął aimbota i nawet mało ważne jaką ma broń jest już bogiem serwera, oczywiście jak ktoś nazwie go cheaterem to się oburza i mówi że po prostu ma skilla itp. Robi to bezkarnie, bo ta gra ma żałosne zabezpieczenia (o ile w ogóle jakieś ma) i nie ma żadnego systemu raportowania (sorry ale jak mam wchodzić na forum po każdej rozegranej grze i wysyłać screeny opisy itp. to ja dziękuje, gra ma być rozrywką, wchodzę, gram dla przyjemności i wychodzę, a nie gram i co chwilę się w%^&iam bo biegnę połowę mapy po to by dostać kulkę z pistoleciku i paść).
_________________ "Nigdy nie kłóć się z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, potem pokona doświadczeniem"
|