Teraz jest 21 kwi 2025, 22:26

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 96 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 23 sty 2004, 14:04 

A ja wiele nie pamiętam, jedynie to to że pierwsza gra ktrórą kojaże w którą "grałem" (czyli oglądałem jak tata gra) z tatą w Wolf3D (gdy było starcie z bossem to chowałem się pod stół :lol: ) na jakimś kompie (ale wiem że PC bo pamiętam DOS). Później pamiętam SimCity(1 czy 1000?). Pierwszą grę w którą grałem sam to była SimCity2000 (pamiętam jak chodziłem do leżącego gdzieś taty i pytałem co znaczą komentarze specjalistów).
Później była przeprowadzka do nowego domu i nowy komp. Piracki (wtedy tylko były piraty :oops: ) Red Alert1, Stonecośtam(ktoś pamięta, chodziłe się i rozwalałojakieś potwory z kosmosu?) i NFS2(przychodził do mnie kolega 2x tygodniowo i graliśmy na 2 przy podzielonym ekranie)i wiele innych których nie pamiętam. Później jeszcze był Red Alert2 (oryginalny :!: ) następnie jeszcze troche piratów i ostatni tylko oryginały kupuje. Teraz gram w bf-a i CoDa choć ten drugi szybko mi się nudzi.

P.S. jkby ktoś chciał zagrać w Wolfa3D http://www.gamers.org/pub/games/wolf3d/official/1wolf14.zip

Ostatnio edytowano 23 sty 2004, 14:14 przez Kaser, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 23 sty 2004, 14:08 

Hmmmm zx-spektrum 5 min wkrywanie sie obrazka ----Bruce lee ( JEDEN GRUBY DRUGI Z DZIDA)
Amiga---Moonstone 3 dyskietki (chyba) Panza kick boxing
pinball fantasies,cannon folder,elvira ( masakra dyskietkami ) oraz niesmiertelny mortal kombat ( lamacz joy-ow ).....Nie ma jak ranne wstawanie na gielde :D i czekanie jak male kuleczka w x-copy dojda do konca :wink: .....Albo error i pilowanie dyskietki....A pierwsza gra na pc to chyba test drive,dungon master ( czary i tym podobne ) ekstatica-Ja pamietam na maxa 8 dyskietek latalem do kumpa co sekunde bo zawsze jakas dyskietka byla do kitu.Z czasem technika poszla w gore i mozna bylo z twardzielem biegac do kumpla.to byly czasy :(

Tytuł:
PostNapisane: 23 sty 2004, 14:15 

Mayek napisał(a):
Ze strategii - Battle Isle i History Line. Pamietacie je?

Pewnie, że tak. Battle Isle grałem trochę, ale średnio się wciągnąłem. Za to w History Line zagrywałem się niemiłosiernie :) A Shadow President? To było dzieło. Dane CIA o każdym kraju świata, można było realizować co ci przyszło do głowy, sabotaże przemysłowe, zamachy na przywódców, finansowe wspieranie państw, powiększanie wpływów. Nie mówiąc o możliwości wystrzelenia 5000 głowic nuklearnych w dowolne państwo na świecie :)

A może większa klasyka? Kto pamięta:
-Niesamowity, genialny Wargame Construction Kit. Oprócz świetnych scenariuszy, można było robić właśne bitwy, w dowolnym okresie historycznym.
-Tiger in the Snow. Hardcore :)
-Storm Across Europe. Strasznie mnie wkurzało, że Niemcy zawsze musieli przegrać tą wojnę. Zwycięstwem po prostu było jak się utrzymałeś dłużej niż do 1945

Tytuł:
PostNapisane: 23 sty 2004, 14:19 

1985 - Pong
1992 - Ufo E.U.
2002 - Battlefield1942
2012 - ??? :idea:

Tytuł:
PostNapisane: 23 sty 2004, 14:20 

Trochę tego będzie...

Pierwsze okrzyki zachwytu: Pitfall, River Raid, Road Race, Jumbo Jet Pilot, Bruce Lee, Alley Cat, Mad Max (z radia przegrane), Tomahawk (rany, tam była wektorowa grafika!), Boulder Dash i parę innych.

To wszystko na Atari 800XL z "bursztynowym" monitorem (Grundig chyba) i stacją dysków (to już później, no bo co było robić, jak się Bruce Lee wczytywał circa 30 minut, a cała rodzina musiała chodzić na palcach i wstrzymywać oddech). Pamiętam, że doczekałem się jeszcze znakomitych polskich produkcji: Robbo, Misja czy Miecze Valdgira... i serio mówię, naprawdę niezłe były.

Wraz z XT (zero HDD, dwa napędy 5.25) przyszedł czas na takie rarytasy jak Prince, Prehistorik, Test Drive czy North & South. W tamtym okresie szarpneliśmy się z bratem na pierwszy oryginał (wydane przez IPS Chuck Yeager's Advanced Flight Trainer - dorzucali kasetę magnetofonową z nagranymi instrukcjami imć Yeagera, trzymam ciągle na stryszku), a potem były jeszcze SU-25 Sturmovik, Chuck Yeager's Air Combat i Legend of Faerghail (takie ubożuchne graficznie RPG). Długośmy tego rzęcha trzymali (XT, znaczy się) i szlag mnie powolutku trafiał, gdy widziałem u kumpli Another World czy Wing Commandery (BTW: synteza mowy w intrze WC2 - natychmiastowy opad szczęki).

Absolutny EVERGREEN to się pojawił dopiero w 93. Mieliśmy wówczas 486SX, a IPS wydało Privateera! Uzbierałem kasę (590 tysięcy złotych, hehe), pojechałem na Okrężną, gierkę zakupiłem, potem dwa dni grzebania w configu i autoexecu (wymagane blisko 600kb konwencjonalnej, a jeszcze trzeba smartdrive'a wrzucić, bo inaczej się wlecze, kto dziś o tym myśli?). Warto było, Privateera skończyłem x4 (w tym dwa razy z mission packiem Righteous Fire), zepsułem przy nim myszę i przepaliłem monitor (i Bogu dzięki, bo rodzice zgodzili się wreszcie kupić kolorowy...). Pamiętam też, że zajmował ok. 20mb czyli 1/6 twardziela.

Kurna, stary jestem.
Koniec tych klechd i bajęd.

Tytuł:
PostNapisane: 23 sty 2004, 14:20 

Kaser napisał(a):
....APóźniej jeszcze był Red Alert2 (oryginalny :!: )...]

ja mam oryginalnego zagrami kiedy na sebie jezeli jeszcze go masz?

Tytuł:
PostNapisane: 23 sty 2004, 14:21 
Moderator forum

Pamietam te giery Pancho... Prawie tekstowki, ale fakt, miodne to byly :)
Fakt, History Line mialo lepszy klimat, taki bardziej... przyziemny (traktowalo o I W.S.).
Zapomnialem wspomniec o paru polskich gierkach ktore zatrzasly swiatem Atari - Robbo, Electrobody i Mozgprocesor. W Robbo chyba gral kazdy :D
Byla jeszcze jedna taka gra podobna do tej Shadow President. Budowalo sie glowice nuklearne i celowalo w rozne kraje rozna iloscia megaton. Cos "Nuclear..." Pamieta ktos dokladniej?

Tytuł:
PostNapisane: 23 sty 2004, 14:26 

Tiger napisał(a):
Ta ja grałem w Wszystkie częśći Falouta ale trzecia częsc ma wyjśc tylko na Playstation 2,a nie na kompy.

bullshit, niestety Fallout 3 nie wyjdzie NIGDZIE, ZUPEŁNIE. projekt Van Buren został porzucony bo padło BIS, rozumiesz? :P

Tytuł:
PostNapisane: 23 sty 2004, 14:30 

No tak rzeczywiscie.Ale czekam na Driver 3 i MOHAA Risin Sun no i Doom 3.

Tytuł:
PostNapisane: 23 sty 2004, 14:34 

Mayek,
mogę się mylić, ale Electrobody to już była produkcja pecetowa. Pamiętam to w miarę dobrze, bo obsługiwała Covoxa, czyli moją pierwszą "kartę dźwiękową". Drugą był (uwaga!) AdLib.

Tytuł:
PostNapisane: 23 sty 2004, 14:42 
Moderator forum

Rip van Winkle napisał(a):
Mayek, mogę się mylić, ale Electrobody to już była produkcja pecetowa. Pamiętam to w miarę dobrze, bo obsługiwała Covoxa, czyli moją pierwszą "kartę dźwiękową". Drugą był (uwaga!) AdLib.

Mozliwe, juz tak dobrze nie pamietam 8)
Za to do glowy przychodza mi takie tytuly jak: The Last Ninja na Commodore, PP Hammer na Amige, Chessmaster ;) , Harpoon!!!!!!!! wspominane North&South, wiele wiele innych.
Przy Harpoonie spedzalem wiele wieczorow, kombinujac jak zatopic te okrety wrednych ruskow :)

Tytuł:
PostNapisane: 23 sty 2004, 14:55 
Moderator forum

Ja w sumie podam tylko przełomowe dla mnie gry oznaczające coś nowgo w moim zyciu gracza.

ZX Spectrum (gumiak) - Back to the school
Atarynka - Montezuma Ravenge, Ride over Moscov
Jaguar XJ220 (czy jakoś tak) na dzielonym ekranie z kumplem - Amiga 500

Najlepsza "strategia" NORTH&SOUTH miesiące na laniu kumpli - Amisia

PC - jedyna i niepowtarzalna UFO 2 to mój pierwszy typ :)

PC sieć - JEDI OUTCAST niesamowity klimat (kiedyś - teraz to scena buraków) ....spędziłem nad nią rok.

Tytuł:
PostNapisane: 23 sty 2004, 15:08 

dokładnie raid over moscov był cool,montezumas revenge..nie wiem ile to poziomów miało..ale można było młócić non top,zorro,dobra tesh była seria jagged alliance1,2,2.5-ale to już współczesne czasy

Tytuł:
PostNapisane: 23 sty 2004, 15:12 

Przeszedłeś Jaged aliance :?: Bo ja jeszcze nie.

Tytuł:
PostNapisane: 23 sty 2004, 15:14 

Mayek napisał(a):
Przy Harpoonie spedzalem wiele wieczorow, kombinujac jak zatopic te okrety wrednych ruskow :)

Ba! Nie zna życia kto nie grał w Harpoona, co Holman? :) Zaraz Holman sypnie symulatorami to póki co nie będę psuł mu zabawy. Ale rozmawialiśmy o nich na ostatnim spotkanku :)

[Night]MaX napisał(a):
Jaguar XJ220 (czy jakoś tak) na dzielonym ekranie z kumplem - Amiga 500

Lotus przy tym to był mały leszczyk :) Genialna gra.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 96 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2