Teraz jest 21 kwi 2025, 18:37

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 96 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 23 sty 2004, 19:58 
Moderator forum

Jako, że palce mi już dzisiaj od pisania odpadają, zrobię chronologiczną ściągę:
:arrow: Commodore C64
:arrow: Pegasus
:arrow: Amiga 500
:arrow: Amiga 1200
:arrow: 486DX 80MHz (bo WarCraft / Diablo / Command & Conquer)
:arrow: Pentium 133 + pierwsze Voodoo (ah to bajeranckie rozmywanie tekstur :roll: Cześć znajmych nocowała u mnie przez kilka dni)
:arrow: Playstation (bo FinalFantasy VII i Tekken i GranTurismo)
:arrow: AMD K6 366 MHz, Voodoo 3 / Celeron 366@410, GF2MX
:arrow: DreamCast (bo SoulCalibur i Shenmue I / II)
:arrow: Athlon 1700, R9000, 512DDR
:arrow: Soon :arrow: 1700@2200 (albo Barton 2500@costam), R9700@Pro

Tytuł:
PostNapisane: 23 sty 2004, 21:25 

Ze względu na mój wiek podam tytuły, które mają najwyżej 5/6 lat:
:arrow: Europan air war
:arrow: Red Baron II (leży na poduszce)
:arrow: Jane's WWII Fighters
:arrow: Panzer General 1/2/3/3se 8)
:arrow: CCIV/V

Tytuł:
PostNapisane: 24 sty 2004, 01:53 

Siena, Franco :D tez to mialem :D zajebista gierka, te texty:D

Tytuł:
PostNapisane: 24 sty 2004, 01:59 

Franco :D tak jak by pierwszy lewel dzial sie u mnie na ulicy :D

a franco (tadziu) teraz siedzi :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 24 sty 2004, 04:16 

Pancho napisał(a):
The Last Star Fighter.

Oż ***** nie zapomnego TAA TADAAA TAAADAAAAA "witaj gwiezdny wojowniku,zostałes wybrany przez armade..."itd...lol
Nie zapone giery.Heh Pacho a rozwaliłes statek baze???Raz pierdyknoł i zabijał.Heh to była pierwsza"space opera".

Reszty wole nie wymieniac...za duzo....tylko sprzęt:

-Philips "coś tam" 4 bit konsola
-Rambo 4 bit konsola zintegrowana z joyami
-atari 130 xe ze stacją dysków 5,25(burzuazja)jedyny klopot ze all mieli magnetofony i nie mialem z kim sie wymieniac...
-Pegasus...piekny sprzet...dream maker...z ruskimi sie kojarzy...wiem.Ale takie czasy były :P :wink:
-Commodore 64....był i znikł...marzenie niespelnione...
-Amiga 500 1MB ram....ahhh!!!! no comment - miracle maker/dream maker"when dreams come true"...niejeden pamieta ten tekst podaczas botowania... :wink:
-Sega megadrive-"Zero Tolerance"-grał ktos w to??to był fpp i...BYLY SCHODY!!!PRAWDZIWE SCHODY!!!!coprawda w pseudo 3d ale schody...zmaina płaszczyzn...no co za szok przeżyłem...nie zapomne tego ..."stary patrz...schody...o ku**a :shock: "
-Playstation
-Game boy pocket
-Dreamcast
-Playstation 2
-PC
1,7 ,mx 440 64MB ,128 ddr 266,ecs jakis hoojowy
- :arrow: 2000(moze bartonik 2,5) xp,R9700,msi kt4 ultra,512 ddr 333(w czym 256 kingstone),SB 5.1,Logitech z 640....
i cos pewnie ominołem....tak czy siak gralem na praktyczne wszystkim

Tytuł:
PostNapisane: 24 sty 2004, 10:10 
Moderator forum

nie bojcie sie nikt nie ominal Cannon Fodder nawet piosenka byla nucona...jeszcze hitem byl Ghoust'n'Ghuls , Usagi Yojimbo, Uridium , i oczywiscie Cobra na c64...

Tytuł:
PostNapisane: 24 sty 2004, 10:23 

Wojtas napisał(a):
nie bojcie sie nikt nie ominal Cannon Fodder nawet piosenka byla nucona...

grałem kiedyś.o ile jeszcze pamietasz to ile misji przeszedłeś??

Tytuł:
PostNapisane: 24 sty 2004, 10:37 

qubix napisał(a):
Pancho napisał(a):
The Last Star Fighter.

Oż ***** nie zapomnego TAA TADAAA TAAADAAAAA "witaj gwiezdny wojowniku,zostałes wybrany przez armade..."itd...lol
Nie zapone giery.Heh Pacho a rozwaliłes statek baze???Raz pierdyknoł i zabijał.Heh to była pierwsza"space opera".

Pewnie. Najpierw oczyszczało się swój układ słoneczny. Rozwalało statki, które chciały przekroczyć naszą granicę. A później skakało się do układu przeciwników i rozwalało ich flotę i miasta :) Na końcu natomiast statek bazę :) W latach osiemdziesiątych był przecież nawet film fabularny na podstawie tej gierki :)

Tytuł:
PostNapisane: 24 sty 2004, 11:28 
Moderator forum

Tołdi napisał(a):
Wojtas napisał(a):
nie bojcie sie nikt nie ominal Cannon Fodder nawet piosenka byla nucona...

grałem kiedyś.o ile jeszcze pamietasz to ile misji przeszedłeś??

Cala gre przeszedlem i to kilka razy...

Tytuł:
PostNapisane: 24 sty 2004, 13:04 
Oldboy Battlefield.pl

jakis rok temu sciagnolem sobie cannona z netu ale dzwiek byl skopany... :x przeszedlem jeszcze raz!! :twisted:
ma ktos moze Scorchera?

Tytuł:
PostNapisane: 24 sty 2004, 13:27 
Moderator forum

http://www.staregry.pl - tu znajdziecie wszelkie abandonware, freeware, coinware :) Jest i Scorch, sa UFOki, Mortale, Cannon Foddery...

Tytuł:
PostNapisane: 24 sty 2004, 14:15 

czlowieku....nie rób smaczku
Sciągnolem Flashbacka...nie dosć ze dzwieku nie ma ,to jeszcze detekcja rychomych obiektów pada jak zginiesz.
Tak wogóle jest shizolem na punkcie tej gry....

@Pancho ...LOL,nie wiedzialem o filmie :cry: ,ale w tą space opere gralem i gralem....i gralem...ahhh!!!!!!
Wtedy pokochałem klimaty space.Potem był Flachback i wing commander(jakies 5,6 lat puźniej) i pokochałem klimaty Cyberpunku & future.

I tak mi do dzis zostało...widze cos futurystycznego to mnie ciarki przechodzą...ale jazda...a teraz dokonałem przeskoku na klimaty KILIM.

Tytuł:
PostNapisane: 2 lut 2004, 18:15 

Ja tylko wymienie to, co zapadlo mi w pamiec i uwazam za przelomowe w swych gatunkach (mniej-wiecej chronologicznie):

Spectrum: Bulder Dash, Jet Set Willy, Manic Miner, KnightLore, Grand Prix, Pole Position, Match Day.
C-64: West Bank (niby nic ale uwielbialem te gre), Pirates! (jedna z gier wszechczasow)
Amiga: Sensible Soccer, Kick Off 2, znowu Pirates ;), Cannon Fodder, WarZone, Wings (chyba malo znana, ale ja ją uwielbialem), F-29 Retaliator (to samo). o czyms na pewno zapomnialem...
PC: Civilization (dla mnie gra wszechczasow), Wolfenstein, Doom, Doom 2, Quake, Alone in The Dark, Tie Fighter, UFO EU, Fifa 97, Rail Road Tycoon, Panzer General 1 i 2, Baldur's Gate (wiem, że nudna ;) ), Morrowind, Counter-Strike (eh, jednak)...
łezka się zakręciła i nie mogę sobie już nic przypomnieć ;)

Tytuł:
PostNapisane: 2 lut 2004, 18:51 

no tak! PIRATES, wiedzialem ze czegos mi zabraklo. mialem nawet jakie smapki z dokladnymi lokacjami miast:)to bylo zycie, teraz wyszedl remake i nawet dosc udany tylko nie ma juz tego klimatu.

cannon fodder to z wojtasem w ferie przechodzilismy:) pamietam ze mielsimy tylko 2 dyski (cf byl na 3) bo nam taki kulpaka nie chcial pozyczyc 3 oryginalu:)i przeszlismy misje ktoras z kolei i zonk INSERT DISK 3 :)ale warto bylo isc po ten 3 dysk:)

USAGI JOJIMBO :) no faktycznie podobala mi sie ta gierka w ktorej kierowalo sie zajacem samurajem:) teraz chyba komiks taki jest.

Kriz nie sadze zeby burdel dasz byl na zx spectrum. te gry ktore wymieniles to raczej miks atari i zx :):)ale moge sie mylic :))))

ja dorzucam jeszcze do tego woreczka COBRA, super cobra, zaxxon, blue max, creatures z c64,.

qubix when dreams come true to slogan FAIRLIGHT :)i to nie byl loader tylko intro :)

franko to byla ogolnie boska gra :) walilo sie z piety w banke, byl cios o kolanka, z dacha sie walilo. ogolnie napipeprzalo sie dresiarstwo:)i policjantow :)

Rok wydania: 1994
Gatunek: bijatyka
Producent: Mirage
Max graczy: 1
Liczba pobrań: 2863

Uwagi:

O grze:
Jest rok 1987. Szczecin. Dwie ooby weszły na teren, gdzie raczej wchodzić nie powinny. Krótka i tre?ciwa fabuła :) Gdy Franko - The Crazy Revenge, bo taki jest pełny tytuł tej gry, się ukazał uważany był za grę zbyt brutaln? i wulgarn?. Gra jednak przetrwała i zyskała na popularno?ci. Przed rozgrywk? wybieramy jednego z dwóch bohaterów, którym będziemy kierować przechodz?c przez miasto. Wybór ma pewne znaczenie, gdyż każdy z bohaterów ma nieco odmienny zestaw ciosów. Już w samej grze mamy do wyboru całkiem spory wybór ciosów. Ponadto w grze s? nie najgorsze animacje oraz całkiem ładnie zrobione otoczenie na którym toczy się akcja.
Obrazek
Obrazek

a tu rom na amige http://www.amiga.elbi.pl/download.php?download_id=44

history line niezle:)musze przyznac ze fajne i w ogolel;) aczkowlwiek wolalem na amidze sabre team :)
c64 to laser squad, amiga to sabre team, pc-wsciekle psy i jaged alliegance :)

na amidze to jeszcz emi sie podobal WALKER, super grafika i animacja i niespotykany dotad sposb steroowania postacia w 2d shooterze, MYSZKA + KLAWISZE:)
Obrazek
Obrazek
faszystow sie miedzy ii`nnymi tluklo:)

A! i jeszcze jedna gra, zajebista!:) lubie takie shootery skrolowane :)
nba amidze PROJECTX a na c64 to 1941 i 1942! R0x :)

Tytuł:
PostNapisane: 2 lut 2004, 20:34 

heh...obawiam sie ze do świąt 2005(sony rozpoczynie sprzedaż Playstation 3 w Japoni) nic sie nie wydarzy co zatrzęsie VR...

Ostatni przełom jaki pamietam to przeskok z Amigi(dla niektórych z Was z PC) na Sony Playstation...wtedy weszły czasy gier w 3d...oraz pseudo 3d(Abe Odysey,Pandemonium itp....no i Psyhnogis wypusciło pierwszego Wipeout'a :twisted: )

Myle ze Playstation 3 otworzy nowy wymiar gier...bynajmniej nie będzie to upgrade jak PS1->PS2 tylko PRAWDZIWY next gen....Sony w starciu z Microsoftem nie moze sobie tym razem pozwolic na półsrodki... 8)

No i ma wyjsc UFO 4,HL2,DOOM,GTA4 niedługo...ale nie wiem czy obecne czasy wejdą w old school...chyba nie,nic sie nie dzieje...ciągła komercha,gry te same,powielane silniki...konsole troche ratują sytuacje...taki FFX,Jak&Dexter(Cubi zapewne wie o czym pisze),The Gataway2,Human Hunter(rzeź od tych shizów z Rockstar Games :twisted:).Wogóle Rockstar to są dla mnie Guru pcetowego i konsolowego swiata.Ich gry zawsze zajebiście zoptymalizowane(PC),porzadnie wykonczone no i zbierają pełno poz. opini od graczy.
Ale BF na pewno nie wejdzie do Hall of fame...a moze sie myle???

Mysle ze Viet też za duzo nie napsoci....góra 7/10......
Czasem jak tak sobie przegladam godzinami siec w poszukiwaniu jakis nowych miodnych tytółow,czegos co by zarządziło to widze ze wymiatacze są ale tylko w MMORPG...na to Polaków nie stac.. :cry:
Deus Ex 2 wg. zachodnich magazynów 9/10,wg. graczy fanatyków PORAŻKA.Zyjemy w złych czasach dla graczy.Masówka aż do bólu...
dlatego po raz kolejny kupuję PS2...bo nie widze szans dobrej zabawy na samym tylko komputerze...

Pozatym czy słyszał ktoś z Was cos o 3ciej czesci Fallouta??

Chyba popadłem w dekadenckie klimaty...moze zbyt skrajnie,ale nie należe do ludzi którzy w gównie szukają wartosci odżywczych....

PS.Chyba wrzuce winde 98 i zaczne grac w old school...no przeciez po to kupiłem Radka 9700 :P :wink:

PS.2
Koniecznie zobaczcie trailerek-obrazuje to czego mozna sie po tym chorym tytule spodziewać.
Ger-zielona krew.
USA-całkowity zakaz sprzedazy...
http://www.rockstargames.com/manhunt/main.html
Czyzby Rockstar po raz kolejny chciało nam przypomnieć czasy staroszkolnej rzezi???

State of emergency...to chyba tez Rockstara :twisted:

Uwielbiam gry które wnosza cos nowego !!!

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 96 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2