Teraz jest 25 lis 2024, 00:58

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
 Tytuł: permanentny ban
PostNapisane: 19 mar 2013, 20:34 

Witam.
I do rzeczy:

Gra orginał, zakupiona w sklepie. Teraz zassana bezpośrednio z orgin. Ostatni raz grałem, jako że znudziła mi się gra, jakiś rok temu.
Dziś postanowiłem ją odpalić na nowo.
Teraz:
Rozłączenie z grą: wyrzucił Cię PunkBuster. Podany powód: PunkBuster permanent ban issued on this Game Server for player 'ZawiszaStary' ... GLOBAL PunkBuster GUID BAN 68e03e1f

I dupa.
Mogę grać jedynie na kilku serwerach w U.S.A. Do suportu napisałem.
Punkbustera przeinstalowałem, reinstalowałem według ogólnych rad, itd.
Już mam nawet gdzieś samą tą grę, chcę się jedynie dowiedzieć, za co dostałem tego cholernego bana. Bo to dziwna i świńska sprawa.
Jakieś rady ?
Dzięki za odp...

PostNapisane: 19 mar 2013, 21:01 

Zgaduję że trzeba nie było bawić się Multihackiem.

PostNapisane: 19 mar 2013, 21:07 

Mofixil napisał(a):
Zgaduję że trzeba nie było bawić się Multihackiem.

Jasne, gdybym się bawił, kupił bym nową grę i nie piszczał na forum, kolego.
Żadnych bzdur nie używałem. Jeszcze, nie.

PostNapisane: 19 mar 2013, 21:28 

Więc najpewniej w ciągu czasu gdy nie bawiłeś się w BF3 ktoś uzyskał dostęp do konta bla bla bla...
Niemalże każdy cheater płacze na forum że to nie on.

PostNapisane: 19 mar 2013, 21:34 

Mofixil napisał(a):
Więc najpewniej w ciągu czasu gdy nie bawiłeś się w BF3 ktoś uzyskał dostęp do konta bla bla bla...

Nikt nie miał dostępu do mojego konta.
Pisz co chcesz, jedynie nadaj temu sens bo gówno wnosisz do tematu. Jeśli support tego nie wyjaśni, bądz pewiem, że od pirata zacznę. A za cheatowanie, być może się wezmę. Zobaczymy.

PostNapisane: 19 mar 2013, 21:38 

ZawiszaStary napisał(a):
Mofixil napisał(a):

Pisz co chcesz, jedynie nadaj temu sens bo gówno wnosisz do tematu. Jeśli support tego nie wyjaśni, bądz pewiem, że od pirata zacznę. A za cheatowanie, być może się wezmę. Zobaczymy.

Na piracie sobie w kampanie, MOŻE coopa pograsz, po LANie.
Nie masz pojęcia ilu było tu "niewinnych" i "niesłusznie zbanowanych za nic", mnie już nieraz banowali madmini za aimbota, wallhacka, tphaxa i jedyne czego chcieli do unbana (i tego również będą wymagać od Ciebie) to dowód niewinności.

PostNapisane: 19 mar 2013, 21:42 

Mofixil napisał(a):
ZawiszaStary napisał(a):
Mofixil napisał(a):

Na piracie sobie w kampanie, MOŻE coopa pograsz, po LANie.
Nie masz pojęcia ilu było tu "niewinnych" i "niesłusznie zbanowanych za nic", mnie już nieraz banowali madmini za aimbota, wallhacka, tphaxa i jedyne czego chcieli do unbana (i tego również będą wymagać od Ciebie) to dowód niewinności.

Stary ale ja mam orginał. Mam 33 lata i czas a i kase na gry. Trochę kurwami w przypływie emocji żucałem w czasie gry, tyle mogę powiedzieć. Mam to gdzieś, zobacz na moje staty. Identyczny nick mam w grze.
Co to ten unban ? I skąd ?

PostNapisane: 19 mar 2013, 21:53 

ZawiszaStary napisał(a):
Stary ale ja mam orginał.

Nie podważam, była to odpowiedź do kawałka o piracie.
ZawiszaStary napisał(a):
Mam 33 lata i czas a i kase na gry.

Więc jesteś bardzo szczęśliwym człowiekiem, życzę sukcesów w przyszłości.
ZawiszaStary napisał(a):
Trochę kurwami w przypływie emocji żucałem w czasie gry, tyle mogę powiedzieć.

Za to mógłbyś najwyżej bana z pojedynczego serwera dostać, imho nie znacząca informacja.
ZawiszaStary napisał(a):
Mam to gdzieś, zobacz na moje staty. Identyczny nick mam w grze.

Patrzę, nie mam nic do zarzucenia.
ZawiszaStary napisał(a):

Unban, tutaj zdjęcie blokady PB z twojego konta umożliwiające ponowne granie na strzeżonych serwerach, skąd? Tylko z góry, ale to będzie męczarnia, uważają się za nieomylnych, tak samo jak DICE.
Powodów bana mogło być kilka, osoba trzecia uzyskała dostęp do komputera lub konta, aplikacja w tle, na PBBans nie mogłem nic dokładnego znaleźć prócz tego że ban jest ale go nie ma.
Na pewno nie bawiłeś się żadnymi modami do BF3? Promod, FXAA?

Mogę chyba tylko odesłać do pbbans/evenbalance ale nie wiem czy cokolwiek wskórasz. Ano, czy przypadkiem nie było wcześniej na forum jakiegoś ZawiszyStarego?

PostNapisane: 19 mar 2013, 22:07 

Mofixil napisał(a):
ZawiszaStary napisał(a):
Stary ale ja mam orginał.

Nie podważam, była to odpowiedź do kawałka o piracie.
ZawiszaStary napisał(a):
Mam 33 lata i czas a i kase na gry.

Więc jesteś bardzo szczęśliwym człowiekiem, życzę sukcesów w przyszłości.
ZawiszaStary napisał(a):
Trochę kurwami w przypływie emocji żucałem w czasie gry, tyle mogę powiedzieć.

Za to mógłbyś najwyżej bana z pojedynczego serwera dostać, imho nie znacząca informacja.
ZawiszaStary napisał(a):
Mam to gdzieś, zobacz na moje staty. Identyczny nick mam w grze.

Patrzę, nie mam nic do zarzucenia.
ZawiszaStary napisał(a):

Unban, tutaj zdjęcie blokady PB z twojego konta umożliwiające ponowne granie na strzeżonych serwerach, skąd? Tylko z góry, ale to będzie męczarnia, uważają się za nieomylnych, tak samo jak DICE.
Powodów bana mogło być kilka, osoba trzecia uzyskała dostęp do komputera lub konta, aplikacja w tle, na PBBans nie mogłem nic dokładnego znaleźć prócz tego że ban jest ale go nie ma.
Na pewno nie bawiłeś się żadnymi modami do BF3? Promod, FXAA?

Mogę chyba tylko odesłać do http://www.pbbans.com/appeal-ban.html ale nie wiem czy cokolwiek wskórasz. Ano, czy przypadkiem nie było wcześniej na forum jakiegoś ZawiszyStarego?

Szukałem wśród zbanowanych siebie. Znalazlem tylko niejakiego ZawiszeCzarnego1 i nic więcej. Nie bawiłem się w mody ani inne pierdoły, czasu i sensu w tym nie widzę. Aplikacja w tle... Pojęcia nie mam. Też prubowałem dojść za co tego bana mi wcisnęli, szukałem tu i tam. Nic. Czekam odpowiedzi od supportu, z tego co znajomi gawożą, na wiele nie powinienem liczyć. Cóż, tak bywa. Ale skoro mam dostać kopa, chcę wiedzieć za co, i tyle.
Ok. Dzięki i pozdrawiam.

ps. Poza tym dziwną mają taktykę na cheaterów, skoro mogę grać na serwerach w U.s.a i gdzieś tam indziej.

PostNapisane: 19 mar 2013, 22:20 

ZawiszaStary napisał(a):
ps. Poza tym dziwną mają taktykę na cheaterów, skoro mogę grać na serwerach w U.s.a i gdzieś tam indziej.

1. Różne serwery mają różną listę banów, specem w tym nie jestem ale gdy x serwerów używa listy A a y serwerów listy B to na każdym serwerze x będziesz zbanowany gdy na y możesz grać jak chcesz.
2. Tamte serwery nie mają PB.

PostNapisane: 19 mar 2013, 22:22 

Mofixil napisał(a):
ZawiszaStary napisał(a):

1. Różne serwery mają różną listę banów, specem w tym nie jestem ale gdy x serwerów używa listy A a y serwerów listy B to na każdym serwerze x będziesz zbanowany gdy na y możesz grać jak chcesz.
2. Tamte serwery nie mają PB.

Ok. W sumie logiczne. Dobra na władze nie poradzę a i zobaczymy co mi odpowiedzą.

Strefa czasowa: UTC + 2