Teraz jest 15 lis 2024, 06:29

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 12 kwi 2013, 14:00 

Witam!
Moj komp to i5 2500k, dwie karty w SLI asus gtx 560ti, 8GB ram, na płycie asus p67 sabertooth.
Gram ,albo raczej nie gram w jedna grę -BF3. Nie gram, bo szlak mnie trafia, bo gra od kilku dobrych miesięcy zaczęła przycinać. Kilka dni temu zleciłem czyszczenie fizyczne kompa z kurzu itd oraz fragmentacja dysków plus nowy świeży system. I oto mamy świeżutką windę 7 ultimate i jedna grę (BF3) zainstalowaną i dalej tnie ku....
Tnie na wszystkich detalach nawet na low-niskich. Net mam szybki średnio 4mb/s,ping około 36ms, jitter 17ms. Mam zainstalowany MSI after burner, próbowałem różnych ustawień i nic. Gdzieś tutaj wyczytałem, o game bosterze-nic nie pomaga. Dodam, że gram tylko on-line, ale wczoraj próbowałem kompani i na ultra też przycinało, na high też, na średnich nie. Gość, który robił mi teraz z kompem twierdzi, że u niego gra na ultra grała ok, możew jakies fatum u mnie w domu psia krew...
Proszę o jakieś sensowne podpowiedzi co bym jeszcze mogł zrobić, żeby sobie pograć...
pozdrawiam fanów BAtllefielda :)

PostNapisane: 12 kwi 2013, 14:15 

zrobiłem jeszcze teraz ping na Norwegie i Hiszpanie ty jest okolo 120 jitter okolo 20, a Afryka 298 a jitter 13 wiec moze chodzi o łacze, ze jest do bani???

PostNapisane: 12 kwi 2013, 14:28 

Microsttutering spowodowany brakiem lub bardzo marnym wsparciem BF3 dla SLI.
Albo poszukaj magicznych profili albo sprzedaj 560Ti i kup jedną mocniejszą kartę.
Ewentualnie odpuść SLI dla BF3.

PostNapisane: 12 kwi 2013, 14:38 

wiesz co nie wydaje mi sie ze microstunerring bedzie mial wplyw na moj problem, bo przeciez kiedys grałem na high detalach i nie było problemu z dwiema kartami?...

PostNapisane: 12 kwi 2013, 14:52 

Wyrwij jedną kartę, wyłącz SLI, jakkolwiek pozbądź się systemu multiGPU i sprawdź czy problem dalej występuje.
Całkowita specyfikacja komputera również byłaby mile widziana.

PostNapisane: 12 kwi 2013, 17:34 

szacunek kolego, dziękuje Ci bardzo, bardzo słuszna uwaga:), na jednej karcie jest okey, próbowałem na razie na wysokich detalach, bo z radości zapomniałem sprawdzić na ultra. Powiem, że podczas 2h grania zarwało 3 razy, także wypas. W życiu bym nie wpadł na to. Mam więc jedną kartę do sprzedania :) Jeszcze raz dzieki. Kłaniam się w pas :D

PostNapisane: 12 kwi 2013, 17:38 

Sprzedaj obie i kup GTX680.

PostNapisane: 12 kwi 2013, 17:56 
Moderator forum

Wiesz, wyszła poprawka do Windows która poprawia działanie SLI:)

Problem z SLI nie występuje na oryginalnym systemie.

PostNapisane: 14 kwi 2013, 12:11 

sekemele napisał(a):
[...] Gość, który robił mi teraz z kompem twierdzi, że u niego gra na ultra grała ok [...]

Grał na ultra w multi, a Ty u siebie nie możesz? Trochę to dziwne, bo ja bym też stawiał w tym wypadku na nielegalnego windowsa, czyli nieaktualnego. Na legalu działałoby SLI.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2