Witam wszystkich forumowiczów
Od około 3 dni dostrzegłem dziwne zachowanie komputera podczas grania w np. Battlefield 3. A mianowicie komputer zaczął bardziej 'szumieć' ( nic nie buczało i nie trzaskało ) po prostu takie szumienie jakby, a tył obudowy komputera ( miejsce zasilacza ) jest dość ciepłe. Komputer jest nowy, kupiłem go pod koniec lutego i nie miałem problemów i byłem nawet zadziwiony, że on tak cichutko pracuje. Dodam też, że z chłodzeniem to raczej nie jest problem, bo od strony bocznej obudowy przez siateczkę czuć aż chłodny powiew, a w miejscu gdzie mam zasilacz pod nim ez jest wentylator i tez nie ma problemu z temperaturą, ale tylko w miejscu zasilacza ( na samej górze ) pod komputerem po małym przemeblowaniu miałem dywanik, który teraz ściągnąłem i dziwnym trafem jest inaczej, bo jest troche chłodniej, lecz w bf'a nie grałem jeszcze, ale mam włączonego battleloga, skype i inne duperele przez dłuższy czas.
Mój sprzęt to:
Zasilacz: Chieftec 350V
Windows 7 Ultimate 64-bit
Proceson: AMD Phenom(tm) II X4 965 Processor 3.4GHz
8 GB RAM
Karta graficzna: NVIDIA GeForce GTX 650 1GB
Monitor: SyncMaster SB300_S22B200H (analog)
Głośniki Logitech X530 (5.1)
Napisałem jaki mam monitor czy głośniki, bo w końcu to też pobiera jakiś tam prąd.
i moje pytanie brzmi: Czy mój zasilacz (Chieftec 350V) Nie jest za słaby na mój sprzęt i dlatego się grzeje i wydaje szumy ? Czy też jest dobrany dobrze ? Mysle, że opisałem wszystko wyraźnie i razem z dywanikiem
Pozdrawiam, Adam.