Intel i te jego nowe stany energetyczne, jeden z podpunktów dlaczego właśnie nie cierpię tej firmy, ale dobra idziemy dalej...
Niekiedy to oszczędzanie energii potrafi wkurzyć, szczególnie jak sobie coś renderuję i chcę aby procek leciał na 100% mocy to nie, nieraz kochany Cool 'n' Quiet w stresie zrzuci taktowanie procka z 3.6 do 1.1 GHz, albo ten nowy (a zarazem bardzo fajny, przejrzysty) menadżer zadań z windy cygani. A właśnie AMD ma CnQ a Intel też ma swoją jakąś chwytliwą nazwę czy po prostu oszczędzanie energii.
Więc skoro to kwestia wyłączenia C6/7 (co właśnie poczytałem w internetach) to nie stanowi większego problemu, bo poco płacić za coś co można ominąć. Jest to C-H-O-R-E
Za tą nalepkę (niebieska, wycentrowana, sama góra obrazka) -.-
Zestaw pod IVY:
CPU ~900zł
MOBO ~310zł
Zestaw pod HASWELLa
CPU ~920zł
MOBO - wasza propozycja bo nie umiem znaleźć, całość najlepiej niech się zamknie w 1100-1200 zeta
Sokar44 napisał(a):
Dobrą płytę z chipsetem Z77 można mieć w podobnych pieniądzach więc po co pchać się w starsze rozwiązania ?
Proszę o propozycję bo płyty to nie moja działka
Sokar44 napisał(a):
Ja mam obecnie i5-3570K i moja sztuka chodzi spokojnie na 4,4 GHz
Powietrze czy woda,
A i jeszcze jedno pytanko czy jest jakaś znaczna różnica w budowie socketa prócz numerka, bo rozchodzi mi się o to czy mój
Fortis He225 wejdzie na 1150 (aktualnie siedzi na AM3 i chłodzi Phenoma), gdyż jest kompatybilny z 1155, wówczas odpadło by chłodzenie i/lub procesor również bez -10zł do ceny procka
Dedyk dla Mofixa i reszty spółki komunalnej
http://www.purepc.pl/procesory/test_pro ... ?page=0,26MÓJ OSTATNI INTEL TO CELERON366 (366MHz)