Teraz jest 28 lis 2024, 13:31

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 27 paź 2013, 21:47 

Ze starszymi sterownikami próbowałem, nic to nie dało.

PostNapisane: 27 paź 2013, 22:02 

No jak już nie będziesz miał pomysłów to możesz z jeszcze starszymi, ja swój błąd miałem dawno temu i nie pamiętam czy za pierwszą zmianą już mi się naprawiło, wiem że w efekcie sporo siedziałem na starych bo bałem się zmieniać na nowsze :>
A i może zmień ustawienia grafiki jeśli tego nie robiłeś - powyłączaj wszystkie możliwe wodotryski, aa itd.

PostNapisane: 27 paź 2013, 22:15 

Jak już nie będzie miał pomysłów to niech sprawdzi czy na Win7 też ten problem występuje, jeśli nie to osiągniemy dwa wyniki:
a) To wina Win8
lub
b) to wina czegoś w tle na Win8

PostNapisane: 27 paź 2013, 22:25 

Mofixil napisał(a):
Jak już nie będzie miał pomysłów to niech sprawdzi czy na Win7 też ten problem występuje, jeśli nie to osiągniemy dwa wyniki:
a) To wina Win8
lub
b) to wina czegoś w tle na Win8

Win8 w tle ma to samo co win7. Ja obstawiam konflikt podzespołów ( sterowników), konfiguracji peceta. identyczny problem jest zgłaszany zarówno na win7 jak i win8. Trwanie w przekonaniu ze to wina systemu do niczego nie prowadzi..

PostNapisane: 27 paź 2013, 22:45 

Jestem po ponad 40 minutowej rozgrywce i jak narazie wszystko jest w najlepszym porządku po zastosowaniu rady Baloo. Jutro jeżeli będę miał wiecej czasu, znów zagram ale dlużej. Dam znać jak mi poszło, a narazie dziękuje wszystkim za rady. :wink:

PostNapisane: 28 paź 2013, 20:55 

No niestety rada Baloo również nic nie dała, błąd powrócił. Wyszły jakieś nowe sterowniki znowu, spróbuje z nimi i dam Wam znać jak poszło.

PostNapisane: 28 paź 2013, 21:36 

Nowe stery również bez zmian. W środe podłącze stary dysk i sprawdze na win7. Oby to rozwiazalo mój problem.

PostNapisane: 1 lis 2013, 01:34 

Zmiana systemu również nic nie dała. :evil: Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły ?

PostNapisane: 1 lis 2013, 14:48 

No to mamy sudoku... Czy oprócz sterowników instalujesz także tzw "ultilities" od msi lub asusa? Pytam bo te aplikacje mogą też trochę mieszać. Może stery beta od nvidi coś pomogą.. Czy integra Intela jest wyłączona? Tak samo integra od dzwieku? Reasumując: wszystko jest podłączone jak należy, czysty system (zaktualizowany) najnowsze sterowniki, origin i bf3. Pamięci przetestowane, temperatury w normie, napięcia też. I mimo to błąd występuje? Hmmm.. Komp jest świeży, dzwon do sklepu niech wymienia kartę, plyte, co tam chcą.. Ma działać i uj..

PostNapisane: 1 lis 2013, 15:06 

Hmm, próbowałeś zainstalować DX z folderu BF3?

PostNapisane: 1 lis 2013, 22:59 

Nigdy nie instaluje driverów przez utility tylko każde z osobna. Co do zintegrowanej grafiki nie jestem pewien ale zintegrowaną dzwiękową dlaczego mam wyłączyć skoro nie mam fizycznej karty dźwiękowej ?
Mofixil napisał(a):
Hmm, próbowałeś zainstalować DX z folderu BF3?

Jasne i to nie raz, oczywiście jak się pewnie domyślacie nic to nie wniosło. :)

PostNapisane: 1 lis 2013, 23:05 

Fearless napisał(a):
Nigdy nie instaluje driverów przez utility tylko każde z osobna. Co do zintegrowanej grafiki nie jestem pewien ale zintegrowaną dzwiękową dlaczego mam wyłączyć skoro nie mam fizycznej karty dźwiękowej ?

W ramach testów, było to bardzo pomocne w przypadku kart dźwiękowych realteka które w czasach BF3 gryzły się z PB i powodowało to BSODy.

PostNapisane: 1 lis 2013, 23:16 

Sorry wydawało mi się ze masz zewnetrzna kartę dzwiekowa... Btw najnowsze stery realteka są z 30.10.13.. Pyt. Czy po instalacji systemu i sterow instalujesz jakiś program antywirusowy? Pytam bo znajomy (maniak bezpieczeństwa) po wgraniu systemu zainstalował comodo i ten mu tak namieszał ze bf3 i bf4 wyzionely ducha..
Twój problem był juz poruszany na forum nvidii i tam niektórym pomagało przeinstalowanie sterow(różne wersje) jak i przetaktowanie karty( w dół)..
Czy wszystko instalujesz na prawach administratora? (win 8 )

PostNapisane: 2 lis 2013, 00:45 

Zintegrowana grafika wyłączona. Mam zainstalowana Avire. Zawsze wszystko instaluje jako admin. A co do obniżania taktowania jakim najlepiej sposobem czy programem i o ile? Wcześniej już tego próbowałem ale tylko niewiele obniżyłem. Nie znam się na tym za bardzo i nie chce czegoś pogorszyć. Aha, no i zapomniałem wspomnieć, że w BF 4 mam zupełnie tak sam błąd.

PostNapisane: 2 lis 2013, 10:38 

Kiedyś używałem asus smart doctor, nie wiem czy rozpozna Twoja kartę bo program jest trochę starszy.
Prawdopodobnie Twoja karta jest fabrycznie podkręcona wiec może warto spróbować ja nieco obniżyć..
Ustaw taktowania standardowej karty od asusa i zobacz czy coś to da.
Na pocieszenie dodam ze suppprt ea aż puchnie od Twojego problemu, dużo graczy ma ten sam błąd w bf4..

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2