Teraz jest 24 lis 2024, 20:04

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 22 gru 2013, 02:37 

Witam! Jak wyszukać polskie serwery na stronie Battlelogu BF4: http://battlelog.battlefield.com/bf4/pl/servers/ Bo gdy rozwinę wyszukiwanie serwerów i dalej zaawansowane to w polu region jest do zaznaczenia Europa ale nie ma listy krajów, w tym Polski. W Battlelogu BF3: http://battlelog.battlefield.com/bf3/pl/servers/ w polu regiony widzę można wybrać Europę i dalej Polskę a w wersji dla BF4 brakuje wyboru kraju. A dla graczy z polski wyszukanie polskich serwerów jest przecież bardzo ważne ze względu na niski ping. Czy pozostaje tylko szukanie linków do polskich serwerów na forach czy jest jakiś inny na to sposób? Proszę o wyrozumiałość ponieważ jestem początkujący. Będę bardzo wdzięczy za odpowiedzi, za które z góry dziękuję :)

PostNapisane: 22 gru 2013, 10:49 

pl lub .pl w polu "Nazwa serwera" powinno wyszukać :)

PostNapisane: 22 gru 2013, 10:55 

Jest taki filtr. Tam gdzie regiony masz opcje custom i edit ktorym edytujesz ta liste custom juz z podzialem na kraje.
Ale ten filtr mało ci da bo chyba 2/3 serwerów zarządzanych przez polaków nie leży w polsce, to samo pingi - taką mamy infrastrukture w polsce, ze serwery niemieckie na ogół mają ten sam ping. A jak koniecznie chciałbyś grać na pingu 0 bo masz blisko do serwerowni to w bf4 nie polecam...
A serwery mozesz znalezc wpisujac ".pl", lub "polska" w wyszukiwarce.
Albo możesz wejść na forum battleloga tam gdzieś jest temat "serwery zarzadzane przez polakow" czy cos takiego.

PostNapisane: 22 gru 2013, 15:49 

szakal0x napisał(a):
Jest taki filtr. Tam gdzie regiony masz opcje custom i edit ktorym edytujesz ta liste custom juz z podzialem na kraje.

Mógłbyś dokładnie powiedzieć gdzie masz ten podział na kraje? Byłbym bardzo wdzięczny :) Bo ja sprawdzałem wiele razy i mam w wyszukiwarce serwerów w Battlelogu BF4 tylko przy regionie do zaznaczenia Europa. Nie ma żadnego custom i edit z podziałem na kraje. W Battlelogu BF3 owszem jest podział na kraje ale tu nie widzę. Może to jest widoczne tylko po zalogowaniu?
szakal0x napisał(a):
Ale ten filtr mało ci da bo chyba 2/3 serwerów zarządzanych przez polaków nie leży w polsce

Czyli rozumiem, że jak ktoś chce mieć własny room to musi wykupić serwer? I w jakim kraju leży fizycznie serwerownia to taka flaga w Battlelogu? Czy jak? A jeżeli leży poza Polską to dlaczego ma flagę polską? Do tej pory grałem w Combat Arms to się dało za darmo założyć swój room.
szakal0x napisał(a):
to samo pingi - taką mamy infrastrukture w polsce, ze serwery niemieckie na ogół mają ten sam ping

z tego co wypingowałem to prawie wszystkie serwery z flagą PL mają u mnie ping ok. 50 ms a te z flagą niemiecką już ok. 75 ms.

PostNapisane: 22 gru 2013, 19:11 

lukitd napisał(a):
Mógłbyś dokładnie powiedzieć gdzie masz ten podział na kraje? Byłbym bardzo wdzięczny :) Bo ja sprawdzałem wiele razy i mam w wyszukiwarce serwerów w Battlelogu BF4 tylko przy regionie do zaznaczenia Europa. Nie ma żadnego custom i edit z podziałem na kraje. W Battlelogu BF3 owszem jest podział na kraje ale tu nie widzę. Może to jest widoczne tylko po zalogowaniu?

Bez zalogowania to ty nic nie widzisz przecież???
To żeby to widzieć to widocznie musisz zainstalować better battlelog plugin, chociaż dziwne bo wyłączyłem go aby sprawdzić i dalej miałem to.
Tak to powinno wyglądać -> https://www.dropbox.com/s/ojk5a9vpzeuqn0l/serwery.jpg

lukitd napisał(a):
Czyli rozumiem, że jak ktoś chce mieć własny room to musi wykupić serwer? I w jakim kraju leży fizycznie serwerownia to taka flaga w Battlelogu? Czy jak? A jeżeli leży poza Polską to dlaczego ma flagę polską? Do tej pory grałem w Combat Arms to się dało za darmo założyć swój room.

Tu się nie da serwerów za darmo stawiać. I tak, flaga zależy od fizycznej lokacji (w bf4 chyba nie można do rankedów sztucznie zmieniać flag).

lukitd napisał(a):
z tego co wypingowałem to prawie wszystkie serwery z flagą PL mają u mnie ping ok. 50 ms a te z flagą niemiecką już ok. 75 ms.

No to już wina twojej lokacji/słabego neta, nie wszędzie jest idealnie, pingi 50 do polski to trochę sporo, 25-36 mam na ogół mieszkając w poznaniu, a do niemiec 30-50 na ogół.

PostNapisane: 22 gru 2013, 20:06 

szakal0x napisał(a):
Bez zalogowania to ty nic nie widzisz przecież???

Bez zalogowania widzę normalnie prawie wszystko i wyszukiwanie serwerów też i w pozycji region wszystko jest oprócz pozycji custom edit. Zainstalowanie do firefoxa wtyczki better battlelog plugin nic nie zmieniło. Być może po zalogowaniu pozycja ta była by widoczna albo może widoczna jest tylko dla użytkowników premium, nie wiem... Poza tym nawet po zainstalowaniu wtyczki better battlelog plugin w takim polu z boku na stronie battlelogu pisze: "Tablica wyników wymaga aktywnej i zaktualizowanej wtyczki do przeglądarki" a ja flasha i javę i better battlelog plugin mam aktualne, to nie wiem o jaką jeszcze wtyczkę może chodzić.

PostNapisane: 22 gru 2013, 21:52 

lukitd napisał(a):
Poza tym nawet po zainstalowaniu wtyczki better battlelog plugin w takim polu z boku na stronie battlelogu pisze: "Tablica wyników wymaga aktywnej i zaktualizowanej wtyczki do przeglądarki" a ja flasha i javę i better battlelog plugin mam aktualne, to nie wiem o jaką jeszcze wtyczkę może chodzić.

Plugin Battleloga, jęczydło jest w prawym górnym rogu, obok raportów...

Strefa czasowa: UTC + 2