lukitd napisał(a):
Mógłbyś dokładnie powiedzieć gdzie masz ten podział na kraje? Byłbym bardzo wdzięczny

Bo ja sprawdzałem wiele razy i mam w wyszukiwarce serwerów w Battlelogu BF4 tylko przy regionie do zaznaczenia Europa. Nie ma żadnego custom i edit z podziałem na kraje. W Battlelogu BF3 owszem jest podział na kraje ale tu nie widzę. Może to jest widoczne tylko po zalogowaniu?
Bez zalogowania to ty nic nie widzisz przecież???
To żeby to widzieć to widocznie musisz zainstalować better battlelog plugin, chociaż dziwne bo wyłączyłem go aby sprawdzić i dalej miałem to.
Tak to powinno wyglądać ->
https://www.dropbox.com/s/ojk5a9vpzeuqn0l/serwery.jpglukitd napisał(a):
Czyli rozumiem, że jak ktoś chce mieć własny room to musi wykupić serwer? I w jakim kraju leży fizycznie serwerownia to taka flaga w Battlelogu? Czy jak? A jeżeli leży poza Polską to dlaczego ma flagę polską? Do tej pory grałem w Combat Arms to się dało za darmo założyć swój room.
Tu się nie da serwerów za darmo stawiać. I tak, flaga zależy od fizycznej lokacji (w bf4 chyba nie można do rankedów sztucznie zmieniać flag).
lukitd napisał(a):
z tego co wypingowałem to prawie wszystkie serwery z flagą PL mają u mnie ping ok. 50 ms a te z flagą niemiecką już ok. 75 ms.
No to już wina twojej lokacji/słabego neta, nie wszędzie jest idealnie, pingi 50 do polski to trochę sporo, 25-36 mam na ogół mieszkając w poznaniu, a do niemiec 30-50 na ogół.