krolo76 napisał(a):
Co ma guid? Bardzo dużo.Jak bym miał się sugerować tym co widzę na metabansie( mam banować gościa z czystym guidem za to że na jakiś serwerze dostał bana od admina za używanie zakazanej giwery?),tymi głupotami jakie tam widzę,ban od cheat detectror bo ktoś ma ma bana na 3 (cross ban) to wy banował bym 80% graczy i miał bym pusty serwer,jak większość tych co tak robią.Kto zarwał bana z 3 nie znaczy że hakuje nadal-przecież nie każdy jest taki uparty jak kolorowy
Dla mnie "ważny ban" to taki z wpisem na PBBans,ACI lub GGC.Na mecie można mieć wpis za byle co i czymś takim nie należy się sugerować.
Nie odniosę się do przykładu o jakim mówiłeś, ale to, że ktoś ma czysty guid nie oznacza automatycznie, że nie jest cheaterem, serwisy takie jak pbbans czy ggc są już ostateczne i gdyby banować jedynie na podstawie danych tam zawartych to metabans nie musiało by istnieć. Minusem tych stron jest to, że aby zbanować kogoś na nich potrzeba czasu i niezbitych dowodów. A o takie nie zawsze łatwo, przynajmniej od razu, po 1-2 grach gdy na serwerze nie ma widza, killcam działa jak chce a i cheater może dość umiejętnie ukrywać swoje cheaterstwo. Ale już pomijając wszystkie pierdoły typu dowody starczy prosta rzecz - wchodzi oczywisty hax na serw, wybija wszystkich co do nogi w jednej rundzie. Metabansy - natychmiastowo możesz wlepić bana a jeśli jesteś szanowanym userem (czytaj - masz dużo followerów) to zaraz koleś leci na kilku, kilkunastu serwerach. Na pbbansy trzeba czekać, można się nie doczekać, z GGC podobnie.
Oczywiście są nadużycia czy błędy jednak wolał bym mieć raczej ban przypadkiem na kilku serwerach (jako niewinny user) niż żeby oczywisty cheater w okresie promocyjnym bfa cały weekend buszował pechenegiem po metro i tłukł 100/2 za każdym razem.
krolo76 napisał(a):
Mówisz jego serwer itp.Nic bardziej mylnego.Można "na kablować" jak ciebie wywali bez powodu.Nie dalej niż wczoraj poleciał kolega z naszego,polskiego serwera za niby cheating-hacking.Wysłaliśmy raport do Trynity z filmem i skanami guidów.Dziś,już sprawdzaliśmy kilka chwil temu,bany zostały usunięte a szanowny admin tego serwera dostał upomnienie-jeżeli taka sytuacja się powtórzy,serwer przejdzie w tryb nierankingowy.
Sorry, ale nie chce mi się w to wierzyć. Upomnienie? O jakiej treści?
I zmiana na tryb nierankingowy? To by było chyba złamanie umowy, przeczytałem ich tos, pobieżnie, ale nic mi się takiego nie rzuciło po oczach.
A ta ich strona btw to porażka, support - presales question wymagają logowania a rejestracja wymaga bycia klientem ! Poza tym, tłumoki nie zmienili domyślnego maila do supportu a ich live chat to chyba tylko pusty skrypt :>
Nie chce się wykłócać o to tutaj, po prostu ciekawi mnie czy tak można i jak tak, to kto i co na to zezwala.
edit: ten live support jednak działa.
I albo ty tu wciskasz kit albo to oni tobie wciskali, mogą jedynie zasugerować odbanowanie, nie mogę zmusić, nie mogą zmieniać umowy - tutaj zmienić serwera na unranked.