Witam,
posiadam laptopa Xnote W350 stq o następującej konfiguracji:
- Ekran: Ekran 15,6" Full HD 1920 x 1080 LED, Matowy
- Procesor: Intel Core™ i7-4700MQ 2.40 - 3.40GHz Turbo, 6MB L3 cache, HD 4600, 22nm, 47W
- Pamięć RAM: 8 GB (2 x 4) KINGSTON HyperX 1600 MHz DDR3 CL9
- Dysk twardy: HDD 1TB HGST Hitachi, 7200 RPM, 32MB cache
- Drugi Dysk Twardy: 0 Brak
- mSATA SSD Drive: 0 Brak
- Karta Graficzna: NVIDIA GeForce GTX 765M (N14E-GE) 2GB GDDR5 Video RAM
- Sieć Bezprzewodowa WiFi: Intel Centrino Wireless-N 2230, SINGLE BAND + Bluetooth 4.0
- Napęd: Nagrywarka DVD RW Dual SATA
- Modem 3G UMTS: Brak
- System operacyjny: Windows 7 Home Premium 64 Bit OEM PL
Gra spokojnie działa mi na 1080p na medium i mam około 50-70 fpsów
.
Problem w tym że wywala mi bluescreeny. Gra odpala, ale zupełnie losowo wywala błędy. Albo gra się zatrzymuje i muszę ją wyłączać przez menadżer zadań - i wtedy mam na dole na pasku dymek że nastąpił błąd sterowników graficznych...
Albo wywala nagle blusecreen podczas gry... Jest to o tyle dziwne że czasami potrafi być długo długo okej, a potem nagle znowu się pogarsza. Bez żadnej prawidłowości - przynajmniej ja takowej nie zauważyłem.
Co robiłem:
- aktualizowałem sterowniki grafy.
- wszystkie możliwe sterowniki dla mojego procesora ze strony intela które wywaliły mi aktualizację pobrałem i zaisntalowałem.
- reinstalowałem windowsa
- sprawdzałem ram memtes. Nawet jedna kość została wymieniona w serwisie, ale ona była wadliwa i to wyszło w pierwszym tygodniu użytkowania kompa
- temp są okej, kupiłem podstawkę chłodzącą. Tem grafy spadła z 86 na 73 stopnie podczas steresu
komputer ma 6 miesięcy.
Nie bawiłem się w żadne OC itd... W innych grach typu GTA IV wszystko jest okej. Normalnie jak użytkuje kompa też zero problemów. Zaczyna się po odpaleniu BF4...
Proszę o pomoc.