Teraz jest 22 paź 2018, 16:37

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 21 cze 2014, 20:13 
Offline

Dołączył(a): 21 cze 2014, 19:59
Posty: 5
Siema!

Dziś mój kumpel użyczył mi swojego konta Origin abym mógł sprawdzić jak BF 4 uciągnie mój komp. Średnio mam 32fpsy, jednak przy większym ruchu na serwerze (jak jest jakaś większa rozwałka) spadają do ok. 12 co utrudnia grę, wywołuje cofki (cofanie postaci do tyłu) lub totalne zamulenie i klatkowanie - tego typu problemy trwają średnio ok. 5 sekund i nie zdarzają się często, jednak uprzykrza to grę. Gram na najniższych ustawieniach graficznych.

Specyfikacja:
Grafika: Radeon 4800 Series
Ram: 4GB DDR3 - planuje dokupić jeszcze dwie kostki po 2gb
Procek: AMD Phenom II X4 810
Windows 8 Pro, 64-bit

Które z komponentów powinienem wymienić, ewentualnie dokupić aby poprawić jakość gry? Chodzi mi o wyeliminowanie drastycznych spadków fps'ów przy jak wspomniałem - większej rozwałce. Ewentualnie istnieją jakieś configi dla poprawienia wydajności BF 4 na słabszych komputerach?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 cze 2014, 20:38 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 cze 2007, 13:12
Posty: 826
Lokalizacja: Poznań
4800 series - to nie jest precyzyjne określenie, zakładając że masz 4890 czyli afair najmocniejszą to i tak to trochę za słabe na bf4...
Procesor w grze na minimalnych chyba wystarczy
Ramu za mało, co wiesz
A cofanie się postaci to wina neta a nie gry, więc ogarnij czy z tym też nie masz problemu.

Ale ogólnie to wszystko do wymiany ;d

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 cze 2014, 00:04 
Offline

Dołączył(a): 21 cze 2014, 19:59
Posty: 5
A, że wszystko to wiem (już jest w planach całkiem nowy sprzęt) - trzeba tylko trochę kasy skombinować... Na razie chce ugrać choćby na minimalnych. :P
Co do karty graf: 4870

Co do cofek - w tym sęk, że pingu mam koło 40 - czasem skoczy do 70. Być może to wina połączenia wifi i są jakieś chwilowe zrywy - spróbuje z kablem jeszcze i zobaczymy. :] W trójce przy cofkach zalecali używać gboosta, ale mi za bardzo nie pomaga.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 cze 2014, 00:39 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 cze 2007, 13:12
Posty: 826
Lokalizacja: Poznań
To ja sam miałem 4870 i zmieniłem specjalnie dla bf3 bo się samolotami latać nie dało, o 32+ slotowych serwach nie wspominając, to nie wyobrażam sobie jak musi się na tym grać w bf4 ;d

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 cze 2014, 12:49 
Offline

Dołączył(a): 21 cze 2014, 19:59
Posty: 5
Mi BF 3 na luzie chodzi na 4870 - zero ścinek, czy też dużych spadków fps.


Ostatnio edytowano 22 cze 2014, 15:46 przez s1xto, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 cze 2014, 14:44 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 lip 2009, 15:04
Posty: 3893
Okłamuj się dalej.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 cze 2014, 15:43 
Offline

Dołączył(a): 21 cze 2014, 19:59
Posty: 5
@Up
No spoko... Tylko nie wiem po co, w jakim celu miałbym się okłamywać? :roll: Nie mam w BF 3 nie wiadomo ile fpsów, ale nie zamula i z nim problemów nie mam.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 cze 2014, 08:03 
Offline

Dołączył(a): 15 lut 2012, 11:04
Posty: 99
To ,że ping masz 40 ,nie znaczy ,że masz dobry internet.
Ping to program który mierzy prędkość wysyłania i odpowiedzi serwera.
Nie mierzy ilości zgubionych pakietów.
Możesz wysłać 100 pakietów ,a wróci 95 przy pingu 40.
Wtedy postać ,lub pojazd wariuje, cofa się,bo nie ma kompletu danych.
Jeśli masz radiowy net ,to może się tak dziać.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 31 lip 2014, 14:43 
Offline

Dołączył(a): 21 cze 2014, 19:59
Posty: 5
@Up
Dzięki wielkie - jakieś rady co z tym poradzić? Niestety nie mam możliwości zmiany internetu na inny niż radiowy.

Co do tematu - kupiłem nową kartę graficzną (Radeon 7950) i 4gb ram. W BF 4 mam teraz 30/50fps, ale właśnie są te dziwne cofki o których wspominałem. Procesor też będzie wymieniany, ale to za jakieś 2tyg (intel i5 4670 3,4Ghz).


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 sie 2014, 12:16 
Offline

Dołączył(a): 7 sie 2014, 12:13
Posty: 1
wymień całego kompa ;P


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL